Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 14

• 76 345
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Само да допълня, защото забравих в предния пост, а предполагам вече беше прочетен и ако редактирам, някой може да не види. Няколко дами ме посъветваха да ползвам киселина за ръждата. Благодаря им! Simple Smile

Вятър и мъгла Joy
За съжаление не мога да помогна за питането ти.

# 601
Отдавна не купувам разни био- глупости. Нищо не чистят. Наскоро една съседка по вила ми похвали това ‘ пинк…нещо си’ ,  което е като паста в кутия, за чистене на печки. Понеже на вилата в лятната кухня имам най- проста печка, ми даде малко да пробвам. Вятър и мъгла. Нищо не чисти. Със обикновена сода или едно Бинго , става по-добре.

# 602
Тази Пинк паста не е ли за стъкло керамика?

# 603
Тази Пинк паста не е ли за стъкло керамика?
Не. Аз малко неправилно се изразих- тя си чистела печката и ми го препоръча. Доколкото прочетох на кутията,  ставала за всичко. Факт беше, че грам не ме впечатли.
Това ми даде:
https://cleanmarket.bg/product/stardrops-the-pink-stuff-magiches … pasta-850-gr-3390

Съставки/Ingredients: Кварц, вода, сапун, натриев карбонат, натриев силикат, натриев бикарбонат, глицерин, фарфум, бензизотиазолинон, метилизотиазолинон и лауриламин дипропилендиамин.

Ами като му гледам състава, май бях права за содата Simple Smile и да взема да гребна и малко пясък...

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 22:13 от petiaivanov

# 604
Много ти благодаря, спести ми търсенето.

# 605
Предполагам, че това е пастата, която пускаха в Лидл и изчезна. Преди това съм купувала такава от телевизионните реклами на супер цена, имаше я и в немските магазини. Общо взето фин абразив. Винаги съм имала такава вкъщи, върши работа за някои неща, но няма магически свойства.

# 606
  • София
Лидл-ската е твъда паста, тази оставам с впечатление, че е мека. Може да бъркам, но май не са едно и също нещо (освен ако това розовото не са го продавали някога в Лидл).

# 607
Последно взех една мека от Лидл, която ми хареса много по малко от твърдата. И много по-неикономична.

# 608
Ок, фин абразив е. Ама какво в съвременното домакинство се чисти с абразивни препарати? Кое във Вашите домове се замърсява така, че да изисква търкане с абразив и при това той да не успява да надраска основата? Нито е за шкафове, нито за плотове, нито за стъкло, нито за плочки, нито за врати, под, килими, посуда, паяжини... Не съм сигурна дали е ок и за полимерни мивки и санитарна керамика. Това поражда въпроса ми за конкретния продукт, както и за други сходни нему (макар и в не-толкова фенси цветове Wink)

# 609
С розовата паста съм чистила вана, дограма след ремонт, кецове, тигани и тенджери ( от външната страна отдолу). Стъклокерамика също, но не съм сигурна дали надрасква, тъй като печката е стара и има драскотини така или иначе.
Използвам и всички други препарати от марката ( универсален, за стъкло, за баня) и съм много доволна. Открих ги, докато бях бременна, и ми се гадеше ужасно от всякакви миризми.

Аз търся препоръка за препарат, с който да си изчистя терасата. Проблема е, че е напръскана с мазилка, латекс, рязано е там, има много строителен прах и искам нещо хем да почисти, хем да не съсипе фугите. С гранитогрес е терасата. Опитай с доместос, че беше най-силното, което имах под ръка ама няма особена разлика. Може би няма и да стане от веднъж… 🤔

# 610
  • софия
Имам Пинк, имам пастата на Лидл. Един и същ резултат има с двете. Никоя не е по-специална. С нея чистя кухненската мивка, предпазния капак на кухненския плот, понякога тръквам стъклокерамиката, въпреки че основно ползвам специален препарат, майка като готви много захабява тенджери и тях мия с нея. Нищо не се надрасква, светват като нови.

# 611
  • София
Eunoia, строителен прах пробвай да почистиш с оцет.

# 612
  • София
Моля за съвет с какво да почистя замърсявания в банята, които с нищо не излизат. Пробвала съм освен с разни препарати, тип медикс, с белина, сода, дори саво. Става дума за натрупана мръсотия на ръба на мивката. Мивката ми има полимер, уплътняващ луфта до стената. Така че да не минава вода. Да, обаче там явно има някакви пролуки, които почерняха. Търкам с четка, поливам с препарати и нищо. Също имам някои фуги, в ъглите на банята, които се захабиха доста и също трябва да се третират с нещо подходящо. Идеи? Благодаря.

# 613
Мигла, освен да свалите този полимер, да почистите и подсушите, а после да сложите нов такъв или пък силикон.

# 614
  • София
Джорджия, не се бях замисляла за такъв вариант. Ако не става с някакъв препарат, може да се наложи. Да, силикон е това, което имаме. Замърсяванията са на 2 места. Не е по цялата дължина.

Общи условия

Активация на акаунт