Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 14

• 76 290
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Джорджия, не се бях замисляла за такъв вариант. Ако не става с някакъв препарат, може да се наложи. Да, силикон е това, което имаме. Замърсяванията са на 2 места. Не е по цялата дължина.
С никакъв препарат не можеш да почистиш плесенясал силикон.
Отстранете го много добре и почистете.
Много е важно кой и как поставя силикона.
Имам силикон между мивката в банята и стената - не е мръднал, а мъжете вкъщи не се замислят как ползват мивката. Имам предвид, че се мокри на поразия, а вече шеста година си е прекрасен.
Майсторлъкът е важен!

# 616
Доколкото съм запозната, има 2 вида силикон. Единият не е подходящ за баня и мухлясва, с другият такива проблеми няма да имате.

Изрежете стария силикон, остатъците по мивката и плочките лесно ще отстраните с ножче за винетки или с търкане с разтворител. Накрая почистете с памуче, напоено със спирт. Във всеки строителен хипермаркет ще Ви консултират какъв силикон Ви трябва. Успех!

# 617
  • София
За баня се води санитарен силикон.

# 618
  • София
Благодаря ви, майстор ВиК, който ни прави банята го е слагал. Не зная какъв е. Проблемите започнаха няколко години 7-8 след използване на мивката.
А какъв препарат е добре за захабени фуги по пода? Гранитогрес.

# 619
Благодаря ви, майстор ВиК, който ни прави банята го е слагал. Не зная какъв е. Проблемите започнаха няколко години 7-8 след използване на мивката.
А какъв препарат е добре за захабени фуги по пода? Гранитогрес.
Точно тези дни с коментираше и жената сложи снимки.
Доместос или нещо с белина.

# 620
С какво бихте посъветвали да се изчисти бяло шкафче за баня от лакирано пдч? Изцапано е с боя за коса и няма изчистване. Пробвах с ацетон, спирт, амоняк и не става.
Благодаря!

# 621
От боята за коса, няма изчистване. Обмисли облепване с някакво фолио евентуално.

# 622
Аз успях да почистя къна с доместос от мивката в банята,защото с друго не се почисти Grinning  но за шкаф не съм сигурна да не е пък много агресивен

# 623
Боя за коса никога няма да се изчисти със спирт и ацетон. Според мен единствено с Доместос или друг избелващ препарат.
Преди време имах един препарат от Германия, който беше направо чудодеен. Ако намеря тубата, ще напиша името. Тъй като работа с текстилни бои, ръцете се цапат много и понякога няма измиване с дни. Та този препарат беше за измиване на ръцете - всичко падаше и оставаха много меки, а самият препарат миришеше много гадно. Чистила съм много неща с него, включително и боя за коса.

https://www.amazon.com/ReDuRan-Special-Cleanser-Dyestuff-100ml/d … oduct_top?ie=UTF8

Това е тубичката

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 00:32 от Poni69

# 624
Момичета, дайте идея с какво да почистя бяла мивка. Не точно бяла, но не знам цвета точно какъв се води. Изцапах я със зелен камък(железен сулфат). По принцип си смесвам препаратите на двора с маркуча, но вчера ме домързя да го мъкна и връзвам. И реших, че ще ползвам мивката в кухнята. Голяма грешка. Пробвах с доместос. Киснах няколко часа. После пробвах да търкам със сода бикарбонат, но продължава да има леко оцветяване. Не знам материала на мивката. Ще приложа снимка. Пък дано някой помогне с идеи.

# 625
На моя телевизор всичко изглежда перфектно Thinking Мога само да те посъветвам да пуснеш един мейл до производителя, понеже аз от химия не разбирам, но мисля, че зеления камък може да реагира неприятно с някой почистващ препарат. Да си унищожиш мивката ще е по-малкия проблем пред това да се натровиш с някой отделен газ.

# 626
Аз просто бих напълнила мивката с хладка, не топла вода и бих изчакала половин час. После ще я мина само с гъба и вода.

# 627
Благодаря, дами. Ще пробвам първо с предложението на Петя. Ако не стане, преминават към това на Вятър и мъгла.
Вятър и мъгла, то почти се изчисти, но остана леко оцветяване, което на снимката не се вижда.

# 628
  • В центъра на моретата
Здравейте, все си мислех, че ще се справя, ама не се получи. Появиха се някакви жълтеникави вадички (ивици) на тоалетната чиния, под ръба, там, където тече водата. Пробвах със сода - наръсих, държах я 15-20 минути, след това сложих оцет, търках, но си стоят. Купих някакъв препарат за ръжда на Клири (такъв намерих в Елитис) - не се махна. С белина също не изчезват.
Приемам идеи..

# 629
  • София
Доместос работеше при мен, докато можех да го ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт