СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 4)

• 42 461
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Femme, аз имам още по-брутална случка с шофьор на тротоара, само дето този шампион направо караше по него. Тротоара ни е широк + има велоалея и спокойно се събира една кола. Та човека (възрастен дядо) реши да шофира там, за да спре точно пред една агроаптека да си напазари. След което продължи спокойно покрай майките с деца й колички, които редовно се разхождат там и излезе на улицата. Всички гледахме в ступор, а той въобще не изглеждаше да е притеснен от изпълнението си.
Прави ми впечатление, че наистина най-възрастните хора най-малко се съобразяват. Така например мен ме е пререждала баба. Не просто не ме пусна с предимство, а се набута пред мен най-нахално въпреки, че бях с големия корем. Добре, че продавачката й направи забележка, защото аз съм склонна да си трая за такива неща. Не обичам да влизам в конфликти.

Не мога обаче да генерализирам всички. Намират се и доста свестни хора, които помагат и отстъпват. Особено сега като ме видят с количка + корем, определено получавам повече внимание.

Обаче искам да отправя призив към вас! Smiley Приемайте помощ като ви предлагат! Или даже сами си искайте. Забелязвам, че за доста майки (включително и за мен), първата реплика е: "Не, мерси, няма проблеми!". Редовно ми предлагат помощ с количката, да ми отворят врата, да я пренесат или да станат в автобуса. На мен първоинстинктивно ми идва да откажа и после се чудя на себе си. Grinning Понякога наистина няма нужда - чувствам се добре и се справям, но понякога имам нужда и пак отказвам.
Скорошна случка: Мъжа ми предлага помощ на жена в подлез да пренесат заедно количката. Тя отказва, защото има някакво подобие на рампа, но той вижда, че се мъчи и пак настоява. Тя отново отказва, докато накрая пада по стълбите, а количката се килва настрани (детето е добре). Въпреки това отново му отказва помощ, но след поредното настояване в крайна сметка двамата пренасят количката. Направо се чудя, кому е нужно цялото това мъчние, което сами си причиняваме понякога? Smile

# 166
Ами моето мнение е малко по-различно по този въпрос. Бременна съм, не съм болна, на бабата на опашката вероятно ѝ е доста по-трудно да чака. Който има нужда от помощ, винаги може да помоли. Пред лекарски кабинет или пред лаборатория съвсем, там повечето хора са болни, никога не знаем какво му е на човека отсреща.
Случвало ми се да помоля да седна или за предимство, без да съм бременна, защото съм се чувствала зле, не са ми отказвали.

# 167
Съгласно наредба на министерството на здравеопазването (не знам кой номер), бременни и майки с деца до 1г. по закон са с привилегия при прием и услуги.. На няколко кабинета и лаборатории съм го виждала залепено.

# 168
Софийска мама, какво ти каза доктора? Консултира ли се?
Да знаеш може да е от глобулите…

Да си споделя и аз болката- от 2-3ти месец лекуваме кандида крусеи масово количество, явно тогава ми се срина имунитета. В петък за 3 път ми взеха микробиология. Преди това крем гиназол слагах, после някакви други глобули и пробиотик вагинално… днес излиза резултата: няма промяна Cry
АГ ми каза от утре гино-певарил 50мг  глобули 2 седмици. Чета, че при тях може да се получи леко кървене като страничен ефект.

Чета, че бебето може да се роди с инфекция/конюктивит, ако не ги излекуваме, че има риск от по-ранно раждане, а вече карам 30г.с и кога и с какво да ги излекувам не знам. Този месец и сладко не ядях заради повишена захар, купих си пробиотик кандида, направих два курса по 10таблетки и все там стоят гадините Sad

Някой да се бори или да е имал опит преди с подобна гадост? Cold Sweat

Здравейте! Аз имам един въпрос към вас, понеже вече малко се шашнах. Снощи ми се появи едно много бледо-розово течение - не мога да кажа кървене в никакъв случай. Беше еднократно. Дори, ако бях с по-тъмно бельо нямаше да забележа цвета... След това ми нямаше нищо , днес цял ден пак ми нямаше нищо. Сега тази вечер отново еднократно се появи... Нямам контракции, нито болки или стягане. Дали е възможно да е от преумора, или факта , че девойката все още не се е обърнала и ме рита все там долу. Имам и гъбички, за които тази вечер поставих първия глобул, та се чудя дали не е от гъбичките. В четвъртък бях на преглед, докторката ме гледа много обстойно, шийката ми е почти 4см, водите са ми в норма. В понеделник пак ще тичам на преглед, но ако може да споделите някакъв опит. Не съм ходила на спешен, защото както казах се случва еднократно вечер и не се засилва, а спира веднага. На следващото ми ходене до тоалетна вече всичко е чисто.

# 169
А какви са симптомите с тая кандида?И на мен ми излезе на микробиологията а нямах никакви неразположения.

# 170
  • София
Извинявам се за моя аутокорект, сега видях как ми е оправял думите по-горе 😂
А, случки имам аз много-с децата, често си изпускам нервите. Помощ винаги трябва да се приема. Аз го научих късно, правех се на героиня първите години като гледах децата. заради това съм със съсипани нерви и психика.
ТЕС, не съм съгласна-аз съм болна и бременна, и хората няма как да знаят, не мисля, ме е редно да го тръбя- редно е те като видят жена в положение да предложат, моя отговорност е да приема или откажа. Никога не знаеш кой как е, това е възпитание. Аз не трябва да стоя права, но някои неща не може да ги свърши мъжът ми и се влача. Съответно не ми пише на челото, че трябва да седя. И съм благодарна на всеки помогнал.
За Токуда, в която никога повече не стъпах след тая случка- седя с 2 деца за прием, двете на 10мес лежат на рамената ми с 40 градуса, а лекарят приема негов колега с хремаво и енергично дете, дошъл след мен. Приема го 3 часа и видимо си се хилят и пият кафе. Чакахме 6 ч. На стол. В соешното им.  После имах още случки с тях. дълго е , а и не е това темата…ч
Относно гъбите, щото си ги имам аз от пубертета всички редовно, гиназола е за албика. Но често го изписват за каквото падне. Упорити са, този вид е рядък, трябва да пробвате различни глобули да се види от какво ще се повлияят. На мен също ли го изписаха като лежах в болницата-имах няколко вида-не знам дали са се повлияли, на мен ми е все едно, щото съм свикнала да имам. Слагай и тия, ако има кървене, отиваш с болница. Пробиотик и аз съм пила-за да подейства, трябва Мин. 2-3 мес. На мен не ми беше от полза, пих година.

# 171
Софийска мама, какво ти каза доктора? Консултира ли се?
Да знаеш може да е от глобулите…

Да си споделя и аз болката- от 2-3ти месец лекуваме кандида крусеи масово количество, явно тогава ми се срина имунитета. В петък за 3 път ми взеха микробиология. Преди това крем гиназол слагах, после някакви други глобули и пробиотик вагинално… днес излиза резултата: няма промяна Cry
АГ ми каза от утре гино-певарил 50мг  глобули 2 седмици. Чета, че при тях може да се получи леко кървене като страничен ефект.

Чета, че бебето може да се роди с инфекция/конюктивит, ако не ги излекуваме, че има риск от по-ранно раждане, а вече карам 30г.с и кога и с какво да ги излекувам не знам. Този месец и сладко не ядях заради повишена захар, купих си пробиотик кандида, направих два курса по 10таблетки и все там стоят гадините Sad

Някой да се бори или да е имал опит преди с подобна гадост? Cold Sweat

Здравейте! Аз имам един въпрос към вас, понеже вече малко се шашнах. Снощи ми се появи едно много бледо-розово течение - не мога да кажа кървене в никакъв случай. Беше еднократно. Дори, ако бях с по-тъмно бельо нямаше да забележа цвета... След това ми нямаше нищо , днес цял ден пак ми нямаше нищо. Сега тази вечер отново еднократно се появи... Нямам контракции, нито болки или стягане. Дали е възможно да е от преумора, или факта , че девойката все още не се е обърнала и ме рита все там долу. Имам и гъбички, за които тази вечер поставих първия глобул, та се чудя дали не е от гъбичките. В четвъртък бях на преглед, докторката ме гледа много обстойно, шийката ми е почти 4см, водите са ми в норма. В понеделник пак ще тичам на преглед, но ако може да споделите някакъв опит. Не съм ходила на спешен, защото както казах се случва еднократно вечер и не се засилва, а спира веднага. На следващото ми ходене до тоалетна вече всичко е чисто.

Освен гъбичките се оказа, че съм с нещо като цистит. И всъщност кървенето не е от шийката на матката, а от цистита. Изписа ми хапчета за цистит и ми е по-добре. След като ми каза доктора започнах да навръзвам нещата, но си мислих, че просто бебето притиска пикочния мехур и от там е много честото ходене до тоалетна и по много малко, защото болка не усещах.

# 172
Момичета вие как сте с желязото и хемоглобина към момента? Защото моето е 12,0 и май пак ще се наложи вливка ?

Желязото по време на бременност е препоръчително да бъде около 25 умол/л.
С него е добре да се изследват ТЖСК и феритин, защото само желязо не е достатъчен показател, за да се прецени има ли липси или не.
Б12 по време на бременност трябва да е над 600 пмол/л поради причината, че е изключително важен за развитието на бебето и във всеки един момент може много бързо и рязко да падне е препоръчително поддържане на висока стойност.
Инжекции с вит. Б12 може да бъдат назначени не само за покачване стойностите на витамина, но и за подобряване на хемоглобиновата синтеза, както на мен ми е назначена такава терапия. Относно тях препоръчително е да са хидроксикобаламин, който е доста по-усвояем от организма, в сравнение с цианкобаламин, съдържащи цианид, и единствените, които се предлагат в аптечната мрежа в БГ.

# 173
А какви са симптомите с тая кандида?И на мен ми излезе на микробиологията а нямах никакви неразположения.

При мен имаше много лек сърбеж външно при взимане на душ единствено, но най-вече засилено бяло течение без мирис и без променен цвят. За трети път слагам глобули, след това намаля бялото течение и след един месец пак същото и отново се засилва и отново гъбички... Няма отърване от тях.

# 174
Пробвала ли си да смениш измиващия гел, на лактацид има против гъбички и бактерии, мисля че са два варианта, аз съм полвала със зелената опаковка...

При мен имаше много лек сърбеж външно при взимане на душ единствено, но най-вече засилено бяло течение без мирис и без променен цвят. За трети път слагам глобули, след това намаля бялото течение и след един месец пак същото и отново се засилва и отново гъбички... Няма отърване от тях.

# 175
Няколко дни не съм ви чела, колко много сте изписали Grinning Аз нали съм в болницата за наблюдение, та времето хич не минава. По темата за спането, голяма драма ми е, хич не мога да спя, еле пък тук. Добре, че си взех възглавницата за бременни, че без нея много бедствам. Моята е от тези с топченцата. Да, наистина слягат. И предната ми беше такава и пак с легна, но все още има живот в нея, щом мъжът ми спи с нея сега Grinning
Тоновете наистина не са вълнуващо и приказно преживяване. На мен сега ми ги записват по 3 пъти на ден, ако не им хареса някой запис го повтарят. И аз като Канари се разправям тука с една единствена акушерка, която все не може да ги намери. Как всички други като им кажа къде да търсят ги намират от раз, само тя не може Confused и се почва едно къпане с гел, едно мацане, едно завърти се насам завърти се натам. А колко по-лесно щеше да е, ако ме чуе какво ѝ казвам. Тук е доста горещо и като полежа малко по-дълго на тонове, започват да ме обливат горещи вълни, ама все едно изгаря. Последвани са от сърцебиене и не е яко

# 176
Миличка да не ти вливат кормагнезин ( магнезии), него го вливат една банка, най малко за 12 часа, много бавно, може от него да ти е сърцебието и топлите вълни, на мен и в допълнение ми пада кръвното от него и след няколко дни и ужасен задух получавам , юразв го . Звучат ми, като мойте симптоми. Joy

Няколко дни не съм ви чела, колко много сте изписали Grinning Аз нали съм в болницата за наблюдение, та времето хич не минава. По темата за спането, голяма драма ми е, хич не мога да спя, еле пък тук. Добре, че си взех възглавницата за бременни, че без нея много бедствам. Моята е от тези с топченцата. Да, наистина слягат. И предната ми беше такава и пак с легна, но все още има живот в нея, щом мъжът ми спи с нея сега Grinning
Тоновете наистина не са вълнуващо и приказно преживяване. На мен сега ми ги записват по 3 пъти на ден, ако не им хареса някой запис го повтарят. И аз като Канари се разправям тука с една единствена акушерка, която все не може да ги намери. Как всички други като им кажа къде да търсят ги намират от раз, само тя не може Confused и се почва едно къпане с гел, едно мацане, едно завърти се насам завърти се натам. А колко по-лесно щеше да е, ако ме чуе какво ѝ казвам. Тук е доста горещо и като полежа малко по-дълго на тонове, започват да ме обливат горещи вълни, ама все едно изгаря. Последвани са от сърцебиене и не е яко

# 177
  • София
Ъх, да...на мен една банка ми изтичаше за повече от 12 ч., но една санитарка явно нямаше търпение и ми го изля за 1! Аз пък не се усетих, защото нямах търпение да изтече, но не очаквах чак подобно нещо. И по-лошото от сърцебиенето и вълните беше, ударното разстройство Grinning

# 178
Ужас FlushedFlushedFlushed как за един час?!? Тази е за убиване.....

Ъх, да...на мен една банка ми изтичаше за повече от 12 ч., но една санитарка явно нямаше търпение и ми го изля за 1! Аз пък не се усетих, защото нямах търпение да изтече, но не очаквах чак подобно нещо. И по-лошото от сърцебиенето и вълните беше, ударното разстройство Grinning

# 179
Кормагнезина го минах миналата седмица Grinning Аз главоболие имах от него. 2 банки за около14-15 часа ми вляха. Сега просто си е задушно Joy

Общи условия

Активация на акаунт