СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 4)

• 42 458
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Бях на лекар аз, тъпата плацента не се е вдигнала, след още 3 седм. Ако не е, ще тр да ходя на фм, че има съмнение За срастване. Бебето върви все така 2 седм напред.и е легнало с гръб на канала 😂 като в люлка. Ни с гъза, ни с главата. С гръб. Напречно.
Очаква ме глюкозния тест, иначе отказах желязо и започвам наливането с цвекло, дано го вдигне като миналия път…

# 181
Kanari, какво означава това “страстване”? И аз мисля, че съм с по-ниска плацента, защото коремът ми стои по-ниско, но АГ нищо не е казвала все още.

# 182
Момичета кажете нещо за съня? Как се справяте? Аз немога да заспя до късно само се въртя та нервите чак ме хващат, а на сутринта снанала съм рано рано в 7-8 часа.

# 183
Момичета кажете нещо за съня? Как се справяте? Аз немога да заспя до късно само се въртя та нервите чак ме хващат, а на сутринта снанала съм рано рано в 7-8 часа.
Аз също имам проблем със заспиването , а и със съня като цяла не мога да спя в 4-5 сутринта ставам да се разхождам заради крампиге и общо взето през целия ден ми е едно полузаспало . Стоя уж до късно с идеята да ми се доспи е да спя спокойно , но уви. Това е при мен положението🙂

# 184
Не пиеш ли магнезий за тия крампи, аз като увеличих дозата и те спряха...

Аз за сега си спя, единствено ставам до тоалетна един, два пъти през ноща и после трудно заспивам, но съм упорита, лежа със затворени очи докато не заспя, може и след два часа да е Joy

Аз също имам проблем със заспиването , а и със съня като цяла не мога да спя в 4-5 сутринта ставам да се разхождам заради крампиге и общо взето през целия ден ми е едно полузаспало . Стоя уж до късно с идеята да ми се доспи е да спя спокойно , но уви. Това е при мен положението🙂

# 185
Ние с ММ ви правим разходка преди лягане, топло като се е захладило. После като се върнем и заспивам като пън. Joy естествено за да се събудя в 6 сутринта, но все пак успявам да се наспивам.

# 186
Kanari, и аз чакам да кажеш какво точно имаш предвид. Аз имах срастване с втората бременност. Плацентата беше срастнала за нещо си (поне така разбрах, дано не говоря тъпотии в момента). Разбрах след секциото като ми казаха, че са ме чистили и са ми оставили дренаж в края на разреза, за да се изтичат секрети разни. Но не знам дали за нещо такова говориш. Иначе по време на проследяването на бременността никой нищо не ми е казвал за проблем с плацентата.
Аз спя като пън от известно време, от няколко дни. Само чакам да стане най-късно 22:00 и съм в леглото. В 6:30 ставам за изпратя децата. И после към обяд като ми се доспи, зяпам мухите до към 16:00-17:00 ч. Абе върна ми се онази жажда за сън от първия теиместър. А предните два дена и леко гадене. Вчера цял ден не мръднах от дивана. + отидох да вземам децата от ясла и градина с колата. Яслата е на съседната улица, около 2 минути пеш, а градината е залепена до нея
😂… Долу горе толкова време ми отне да в изкарам от гаража и прибера пак там.

# 187
Лизи ,не го увеличих . Последният път на прегледа др ми каза, че така си е добре и да де вдигам дозата, да но крампите не спират…….. понякога дори когато се обръщам ме боли всичко от схващането, но това е положението.
Вчера започнах втора консултация с лекаря който си набелязах за раждането и да ви споделя останах очарована. Не бях срещала толкова слънчев и човечен лекар . Прие ме с усмивка , дори поговорихме за паждането с него и остави да взема аз решението. ММ милиат изглежда мн го е жал и ми сподели , че предпочита да съм със секцио, но аз все още не съм решила. Всяка нощ си казван -нормално ще е, а на сутринта-секцио…….. размисли и страсти големи . Дори когато говоря за това се вълнувам .

# 188
  • София
Kanari, какво означава това “страстване”? И аз мисля, че съм с по-ниска плацента, защото коремът ми стои по-ниско, но АГ нищо не е казвала все още.
Ако аг не ти е казвала, значи не си, аз съм на легло заради нея от месеци, още с изписването от болницата в 4 мес. Нищо не разбирам от тъпия ехограф- даже бебето вече не различавам кое къде какво е, показва ми разни ръбове по маточната стена и тн, но каза, че ако и към 31 гс има съмнения, ще ме прати на фм ,за да се потвърди- предполагам не е ок да е срастната, защото ще предполага изрязване, но само гадая, все ми е едно, честно казано. Ще чакам и ще кажа. Femme, може би е същото- моята е за маточната стена, но пак казвам- чакаме за потвърждение и в момента не е нищо стресиращо, освен,че тр.да лежа водоравно, защото другата и част е на канала.
Аз пия максимални дози магнезий (на ръба на разстройството) и въпреки това имам крампи, схващат ми се пръстите и прасците почти постоянно.
Аз спя, но се въртя много и се събуждам като парцал. Не лягам преди 1, иначе се будя рано. Боли ме глава сутрин. Но то си ми е от кръвното. Веднага ям шоколад още със ставането, за да бъда човек, предвид, че не пия кафе сега.

# 189
Kanari, аз имам спомен, че след секциото или в края му по-скоро, АГ ми каза, че ми е оставила дренаж (един см някъде отворено в края на разреза с едно като хартийка, подаващо се отвътре), защото плацентата била срастнала за матката и се е наложило да ме чистят. Ама точно така ли беше (за матката) или подобно, не мога да кажа на 100%. Тече 2, 3 дена малко кръв от там и секрети някакви и си се затвори. Абе, каквото и да е, важното е да минат и тези месеци и всичко да е наред! Ще го изтърпиш.
А, да, освен сънливостта, забелязвам от няколко дена промяна и в настроенията. Рева по-малко, смея се повече. По-добра съм една такава, за радост на околните 😃

# 190
На мен ми се наложи да сменя режима, чв трябва да водя детето на градина и гледам да лягам към 10, че да мога да отлепя в 7:30. Голям проблем ми е това ранно ставане лятото, през другото време го води мъжът ми и спя до 9-10, но юни, юли и август няма как. Поне е на градина, още съм в еуфория.
Иначе аз си спя винаги и по всяко време. Никога не съм разбирала как така не им се спи на хората, но и съм с анемия, така че нормално.
 Крампи и аз имам отврвме на време, но магнезии пия само за тях, в доза колкото пиех преди да забременея - по 1 Магнерот сутрин и вечер. Мисля, че са неизбежни.
Другата седмица съм на тонове аз, а на 20-ти на 3-та фетална. Оттам броя още 4 седмици и започвам да чакам. 😁
 За бански бях питала, днес имаше в Лидл някакви долнища и горнища по 6 лева. Сглобих си, доволна съм. 🙂

# 191
Момичета купихте ли за болницата някакви нощници за кърмачки или сутиени за кърмене?
И от къде?
Нещо не ми се дават много пари само за болницата, аз пипринцип нощници не нося, мисля да раждам в Надежда, а там ти дават нощница, но за всеки случай, ако не стигна до тази болница трябва да си сложа в багажа ....

# 192
Момичета купихте ли за болницата някакви нощници за кърмачки или сутиени за кърмене?
И от къде?
Нещо не ми се дават много пари само за болницата, аз пипринцип нощници не нося, мисля да раждам в Надежда, а там ти дават нощница, но за всеки случай, ако не стигна до тази болница трябва да си сложа в багажа ....

Все още не съм. Разчитам на майка ми , тук в нашият град е намерила магазинче където са по 20 лв . Не конкретно да кърмене , но подходящи за тази цел. Другия т месец ще си взимам едно по едно .

# 193
Ако аг не ти е казвала, значи не си, аз съм на легло заради нея от месеци, още с изписването от болницата в 4 мес. Нищо не разбирам от тъпия ехограф- даже бебето вече не различавам кое къде какво е, показва ми разни ръбове по маточната стена и тн, но каза, че ако и към 31 гс има съмнения, ще ме прати на фм ,за да се потвърди- предполагам не е ок да е срастната, защото ще предполага изрязване, но само гадая, все ми е едно, честно казано. Ще чакам и ще кажа. Femme, може би е същото- моята е за маточната стена, но пак казвам- чакаме за потвърждение и в момента не е нищо стресиращо, освен,че тр.да лежа водоравно, защото другата и част е на канала.
Аз пия максимални дози магнезий (на ръба на разстройството) и въпреки това имам крампи, схващат ми се пръстите и прасците почти постоянно.
Аз спя, но се въртя много и се събуждам като парцал. Не лягам преди 1, иначе се будя рано. Боли ме глава сутрин. Но то си ми е от кръвното. Веднага ям шоколад още със ставането, за да бъда човек, предвид, че не пия кафе сега.

Ако магнезия е хубав не трябва да има стомашни неразположения. Възможно е елементарния магнезий в продукта да е твърде малко и съответно недостатъчно да подейства на организма - голямо количество продукт с ниско количество активна съставка.

# 194
  • Варна
Аз съм се спряла на тези нощници, но още не съм поръчала:
https://www.sinsay.com/bg/bg/nosnica-mum-4462k-09m
Точно такъв тип искам, а не от онези неудобните с 1000 копчета. С премятане са ми много по-удобни. Ако и материята е мека - това ще ми е топ пижамата. За тази цена само на това се надявам - да не е дразнеща материя. Все пак синсей не е някаква луксозна марка. Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт