СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 4)

• 41 267
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Femme :И аз мисля, че поколението им е такова, за съжаление.... Като гледам на приятелки децата, еми всичките отговарят и правят на пук, това което обяснявате...

Оставям един текст и тук, ще ни е полезен за по нататък, копнат от страничката на Ася Демирева :

Новородено през лятото - трябва ли да предлагаме вода на кърмено, лятно бебе?

Един от най-честите въпроси, на които отговарям по телефона, още щом температурите започват да се повишават.
Отговорът, който най-често чувате е, че бебе, което се храни на 2-2.5 часа, считано от начало до начало на кърменето, пишка прозрачно и ака поне 3 пъти за 24 часа, НЯМА нужда да получава вода.
С новородените е лесно и чудесно Simple Smile
Важно е да следите:
🔔 Да имате поне 8 кърмения в денонощието.
🔔 Да сменяте поне 5 мокри пелени за 24 часа.
🔔 Да виждате поне 3 изхождания по голяма нужда, които да са жълти и с размер на чаена лъжичка.

Важно е да следите личния си прием на течности!
Добре е да приемате поне 2 литра вода. Отделно са фрешове и допълнителни разхладителни напитки.

За удобство използвайте тънка муселинова пелена, с която да гушкате бебето, докато кърмите, за да не го потите.

Чаена лъжичка вода след кърмене НЕ ПРЕДПАЗВА ОТ ПОЯВА НА ГЪБИЧКИ в устата на бебето (млечница).
Механизмът на сукане от гърда е такъв, че кърмата се стича почти директно в гърлото, без да облива устната кухина.

# 646
  • София
Didister, вярно късно му е, моите са непоносими може би от 2 г, но сега е покъртително, жесток пубертет ги почва, не знам как ще ги издържа, постоянно сме на нож, постоянно си крещим, постоянно са налазани, и въпреки това постоянно отговарят, репчат се, пъшкат, скатават, като ми се опуои и ми иде един цигански шамартака отблизо и директно. Мога да напиша есе за всичките тия изпълнения.

Да, щом е 4 раждане, предполагам, че си е доста рисково ,за това казвам, че зависи. На мен определено контактът ми липсваше първият път, чувствам се и много виновна по ред причини пред тях. Затова сега се надявам пак сам да си реши Simple Smile
Прегледите са си 1 в месеца, кръвните са само няколко пъти, тоновете май са само 2,ако няма други предпоставки, не е нужно да се правят повече, при мен дори за,диабета аз си платих следващото изследване, защото нямаше по каса, и урина и кръвни съм пускала платено след един лош резултат.
Много уважавам Ася, която ме е съветвала за,кърменето на децата(нищо, че пак не се получи), но с ходинитие са ни се разминали вижданията-тя е за постоянно гушкане и носене, аз категорично не съм, както и други неща. Например не съм кърмила по 8 пъти и тн, но моите вода не са пили до 1 г. Не съм и предлагала. Тази в адаптираното явно им е стигала. Така че просто всяка майка вижда и преценява. Ако си пишка нормално, не ви дам причина да се дава.

# 647
Не знам какъв му е случая на моя син, до преди 5 месеца беше като мухичка, сега и като гигантски слон който ми идва за замерям с празни бутилки, направо не се побирам в кожата си.
За водата аз съм давала вода на мой син. Той се роди в началото на Юли и беше много топло, смятам, че ако не се прекалява и не му пречи на нормалното хранене/ наддаване водичката не е излишна. Сега не знам как ще процедирам, зависи от споменатите по-горе фактори - бебето ще си покаже

# 648
Kanari, моят също не е пил вода почти до годинката. Според детския гастроентеролог няма значение дали кърма или АМ, основно си е вода и няма място за притеснение, ако не пие.

# 649
Аз на моите вода не съм давала докато ги кърмя. Изцяло на кърма са били до 6-7 месец и двамата. После съм правила опити (в следващите месеци), ама не са приритвали за нея. И сега ще е така. Не са имали млечница (май така се наричаше). И жадни не знам да са били. Не са кърмени и по 8 пъти на ден, ами на поискване. Според мен всяка майка дама си решава как да си гледа детето и всяко дете е индивидуално - иска различни неща, свиква с различни неща, учи се по различен начин…

# 650
  • Бургас
Здравейте . Отдавна ви следя Simple Smile реших да се включвам и аз …
Моята мома , която вече е на 2 г  и 1 м. , понякога предпочиташе вода место мляко .. т.е предлагах и и вода , седмица след раждането

И да си призная малко се притесних , когато четох , че впоследствие децата на слушат 😀

# 651
Kanari, гледам лекциите на Ася, но и аз подбирам инфото , кое да възприема и кое не....непрекъснато на ръце и на мен не ми звучи добре, особено като чакам две.... Изглежда невъзможно и идва момент, в който го приемаш за изтезание   Joy но ще видя като се появят всъщност как ще са нещата.

# 652
Моята голямата беше изцяло и само на кърма до 10месеца, това преди 15 години и всички около мен ме мислеха за луда,как съм могла да не давам вода на детето,ами не давах, а и после много трудно пропи вода, все добавях малко гранули от чайчетата на Hipp иначе не искаше и да близне, с другите само докато кърмех не съм давала,но като започнахме адаптирано им давах по малко ,защото не пишкаха достатъчно. Наистина всяко детенце е различно,но аз съм ЗА дълго кърмене без вода, а и да вметна,че колики нито един от тримата не е имал и мисля,че се дължи на това,че не са пили нищо от шишета,докато бяха мънички бебенца (до 4 месеца), а само от мен хихи

# 653
  • София
Да, lizi, физически е трудно, а като пораснат става още повече, защото и тежат, ако имат навика да ги носиш. Аз лично спрях щом станаха на 3 мес. И забраних на всички околни, демек на родителите ми, да ги носят, с баща ми много се карахме, но за мен беше важно, защото той идва за нЯколко часа и им се лигави и ги носи, но после аз оставам сама с 2 разглезени деца, искащи на ръце и ревящи истерично. Мисля,че това много ми помогна,защото никога не са си позволили да поискат да ги нося и ходят много, ама много, изхвърлих количката им на година и 4 мес и оттогава вървят наравно с мен, където и да сме. Хем тренировка, хем не е имало тръшкане и пъшкане. Естествено, имаха си други приумици, с които съм се разправяла. 😀
Относно коликите- моите бяха на АМ, едната имаше колики, другата-не, така че едва ли зависи от кърменето.
И аз се притеснявах,че ще имат проблем с водата, но откак пропиха, едната лочи като жаба до ден днешен, другата мрази вода. Просто си е до характер.

# 654
Момичета нормално ли е стягането на корема? В 34 г.с. съм и вечер като си легна имам леки болки като менструални. Това са контракции предполагам? Само да вметна 1ва бременност ми е Simple Smile

# 655
Стягането е нормално вече, може би усещаш Бракстън Х контракциите, но се следи до колко леко го усещаш и на какво време и с каква продължителност, за болките наподобяващи предменструални на мен лекарката ми обясни, че може да се дължат на леки контракции, най-вероятно подготвителни, а може и да се дължи на тежеста на бебчо . Все пак бъди внимателна, почивай си и при съмнение се консултирай с лекар
Момичета нормално ли е стягането на корема? В 34 г.с. съм и вечер като си легна имам леки болки като менструални. Това са контракции предполагам? Само да вметна 1ва бременност ми е Simple Smile

# 656
Стягането на корема, са си контракции, болките са породени от контракциите... Започни да броиш колко са на ден, горе долу и сподели с лекарката си, може да се наложи увеличаване на магнезии или някакъв друг медикамент. В болница Надежда ми казват, че може до 10 контракции на ден, ако не са болезнени, но според друг лекар който ми следи женската консултация, не трябва да има контракции, а болка пък още по малко.... Така, че най добре лекаря ти   да прецени.

# 657
  • София
Моята каза, че за 32 седмица 7-8 на ден, които имам, са малко, аз не се втелявям да ги броя. Но не ме болят, само коремът ме стяга, ако има болки, трябва да се внимава повече. И моите са вечер. И то ако лежа полуопъната на дивана. Този пък лекар добре ли е- 8 мес. И да не са нормални контракции...да не е сигридов това, че той има такива абсурдни изказвания 😀

# 658
Аз също имам стягания с леки болки в корема и кръста и ми предписа още магнезий вечер за 3 -4 седмици .

# 659
Аз Бракстън Хикс имам от 5-ти месец този път, според АГ е съвсем нормално, но докато бебето беше по-малко дори не беше неприятно. Сега, когато се стегне корема, главата се притиска някъде и усещам дискомфорт, понякога и болка. И аз не ги броя, но са доста. Според АГ е хубаво за жени, които ще раждат нормално, да имат Бракстън-Хикс. Подготвяли матката за същинската част.

Общи условия

Активация на акаунт