СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 4)

• 42 298
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Защо да е късно, за мен вариантът да имаш дата 3-4 дни преди термин е най-добрият вариант и за него ще лобирам. Така имаш шанс да тръгне естествено бебето и да си знаеш, че е било готово да излезе на белия свят. Мен адски ме дразни насрочено секцио 2 седмици преди термин, ако няма медицински предпоставки,естествено. На мен ми изтекоха водите 1 ден преди насрочената дата предния път и мн се изкефих-значи са били готови и сами са си избрали кога.
Сега предвид, че са ми сбъркали датата на термин, се надявам отново да стане така. Просто секциото ще е спешно.

# 631
  • Варна
+1 като Kanari Blush Ако ще съм секцио, бих се радвала да е в последния момент. Имам приятелка, която след 2 броя секцио ми е споделяла, че въобще не знае какво е чувството да изпиташ контракция или да ти изтекат водите и никога няма да има шанс да разбере. За мен си е тъжно това, но въпрос на гледна точка.

Хора, толкова много изследвания ви правят, за които аз си нямам представа. Anguished На мен последно ми взимаха микробиология в 15-16та седмица, а кръв и урина май беше покрай втората ФМ. Ходя на преглед през 1 месец, а сега заради ковида ще направя даже месец и половина от последния преглед. Направо имам чувството, че съвсем отгоре-отгоре я следя тази бременност. Sweat Smile

# 632
Аз ходя на женска консултация всеки месец и ми пускат кръв и урина,  от скоро и по често микробиология.... Отделно си минах през скрининг, фетална морфология и накрая доплер, горе долу се пада на две седмици преглед. От миналата седмица започнах тонове веднъж седмично, лекарката на фетална морфология ми каза, че е задължително, обаче имам малък проблем, в моя град никой не прави тонове Confused уговорих се с една акушерка в болницата утре да ми направи.... Пък от другата седмица ще се местя явно в София , защото ако тръгне раждане съм на 3часа и 15 мин път до болницата Scream

+1 като Kanari Blush Ако ще съм секцио, бих се радвала да е в последния момент. Имам приятелка, която след 2 броя секцио ми е споделяла, че въобще не знае какво е чувството да изпиташ контракция или да ти изтекат водите и никога няма да има шанс да разбере. За мен си е тъжно това, но въпрос на гледна точка.

Хора, толкова много изследвания ви правят, за които аз си нямам представа. Anguished На мен последно ми взимаха микробиология в 15-16та седмица, а кръв и урина май беше покрай втората ФМ. Ходя на преглед през 1 месец, а сега заради ковида ще направя даже месец и половина от последния преглед. Направо имам чувството, че съвсем отгоре-отгоре я следя тази бременност. Sweat Smile

# 633
Ние с бебка сме всяка седмица вече на тонове и през две при АГ. На скоро ни взимаха микробиология и анален секрет, почти всяка седмица ни взимат кръв и урина заради ниски показатели на желязо и хемоглобин. А забравих 34г.с.+2 дни сме

# 634
И при мен сега започват на две седмици прегледите на женска консултация. Аз съм 34 гс+6 дни

Ние с бебка сме всяка седмица вече на тонове и през две при АГ. На скоро ни взимаха микробиология и анален секрет, почти всяка седмица ни взимат кръв и урина заради ниски показатели на желязо и хемоглобин. А забравих 34г.с.+2 дни сме

# 635
И аз ходя веднъж в месеца на преглед. Правя си изследванията, които са по ЗК. Ако няма проблем в протичането на бременността не виждам смисъл да се ходи всяка седмица по лекари.

# 636
Ами проблема е,че е 4то секцио и недай Боже да наедрее много бебо и някой от старите разрези се "отвори" няма да мога да стигна и до болницата, толкова бързо изтичала кръвта ,защото матката е доста кръвоснабдена и понеже е вътрешен кръвоизлив и нз си какво. Та по-скоро ме е страх да не стане нещо такова, иначе няма две мнения по въпроса,че е най-добре да е близо до термин. Чесно казано с второто си изживях почти всичко на нормалното раждане до 8см разкритие,докато съберат екип и обикалях болницата като луда,защото място не си намирах,а после и 5 дни ходих като гърбава баба,защото ме рязаха 3часа заради сраствания и много ме борлеше след операцията.  Ох сега се надявам всичко да е наред и да мине гладко без някакви усложнения, но Божа работа.

# 637
Аз съм от тези, които не знаят какво е контракция или да ти изтекат водите. Изобщо не се чувствам тъжна, честно да си призная. Важно ми е само бебетата ми/децата ми да са здрави. На това се надявам, за това се боря или вземам мерки. Просто при мен ги няма онези чувства, които съм чела, че повечето майки изпитват около кърменето, естественото раждане и т.н. Кърмя си децата, защото мога, тялото ми го позволява, без да се насилвам. Отивам да ме отрежат и да извадят бебето, и да се свършва с тия мъки на бременността. Не ми се е доплакавало като си видя бебето за първи път в родилната зала. Изпитвала съм по-скоро облекчение, че всичко свърши, да. Не съм изпитвала и онази безгранична любов към малкото същество още в първия миг, в който го виждам, както казват повечето мами. Просто знам, че след време това ще е най-важното и обичано за мен същество, но към него момент изпитвам някакво чувство на “най-после се появи, започва нов живот … и свърши тая гадна бременност”. Не мога да го обясня. След известно време като всяка майка бих умряла за децата си. Всеки човек е различно устроен. Вярвам, че не съм сама.
Относно прегледите и изследванията, аз мисля, че нещо ме претупват този път. Един път в месеца са ми прегледите. Траят не повече от 5 минути като се започне от влизането в кабинети до излизането от там. Секрет не са м и взели ни веднъж. Сега този месец ще ми вземат. Кръв и урина, мисля два пъти до сега. Иначе секциотата ми и двете са били точно 7 дена преди термин. Това е максимума, който АГ ми е позволявало. Ще видим този път какво ще каже.

# 638
Femme, направо се припознах в описанието. 😀
 Мен ме следи по-внимателно заради прееклампсията предния път. От 31 седмица редуваме една седмица тонове, една седмица доплер. Микробиология ми пусна предния път, остават едни кръвни. Но това всъщност са изследяанията по ЗК. За анемията само ми пуска направления за хематолог.
Днес бях на преглед, върви си едро бебето, но в рамките на нормалното. 2500 е, според него няма да надхвърли 4 кг. 34 седмица съм. Мисля другата да отида до ЛЛ за кардиограма.

# 639
Привет на всички! Днес ходих до болницата, в която ще раждам, за да питам кога мога да си запиша час за тонове, понеже утре влизам в 32 г.с. Казаха ми, че заради Ковид този тип прегледи били преустановени временно, а аз бях в шок. В Стара Загора съм, мисля да попитам и в държавната болница дали все още правят и евентуално, ако и там са забранени, да се насоча към Пловдив. Някой има ли информация как стоят нещата там?

# 640
Аз ходих до миналата седмица в месеца по веднъж на преглед като там имах ехограф, доплер и рутинните изследвания-кръв и урина. На последния преглед обаче ми взеха и микробиология, защото чувствах неразположение и сама си я поисках. Следя се в Щерев и моята АГ ми каза, че ако нямам проблеми не вижда смисъл да ме вика по често. Сега вече от 28гс ходя и на тонове и вече от 34 прегледите ми стават по на често, което е разбираемо.
Според мен ако нямаш някакви проблеми не си вкарвай в главата излишен филм, че ти правят малко изследвания Simple Smile

quote author=Jinx_ link=topic=1458125.msg45124860#msg45124860 date=1659519459]

[/quote]

# 641
Бях сигурна, че няма как да съм “сама” 😄…
Femme, направо се припознах в описанието. 😀
 Мен ме следи по-внимателно заради прееклампсията предния път. От 31 седмица редуваме една седмица тонове, една седмица доплер. Микробиология ми пусна предния път, остават едни кръвни. Но това всъщност са изследяанията по ЗК. За анемията само ми пуска направления за хематолог.
Днес бях на преглед, върви си едро бебето, но в рамките на нормалното. 2500 е, според него няма да надхвърли 4 кг. 34 седмица съм. Мисля другата да отида до ЛЛ за кардиограма.

# 642

Джинкс, не е необходимо от голям брой изследвания ако си здрава и имаш безпржблемна бременност.
Аз съм с ниско рискови мутации на тромбофилия и ми се налага два пъти месечно да ме изследват. Това е и причината поради която пускам голям обем допълнителни изследвания.
Иначе отделен е въпроса , че в България и НЗОК отпускат някакъв-никакъв брой изследвания за женска консултация и женското здравеопазване, че е под всякаква критика.
Според мен има какво допълнително да се желае , но надали някога ще стане.
Например аз смятам за напълно необходимо да се организира скрининг безплатен на всички млади момичета за тромбофилия . Така ще се спестят много горчивини в бъдещето и здравеоопазването на жената ще бэде качествено , когато при една бъдеща бременност се предприемат навременно лечение и мерки. Факт е , че в България сме едни с най-висок процент на носителство на тромбофилия , но на никой от МЗ ние му пука. И още и още какво да се желае .

# 643
Момичета не сте сами, след тежкото ми първо раждане си помислих “ най-накрая се роди” после хич не исках да го видя. На следващия ден ми казаха, че не е добре и не задържа никаква храна и все едно нещо в мен преобърна, от тогава до сега той ми е най-важното същество в живота.
Обаче сега се сблъсквам с нов проблем. Вече е на 9 и грам не ме слуша, пубертет ли е? Ревност? Нямам идея, но откакто започна да наближава раждането ( в 35 седмица съм) и най-вече с моя непрестанен зъбобол, имам чувството, че нарочно ми прави напук. Изобщо не знам как да процедирам с него, нито наказания действат, нито да му се карам, нищо.

# 644
Оооо, той на 9 направо си е позакъснял. Моето момиче на 6 години ми смазва нервичките. Не слуша, отговаря, гледа нагло в лицето ми като и кажа нещо, и демонстративно и предизвикателно ми го прави. И търпя, търпя, и като скоча срещу нея и започва да бяга и пищи. Обаче след 2 минути пак си прави каквото знае. Разлигавена работа. От презадоволяване и разрешаване на всичко така стана при нас. Мъча се да го изкореня, защото не е нормално и ме е страх какво ще е след 10 години, ако я оставя така. Ама не знам как, нищо не работи. Говорих дори и с госпожите в градината. Те казват “като цяло поколението им е такова”. Отказвам да го повярвам.
Момичета не сте сами, след тежкото ми първо раждане си помислих “ най-накрая се роди” после хич не исках да го видя. На следващия ден ми казаха, че не е добре и не задържа никаква храна и все едно нещо в мен преобърна, от тогава до сега той ми е най-важното същество в живота.
Обаче сега се сблъсквам с нов проблем. Вече е на 9 и грам не ме слуша, пубертет ли е? Ревност? Нямам идея, но откакто започна да наближава раждането ( в 35 седмица съм) и най-вече с Мая непрестанен зъбобол, имим чувството, че нарочно ми прави напук. Изобщо не знам как да процедирам с него, вито наказания действат, нито да му се карам, нищо.

Общи условия

Активация на акаунт