СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 90 879
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Добре де, изметохте ни едното изречение за протеста, ама втората част на мнението ми защо не оставихте?! То си беше въпрос по темата..

Пиша го пак, дано си го намеря след 1 час.
Отзиви за Първа английска гимназия имате ли актуални?

# 181
  • София
utro77, за много на брой паралелки става въпрос за София, защото кандидатите са 12000 и още не знам си колко. За вашия град си редиш толкова колкото си имате. РУО си следи бройката на седмокласниците по райони и "вашите " паралелки са съизмерими на броя кандидати.

1АЕГ - инфо от родител на момиче в 8 клас. Училище с традиции, добра среда, добри деца. Учители на много добро ниво. Много са доволни!

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 16:20 от ims

# 182
  • София
Добре де, изметохте ни едното изречение за протеста, ама втората част на мнението ми защо не оставихте?! То си беше въпрос по темата..

На теб едното, на мен целия пост, с който единствено “оплаках” съдбата ни на вечни проектоевропейци с най-нисък коефициент на интелигентност на глава от населението.
Хубаво е, че не се трият темите за образование в чужбина.😀
Аз имам преки отзиви от 1АЕГ, ама ще ги пиша на лично, за да не ми ги изтрият😜.

# 183
  • Mars Hotel

Някой патрЕот ще да го е докладвал. Grinning

Имам, пак от десетокласник. Доволни са, учи се здраво, държи се ниво. Учат биология и физика на английски със сигурност, за други предмети не съм сигурна.

# 184
  • София
Ами обяснете им на децата, че е чудесно че искат 1 или 2 паралелки ако балът им е достатъчно висок, за да избират. Но ако балът не им стигне за тях ги питайте какво правят?
Ако в града има само 3-4 училища с по 5-6 паралеки, толква ли пък е сложно да ги изредите тези 20-25 паралелки от най-желана, към най-нежелана? Дори само 1-2 да са желани, все има някакво малко предпочитание дали ако не стане, ще е в нежелано училище 3 или в нежелано училище 4.

# 185
  • София
Аз имам преки отзиви от 1АЕГ, ама ще ги пиша на лично, за да не ми ги изтрият😜.
Е айде сега, за един изтрит пост. Мен постоянно ме трият. При това последно бяха точно постове за корупция. Ама философски погледнато - изтритият не губи от това, за другите не зная.

Кажи отзивите, че всички ни интересува.

# 186
Аз се надявам хич да не редя желания 🙏🙏🙏 Дай, Боже!
Ама и аз разбрах как се редят:
1. Много искам
2. Ако не е 1. ... Става
3. Не ми е мечта, ама добре
4. Не е моето, ама поне удобно... Беее, май не е зле
5. Емиии, толкоз ми е бала
6. Хич не ща, ама трябва да има и нещо за бал, който е достатъчно нисък спрямо статистиката
🤣🤣🤣
Т.е. Гледаме само желанията на детето, а не миналогодишни балове, съседски мнения, чужди деца и каквото друго може да навреди😜
В крайна сметка всеки може да си похаби, изразходи, оползотвори балЪТ както намери за добре

# 187
Утро, при вас е по-лесно спрямо София. Колко са всички седмокласници явили се на НВО в Добрич? Предполагам, че са малко над хиляда. Доколкото разбрах, вие искате ЕГ приоритетно. Гледаш колко са паралелките там, кои от тях те интересуват, може и да не са всички. След това поглеждаш за възможни паралелки и в другите училища. Да предположим, че примерно в града има 4 паралелки, които са подходящи за дъщерята ти и тя би учила с желание в тях. Това са 100 места. Когато излезе статистиката, гледаш къде се намира твоето дете в областта. Така си правиш сметка за предполагаемите балове  Това е малко условно, защото не знаеш другите деца какви оценки имат от седми клас, но ако твоето е с шестици по балообразуващите предмети, ще е доста точно. 3хмат 1хБЕЛ е само за математически профил, а доколкото разбрах, той не ви касае и статистиката ще ви даде нужната информация. И сега варианти:
1. Виждаш, че твоето дете е на 20-о място в статистиката БЕЛ+мат. Супер, ще влезе, в която си паралелка иска още на първо класиране.
2. Намира се някъде между 27 и 100 място. Ще влезе в една от тези 4 паралелки, които иска, но в коя, няма как да се предвиди. Зависи какво искат и другите
3. Някъде след 100-но място е, но не много назад. Значи трябва да се пишат повече от 4 паралелки, но пак има голям шанс да влезе и в някоя от тях, ако не на първо, то на второ класиране. Има деца, които ще кандидатстват и в други области, така че има шанс.
4. Доста по-назад е от това 100-но място. Значи сериозно трябва да се мисли кои да са паралелките извън тези най-желани, защото шансът за тях, въпреки че не е нулев, все пак намалява.
Грубо казано, ако е на място 200, трябва да има 12 паралелки записани.

# 188
Стон, а тая статистика къде я гледам? Да не би в сайта на МОН при попълване на желанията да е упоменато под номерче "къде съм аз"? Щото аз съм се приготвила за бакалски сметки.

# 189
  • София
Ganis, а при вас учителите от 7 клас продължават ли да преподават на осми клас? Т.е. дали едни учители преподават 5-7 клас, а други 8-10 (8-12) клас?
Мога да си извадя изводи за гимназията от мнението на родители на седмокласници?
Има диференциация, т.е., разделение като цяло.
В 8 клас по БЕЛ, НЕ, МАТ ги поемат изцяло нови учители.

# 190
  • Майничка
Стон, а тая статистика къде я гледам? Да не би в сайта на МОН при попълване на желанията да е упоменато под номерче "къде съм аз"? Щото аз съм се приготвила за бакалски сметки.
В сайта на РУО, след като обявят резултатите.

# 191
  • София
Ето пример за София от миналата година
https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2020/07/Statistika-BELM.rtf

Ganis, благодаря ти. За мен беше важно една конкретна учителка да не се падне на 8 клас. Ама виж как завоалирано попитах.

# 192
В сайта на РУО, след като обявят резултатите.
Ясно, както си и мислих. Ще се правят сметки

# 193

[/quote
От доверен човек, тази година в 1-ВА английска влизали страхотен екип учители

# 194
За консултации, има училища “гнезда”. Там съветват за подредба и помагат на който има затруднение с технологиите.

Общи условия

Активация на акаунт