СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 91 421
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 345
Всяка писмена работа се оценява от двама оценители независимо един от друг в съответствие с утвърдените конкретни правила за оценяване на съответния изпитен материал.
В случай че разликата в оценките на двамата оценители е по-голяма от допустимата, работата се насочва от системата към председател/заместник-председател на регионалната комисия за проверка и оценка на изпитните работи.
Председателят/заместник-председателят констатира проблема и отбелязва в системата начина, по който той може да бъде отстранен от единия или от двамата оценители.
Системата връща писмената работа към оценителя/оценителите за отстраняване на съответния проблем.

# 346
  • София
Как успявате да си оцените тезата и преразказа за да формирате прогнозен резултат по БЕЛ?

Ще има много изненадани на 28-ми.

въпросът е дали ще е приятна изненадата или не..

# 347
Към таблицата от https://karierno-orientirane.com/%d1%81%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2% … bb%d0%b0%d1%81-2/
добавих едни формулки за изчисляване на индивидуален бал за различните паралелки, качила съм го в пощата със заглавие "Изчисление на бал".
В самата таблица в sheet "Individual-results" си нанасяте оценките от свидетелсто и точки от изпити и в sheet "държ.план-прием за 2022-23г." в колонка 'BH' автоматично се изчислява индивидуалния бал на ученика, така може да видите за къде бала е най-голям и т.н.
Няколко доброволци може да го проверят, че не съм проверявала детайлно.
Здравейте,
имам питане, относно таблицата с мин. и макс. бал за 2-ра англ. гимназия:
При 3-те паралелки с втори език немски и 3-те с втори език испански, никъде не фигурират профилиращите предмети, които са представени в сайта на 2-ра англ. гимназия / там пък, нямат публикувани кодове на паралелки ?!?!?/

• английски език, немски език, математика, физика и астрономия;

• английски език, немски език, български език и литература; история и цивилизации;

• английски език, немски език,  биология и здравно образование и химия и ООС ;

• английски език, испански език, математика и география и икономика;

• английски език, испански език, история и цивилизации, български език и литература;

• английски език, испански език, БЕЛ, ИТ;

• английски език, руски език, математика, ИТ.

Има ли възможност в таблицата да се публикуват и профилиращите абревиатури по паралелки?

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 10:11 от andy18

# 348
  • Майничка
Профилиращите предмети, известни за съответните паралелки, са първи и втори ЧЕ. Други един или два профила се избират в края на Х. клас от предложенията, които ПС научилището е гласувал.

# 349
Аз имам едно питане годишните оценки от разширената подготовка по  Математика (ИУЧ - РП/УП-А) и БЕЛ (ФУЧ - ДП/ДрУП) взимат ли се под внимание за бала или не?

# 350
Като балообразуващи участват само оценки от раздел А на учебния план ( общообразователна подготовка или още задължителна).

# 351
Дъщерята подреди желанията, понеже не може да избере кое иска най-много действахме по метода на изключването Joy Отзад-напред ги редихме, разбира се остава малко колебание за първите две желания точно.
Иска да учи испански или френски, цели се в 4-та или 5-та ЕГ във Варна.

# 352
Здравейте, малко връщам назад темата, за което се извинявам ☺, искам да поръчам справочника за камдидатсване за София, но се обърках има на много издателства. Знам, че е беше коментирано в предишните теми, но лоля за съвет.
Успех! 🍀 на кандидатсващите…

# 353
Аз съветвам всички, които се притесняват, че видиш ли балът няма да стигне за най-желаното училище и от това може да настъпят драми, да се поразходят из наборните теми на гимназиалните класове. По темите на отделните училища също може. Ще се види, че навсякъде си има и проблеми, никъде не е цветя и рози. До голяма степен е на късмет на какви учители ще попаднеш и в какъв клас. Това, че някъде са се събрали деца само с високи балове, не гарантира, че ще създадат добър колектив.
И друго. Имам чувството, че колкото по-нагоре отиват толкова по-лесно и с по-малко учене си изкарват добрите оценки. Да е само моят син, да реша, че само в нашето училище е така, обаче благодарение на форума виртуално познавам толкова много деца и родителите им и единици са тези, които залагат здраво над учебниците заради самото знание. Болшинството са в енергоспестяващ режим, а на финала са с успех над 5, дори над 5:50. Как го правят, не знам.

# 354
Като балообразуващи участват само оценки от раздел А на учебния план ( общообразователна подготовка или още задължителна).
Дидева, а влизат ли в бала за стипендия?

# 355
Здравейте, при моя син в сайта на МОН се е заредил като поле изпитът по физика към НПМГ, но липсва поле за този по география. Опасявам се, че ще го пропуснат, понеже и при самото обявяване на резултатите в НПМГ първоначално бяха пропуснали резултатите на сина ми и и ги добавиха на по-късен етап.  Как се процедира при липсващи точки от изпит за балообразуването? С МОН ли говоря или с НПМГ? Благодаря за информацията, която споделяте!

# 356
За начало не говорете с никого, а прегледайте последните страници в темата.
didanka, критериите и показателите при отпускане на стипендия се определят от конкретното училище.

# 357
Дали за Пловдив има таблица подобна на софийската от кариерно ориентиране?

# 358
  • София
Здравейте,
.
Сигурно ще е малко глупав въпроса, но как точно се влиза в системата на МОН за проверка на резултатите /знам, че още не са излязли/. Имам някакъв линк на служебната бележка на детето, който обаче не води до никъде. Иска ми се да съм подготвена;)

# 359
  • София
Към таблицата от https://karierno-orientirane.com/%d1%81%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2% … bb%d0%b0%d1%81-2/
добавих едни формулки за изчисляване на индивидуален бал за различните паралелки, качила съм го в пощата със заглавие "Изчисление на бал".
В самата таблица в sheet "Individual-results" си нанасяте оценките от свидетелсто и точки от изпити и в sheet "държ.план-прием за 2022-23г." в колонка 'BH' автоматично се изчислява индивидуалния бал на ученика, така може да видите за къде бала е най-голям и т.н.
Няколко доброволци може да го проверят, че не съм проверявала детайлно.

А как можем да стигнем до тази таблица?

Общи условия

Активация на акаунт