СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 90 720
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Хайде приключихме и ние, НГДК днес лежерно, без стреса на НВО, само на училищни знания и то без преговор, но имаше желание да отиде на изпита, има влечение към историята, а и учителят ги запали. Ра, твоето дете впечатляващо участие и на НПМГ, и на НГДК и на НВО, накрая има да се чудите Laughing Темата  за образованието наистина е била благодатна, поне няма много дати за сбъркване, да видим. Успех!
Чуденката при нас ще е измежду от една страна нова паралелка физика и старата информатика, така и от друга езиците с тези паралелки - НЕ и АЕ, с уговорката че в МГ не се учи кой знае колко език. За капак и лек размисъл за езикова и евентуално НГДК. Надявам се, че наборката се шегуваше като каза, че ще е на "онче бонче" накрая.
Много хубаво, че МГ в Пловдив са направили такива паралелки с дизайн и програмиране, за мен има много хляб в подобна специализация вътре в гимназиите.
А за СМГ ще има ли голямо значение какво ще избереш като профил сега? Т.е. щом избереш физика , няма как информатика да ти е профил след това? Или в 10 клас ще можеш да направиш нов избор?

# 796
  • София
Аз съм на мнение, че всяко едно добро училище си заслужава разстоянието. Няма лесно в тоя живот. Grinning

# 797
А за СМГ ще има ли голямо значение какво ще избереш като профил сега? Т.е. щом избереш физика , няма как информатика да ти е профил след това? Или в 10 клас ще можеш да направиш нов избор?
Ще отговоря по принцип. Става дума за двата профилиращи, определени като задължителни на национално ниво. Няма пречка да си профил МАТ+ФА и после да избереш ИНФ като трети профилиращ. Или обратното. Разбира се, говоря за училища, където има подобен избор.

# 798
Моята дъщеря също има много малко точки по МАТ. Всъщност точките са и само от първи модул, а тя е убедена, че е решила и геометричната задача от втори модул…веднага след изпита проверихме резултатите и вкъщи я реши наново и беше вярна, сигурна е и че я е преписала на беловата. Дали може наистина да се променят резултатите?
Да не би да е писала на гърба на страниците, които не се сканират и реално да не е преглеждана и оценена. В класа на сина ми има един приятел, в която стая са им казали, че могат да пишат и от двете страни и детето е с 65 точки, а реално си е сметнало, че трябва да са към 85 Sad
Здравейте, от известно време следя темата и благодаря за споделената информация! Във връзка с цитата искам да попитам кои листове не се сканират. Дъщерята е писала на гърба на листа за последните две подусловия на последната задача и е чертала два чертежа. Това грешка ли е? Търся за себе си обяснение за ниския резултат, защото мисля, че би трябвало да е решила задачата.

# 799
  • София
Ще отговоря по принцип. Става дума за двата профилиращи, определени като задължителни на национално ниво. Няма пречка да си профил МАТ+ФА и после да избереш ИНФ като трети профилиращ. Или обратното. Разбира се, говоря за училища, където има подобен избор.
Благодаря, Дидева!
Явно щом те приемат с физика, до край ще си я учиш.

# 800
  • София
Ims, след 10 клас има голям избор на профили като трети и четвърти - от физика, през философия до рисуване за сегашните 11 класници, което е плюс на училището за мен, но досега нямаше физика от 8 клас като втори профилиращ заедно с математиката, а само информатика, и съответно в момента няма информатика като трети и четвърти профилиращ - то няма нужда де, но предполагам, че ще направят, ако остане, за физиците.
Иначе паралелките ще са отделни, досега беше само езика различен.

А.I.K. отидете да видите работата, само така ще си обясните.

# 801
  • София
Моята дъщеря също има много малко точки по МАТ. Всъщност точките са и само от първи модул, а тя е убедена, че е решила и геометричната задача от втори модул…веднага след изпита проверихме резултатите и вкъщи я реши наново и беше вярна, сигурна е и че я е преписала на беловата. Дали може наистина да се променят резултатите?
Да не би да е писала на гърба на страниците, които не се сканират и реално да не е преглеждана и оценена. В класа на сина ми има един приятел, в която стая са им казали, че могат да пишат и от двете страни и детето е с 65 точки, а реално си е сметнало, че трябва да са към 85 Sad
Здравейте, от известно време следя темата и благодаря за споделената информация! Във връзка с цитата искам да попитам кои листове не се сканират. Дъщерята е писала на гърба на листа за последните две подусловия на последната задача и е чертала два чертежа. Това грешка ли е? Търся за себе си обяснение за ниския резултат, защото мисля, че би трябвало да е решила задачата.
В понеделник на сайта на РУО ще обявят в кои училища могат да се видят работите на децата. Изчакайте и идете да я видите.
Сега и да коментираме, можем само да предполагаме, но не и да сме сигурни.
За съжаление ще  ви трябва още търпение.

bora, благодаря!

# 802
  • София
Да са ви честити рожденичките, здрави и с много късмет!!!

Майка ми (учител по химия, готви кандидат- студенти за МУ) също сподели много позитивни отзиви от паралелката на втора английска.
Това мнение го чувам за втори път. И още първият път не го разбрах.
Но за наборчето предпочитанията са физика, география и чак тогава химия. Така че за сега ще го приема като пример, че и във Втора английска има добри учители.

# 803
Сега е разпитах и май най-вероятно така е станало…на изпита по Бел беше писала само на предните страници и беше уж грешка, излезе разплакана, че няма да и признаят преразказа, в крайна сметка се оказа, че има 25т от него. После на математика се оказва обратно, съвсем ги объркаха тези деца…нищо, може да е за хубаво, така е трябвало да стане. Дано има късмет и да попадне в хубав клас 😀

# 804
  • София
Майка ми (учител по химия, готви кандидат- студенти за МУ) също сподели много позитивни отзиви от паралелката на втора английска. Там учителката по химия била много добра и тази година има две момичета с по 100 точки на матурата от нейния клас (това са двете пълни точки от цяла България).
Учителката по биология там е още по-добра.

# 805
  • София
Учениците могат да видят работите си по Математика на 28, 29,30.06, в "Джон Атанасов ".

# 806
втора английска. Там учителката по химия била много добра и тази година има две момичета с по 100 точки на матурата от нейния клас (това са двете пълни точки от цяла България).
Едва ли е само един преподавателят. И каква е гаранцията, че след три години точно този още ще бъде там?

# 807
  • София
За никое училище няма гаранция, че след 1 година, камо ли след 3, учителите ще са същите.
Знаете ли през тези години колко добри и стойностни учители ще се пенсионират?
И колко малко от младите хора, които имат и са изкарали педагогическа правоспособност, искат да бъдат учители?
Кризата в образованието се задълбочава с всяка учебна година.

# 808
ИЕ е испански, ИтЕ е съкращението за италиански. Италиански в София почти няма.
И аз така предположих. Мерси, Параходче!
Да вземем да се разходим все пак до тези училища ли...Да хвърлим по едно очо поне отвън Thinking
22-ро има теми за него, нещо отзивите не са добри за гимназиален етап, 32-ро малко господстващо положение има директорката, която май е от старото добро утро, повече език се учи и той е винаги основен английски, най-добро е 35-то с немски и природни науки. Аз съм го завършила и съм много доволна, имам колеги, които децата им са там, подготовката е много добра и повечето се насочват след това към специалност медицина.

# 809
  • София
ИЕ е испански, ИтЕ е съкращението за италиански. Италиански в София почти няма.
И аз така предположих. Мерси, Параходче!
Да вземем да се разходим все пак до тези училища ли...Да хвърлим по едно очо поне отвън Thinking
22-ро има теми за него, нещо отзивите не са добри за гимназиален етап, 32-ро малко господстващо положение има директорката, която май е от старото добро утро, повече език се учи и той е винаги основен английски, най-добро е 35-то с немски и природни науки. Аз съм го завършила и съм много доволна, имам колеги, които децата им са там, подготовката е много добра и повечето се насочват след това към специалност медицина.

Аз пък чувам чудесни отзиви за 32-ро и доста добри за 22-ро. За 22-ро не ми харесва факта, че няма квоти и има по 2-3 момчета в клас. 😀

Общи условия

Активация на акаунт