СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 90 729
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 825
Ураа! 99 т. БЕЛ и 96,25 т. Математика!
Не съм го очаквала! Не знам какво да изберем в София.

# 826
Попов🤔
Бузема🤔
Моите 3 подопечни девойки имат 100, 100, 97т на рисуването🥳🥳🥳

# 827
Ураа! 99 т. БЕЛ и 96,25 т. Математика!
Не съм го очаквала! Не знам какво да изберем в София.
Браво! Имам познато дете със 100т. и 98т. - и при него проблемът с избора е по-сериозен от нашия, защото ние имаме няколко точки по-малко. Това дете ще трябва да избере училището и носи отговорността за избора си само, докато ние ще разчитаме и на съдбата... Simple Smile И ще се ядосваме по малко и на нея, ако нещо ни стяга обувката.
Но можете да изберете всичко, което детето харесва! - Ето на това му викам "концерт по желание"!

# 828
  • София
За всичко без СМГ и НЕГ трябва да стигне за момче (based on баловете за 2021, за 2022 още няма статистика, но общо резултатите са минимално по-ниски). Вече за кои точно паралелки, е обект на по-прецизни сметки.
Не е сигурно и за НПМГ.

# 829
На моя приятелка детето е с космическите 99 и 100. Не си променя обаче желанието и остава, както преди изпитите, 1АГ с испански втори.

# 830
  • София
За медицина - НПМГ е училището. Майка ми (учител по химия, готви кандидат- студенти за МУ) също сподели много позитивни отзиви от паралелката на втора английска. Там учителката по химия била много добра и тази година има две момичета с по 100 точки на матурата от нейния клас (това са двете пълни точки от цяла България).
Иначе за 22, 35 и 32 идея си нямам, но ще разпитам, че и аз се вълнувам
Затова повечето са клиенти на колеги на майка ти Angry
8 ч. Биология и 7 химия (+ някой друг ФУЧ) или обратното и доучвай.
Програмата 11 и 12 клас нямат нищо общо с изпитите ... както една любима съфорумка каза "най-подходящи са профил физическо и рисуване и курсове за подготовка"

# 831
  • Пловдив
Оф, моето пак с тоя немски. Само ги върти 1 и 2 място. Първо беше испански с руски и второ английски с немски . Сега пристига с обратното решение. Върти го, суче го, пак иска немски. Испанския щяла да го продължи при учител. На мен лично ме е все тая- и двете гимназии са супер.

# 832
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Параход бързо мнение за 18-то с френски. На девойката ми не й стигна бал за ФЕГ и я приеха там. Сега завършва 10-ти клас. Този набор е почти толкова ощетен колкото и нашия. За мен си е чисто тото където и да учиш. Основно е учителя, на който попаднеш, колектива и желанието ти да научиш езика. Първата година учиха при относително взискателна госпожа, но в момента, в който тя им съобщи, че заминава за чужбина всички се отпуснаха + ДО. Втората година дойде вече пенсионирана дама, голям цербер (извинявам се за определението) отблъсна тотално децата от езика. Сега третата година нямам представа, кой преподава 🤨😁 Дъщеря ми изключително много иска да научи езика, но това е изцяло на нейните сили. Ходи във френския институт, намери си онлайн консултации от английски към френски и въобще не ги знае на майчиния език. Отделно имаше голямо текучество на преподавателите по всички предмети.
Не съм сигурна дали бих препоръчала училището или да го заплюя(в случая коментирам само френскиата паралелка с испански).Наистина вярвам, това което написах в началото УЧИТЕЛЯ е важен, а не училището.

Последна редакция: сб, 25 юни 2022, 21:23 от ninanb

# 833
Здравейте момичета, от известно време ви следя и откривам много полезна информация за което съм много благодарна!
Ние сме от Пловдив, нашата девойка се е справила прилично, предвид че не се е готвила допълнително (без уроци и учители).
Та конкретно към въпроса, извинявам се предварително ако не е по темата... Когато подаваме заявление за първо класиране, трябва ли да се прикачи дипломата (ще подаваме онлайн). Официално в училището ще ги раздават на 4ти, но ние няма да сме в града и братовчедка ще я взима. А класната ни не е особено наясно. Идеята е да знам предварително дали ще трябва да я сканира и да ни я прати, или няма да е необходимо. Изчетох наредбата, но точно този момент ми убягна... Благодаря предварително на отзовалите се! Желая на всички дечица успех!

# 834
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Когато подаваме заявление за първо класиране, трябва ли да се прикачи дипломата (ще подаваме онлайн).
Свидетелството се качва служебно в сайта на МОН.
irchik УАУ браво на девойките! 🤗

Последна редакция: сб, 25 юни 2022, 21:24 от ninanb

# 835
Параход бързо мнение за 18-то с френски. На девойката ми не й стигна бал за ФЕГ и я приеха там. Сега завършва 10-ти клас. Този набор е почти толкова ощетен колкото и нашия. За мен си е чисто тото където и да учиш. Основно е учителя, на който попаднеш, колектива и желанието ти да научиш езика. Първата година учиха при относително взискателна госпожа, но в момента, в който тя им съобщи, че заминава за чужбина всички се отпуснаха + ДО. Втората година дойде вече пенсионирана дама, голям цербер (извинявам се за определението) отблъсна тотално децата от езика. Сега третата година нямам представа, кой преподава 🤨😁 Дъщеря ми изключително много иска да научи езика, но това е изцяло на нейните сили. Ходи във френския институт, намери си онлайн консултации от английски към френски и въобще не ги знае на майчиния език. Отделно имаше голямо текучество на преподавателите по всички предмети.
Не съм сигурна дали бих препоръчала училището или да го заплюя(в случая коментирам само френскиата паралелка с испански).Наистина вярвам, това което написах в началото УЧИТЕЛЯ е важен, а не училището.
Аз бих заплюла 18-то без колебания! От 1 до 7 клас, как го издържа това дете не знам…

# 836
Здравейте, мами!
Аз съм нова в темата, моята девойка се е справила много зле сравнение с вашите!
По Бел 77 т. , а по мат 50. Не знам къде с този бал, но важното да сме живи и здрави!
Знам, че тя се постара и вярвам, че ще влезне на правилното място!
Късмет на всички!

# 837
  • София
Децата са с различни възможности, за изпитите влият и стрес и разсеяност, но ако се съмнявате в резултата, отидете и проверете .
Миналата година в София Математиката пак бе в "Джон Атанасов". Ходихме да видим работата на девойката - оказа се неправилно прочетено  условие (нямаше нужда от разяснения, до нас обясняваха на едно дете и родителите грешките), при познато дете пък бе огледален чертеж. И двете деца са добри математици с опит от състезания.
По-добре вижте, ако се съмнявате.
Става бързо, добре е организирано, ние бяхме 2рия ден късния следобяд. На входа ни отбелязаха е една тетрадка после има няколко стаи с по 4 РСта, показахме бланката и ни показаха работата.
При баткото точките му стигаха за желаното училище (с допълнителен изпит) очакваше повече, но аз си му знаех силите, така че приех че разликите идват от грешно отбелязване.

Последна редакция: сб, 25 юни 2022, 22:16 от Desem

# 838
Когато подаваме заявление за първо класиране, трябва ли да се прикачи дипломата (ще подаваме онлайн).
Свидетелството се качва служебно в сайта на МОН.
irchik УАУ браво на девойките! 🤗
Нинко, 🥳🥳🥳 доволна съм, защото много се постарах да им намеря необходимата информация и да ги мотивирам. Даже двете моми с по 100т. рисуваха мой дизайн в мрежа 😇

# 839
  • София
Аз съм разказвала за НВО по БЕЛ на сина ми - винаги преразказите му през годините бяха оценявани с 30+ точки, от 6.клас беше при Елмира Йонова. Ако някой е бил рри нея - знае как оценява. Когато отидохме да видим работата му, установихме, че на тезата има 5т заради неправилно изписана дума/а беше правилно изписана/. Имаше огромна разлика в оценяването на преразказа от двамата проверители, аз не видях точки от арбитър. Там присъстващите казаха, че биха му дали минимум 31 точки. А той имаше 24.5 точки. Знаех, че не мога нищо да направя, подозирах, че резултатът ще му стигне за там, където иска и пих една студена вода.
Него още го е яд, че не успяхме да видим работата му по Математика. Но просто не можах тогава да се организирам и да отида

Общи условия

Активация на акаунт