СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 90 838
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 960
Gorg0nzola, благодаря! Следя ви от известно време и все си сменям мнението. Докато прочета, че да се започне втори език, първия трябва да се научи като майчин. Което веднага ми казва английски. След това някой казва като първи език да се заложи на по-сложния, значи немски. След това някой споделя, че немския почти не ползва, а говори само на английски. 🤣😅😆

# 961
Гледам от миналата година балове за 1во класиране са по-високи същите паралелки спрямо 2020 г. Какви са слуховете за това класиране, дали са били по-ниски оценки от миналата година?

Един или два езика се учат паралелно без проблем, в и извън училище. Не виждам смисъл на език само да се набляга в гимназия, но явно много деца нямат професионална ориентация и просто остават на език и евентуално икономика за обща култура. И като завършват, започват от 0 буквално. Освен ако не ги влече филология.

# 962
[quote author=Princess Leia link=topic=1458188.msg44963662#msg44963662 date=16562479

Точно едната е Икономическо развитие с профил география и английски.Другата е Обществени науки с испански и профили география и история мисля...
Еми малко излъскано квартално училище след 8 клас е Лиляната. Абсолютно компромисни паралелки.
Какви са й резултатите?
[/quote]

Здравейте искам да попитам след като се качат и оценките от свидетелството тогава ли ще може да се виждат вече училищата със техните балове

# 963
  • София
Здравейте искам да попитам след като се качат и оценките от свидетелството тогава ли ще може да се виждат вече училищата със техните балове
Паралелките, с баловете, с които са приети децата ще се виждат на 12 юли, когато излезе първото класиране.

# 964
Паралелките, с баловете, с които са приети децата ще се виждат на 12 юли, когато излезе първото класиране.

А не трябва ли при самото подреждане на училищата да се виждат баловете а не чак след първо класиране

# 965
  • София
blueeyes, да не забравяме децата явили се и на рисуване, олимпиади и състезанието на НПМГ, където някои бяха на по 2-3 предмета. Е тези деца ми скриха шапката!

Да, и мен ме интересува този въпрос с баловете.

# 966
  • Sofia
Е как ще се виждат баловете преди да е минало класирането? Нали на база кандидатстващи с определен бал се образува бала на училищата??

# 967
  • София
Самото подреждане на училищата във всяко подадено заявление и класирането след това при обработване на желанията е част от формирането на баловете, няма как да стане преди да приключи. С една дума, баловете ги правим ние, те са наше творчество, на сегашните 7 класници и майките им:)
Всъщност при една супер информационна система, която обработва на секунда заявленията, би могло на момента да се вижда при № подадени заявления до какъв бал се достига (нещо като котировките на борсите), но това означава, че при всяко ново заявление ще се променя бала. Някой ден може да има такава програма от МОН. То сега за генериране на статистика се чака дни, та това ли.

# 968
О, в никакъв случай, художници, спортисти, хуманитарни, биолози, химици...
Но на Ра детето ходи и в НПМГ и в Нгдек, направо голям шлем!

# 969

А не трябва ли при самото подреждане на училищата да се виждат баловете а не чак след първо класиране

Е това няма как да стане!

# 970
  • Sofia
Аз въпросa го разбрах да си виждаш бала за съответното училище. Това би трябвало да е ясно, предвид правилото за формиране на бала на училището.
Например гледаш паралелка и срещу нея какъв е балът на твоето дете за нея. А не някакви общи балове.

Последна редакция: нд, 26 юни 2022, 21:10 от NBM

# 971
  • София

Вече са Ви отговорили, но реално първото класиране образува съответните балове. Редом общо взето на база на миналогодишния балове и по възможност по желанията на децата. И ние сме на ръба на миналогодишния бал за училището, което иска и решаващото е горе долу каква ще е статистиката и колко деца ще изберът същите училища.

# 972
  • София
Дидеваааа, защо ти се счупи сайта? Сега откъде ще гледаме статистиката с натрупване? Joy

# 973
blueeyes, да не забравяме децата явили се и на рисуване, олимпиади и състезанието на НПМГ, където някои бяха на по 2-3 предмета. Е тези деца ми скриха шапката!

Точно!
Скрит текст:
Да вляза и аз в малък коментар. Чета темата подред и всъщност съм пропуснала причината за напрежението, което се коментира в последните страници. Какво да кажа, аз лично не бях сигурна кога и как да напиша резултатите. Но коментирахме преди резултати от пробни изпити, с някои пишещи децата ни са в едно училище, имаме сходни вълнения. Стори ми се тъпо да не напиша резултати, но изчаках да мине достатъчно време и някъде по-надолу да ги напиша. Коментар не сложих, точно заради добрия тон. Трябваше да напиша - толкова го мързеше, а се е представил добре - ами не ми се видя подходящо. После пък коментар - що си пишете резултатите, без нищо друго. Ами има и друго - според мен тези деца са в много трудна ситуация, защото са били във високобалово училище 5-7 клас и как биха се почувствали, ако искат да си останат там, с приятелите, с любимите математика и информатика, но на 30 юни трябва да кажат чао на всичко. И колко ме е яд на цялата истерия с НВО, детето накрая съвсем заряза любимото програмиране, не можа да се яви на състезанието, на което миналата година спечели първо място. Не можа да отиде на спортното състезание в чужбина, от което има два златни медала предходни години. Ама не, всичко зарязаха тези деца и всеки уикенд - школи и нво подготовка. Радвам се на точките му по МАТ, защото в училище учителят въобще не беше на висота и само защото децата са наистина добри по математика, нещата им се получават (почти в самоподготовка) - ами заслужават децата. Така че и аз да помоля за толерантност Simple Smile на всички ни е било стресово това НВО. Аз най-вече исках да напиша, точно като мина вторият изпит - да се благодарим, че успяха здрави благополучно да се явят и на двата изпита. Че съм много съгласна, че други неща в живота са по-важни и да не става така, че да ни се припомни този факт (ама ми се беше свило много сърцето и това не можах да напиша).
В заключение да цитирам позната, чието дете скоро завърши - казвам, че се печем на седмокласния огън, класация за училища и тя: "а бе да, но накрая пак същото" Smile

# 974
  • София
Да Ви кажа "И това ще мине"!, напрежението покрай НВО ще си замине, аз не мисля, че чак пък толкова е нарушен добрият тон, в темата усещам предимно добронамереност, лека полека всичко ще улегне, минахме пиковият момент с оценките, дано класиранията донесат повече радост за всеки!

Общи условия

Активация на акаунт