233 Уау! и Наздраве! в лятната НЕМСКА тема

• 22 160
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Дами, положението е зле.
За половин час се влоших и аз и се тръшнах с Т, болки в главата и всички стави. Като се опитам да ям и ми се повръща, карам на чай от джинджифил със захар...
Ни мога да лежа, ни да стана, малката вилнее - ужас...
Мъжът ми и той лежи и е зле...
Синът се опита да я занимава снощи, но тя не го слуша много 🤪

# 451
  • Germany
Ася, дано ви размине бързо. 2-3 дни бяха зле хората около нас, които изкараха Омикрон.

# 452
Ася, дано да минава бързо. Неприятно като няма кой да обърне внимание на децата, не става и близък да дойде да помогне заради изолацията.
И около мен много болни от корона. Във фирмата на мъжа ми 14 човека се върнаха от Испания заразени.

# 453
asyalein,

Ако стане много тежко при вас, родителите на мъжа ти, дали биха се съгласили да гледат малката, дори с риск от заразяване?
Стискам ви палци.

# 454
На третия ден просветва, Ася. Но протича гадничко, наистина. Лекия Омикрон.

# 455
  • Немция
Ася, кофти работа! Дано бързо отшуми. Безапетитието е типично при ковид. Макар че при нас протече леко, нямахме апетит с дни, което никога не е било в такава степен. Grin
Лично аз не бих впрегнала възрастни хора да помагат при болни близки от корона, не се знае как ще се развие при тях заболяването.

На нас ни се развали миялната Persevere, не може да се затваря вратата й. И докато решим какво да я правим, ще мине време... Поне не е толкова зле като с развалена пералня.

# 456
  • Am Dorf (BB)
Ася, бързо да се оправяте🍀
Колко време е инкубационния период? В средата на август сме на почивка и от сега убеждавам мъжа ми седмица преди това да редуцира значително контактите. Това ни е първата почивка от 2019та (от тази последна почивка се върнахме преждевременно 1 ден след пристигането, защото се разболях от ангина и щЕх да пукна) и много ми се ще да я започнем и завършим здрави, и да имаме ако не релаксираща почивка, поне такава без допълнителен стрес.

Допълвам - родителите ми след боледуването от Корона бяха отслабнали от липса на апетит. Баща ми с 12кг, майка ми -  с 8.

# 457
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Дени, вторият партньор на свекърва ми й умря в ръцете, сега в петък е погребението. Ни ние можем емоционално да й помогнем, ни тя на нас (на 120км е, погребението още на толкова от нас).

Таня, мъжът ми петък-събота беше на Messe, в неделя беше леко отпаднал, но си мислеше, че е от пътя (разглобявал е щанда и после 6 часа е шофирал). В понеделник друг колега казва, че е положителен, мъжът ми се тества и също е.
Аз както винаги съм негативна 🤷♀.
На мен вчера (вторник) ми призля, значи 2-3 дена броя за инкубационен период.

Иначе за децата е най-трудно. Особено малката не разбира, че ни е зле.
Сега намерих детско сиропче с ибупрофен и ми просветна малко.
Т ми е вече ниска 37,3, но болките в ставите са умопомрачаващи.

Бибит, виж дали някой шарнир не се е измъкнал.

# 458
asyalein,

Много съжалявам и ви стискам палци. С малки деца е най-трудно, нито разбират, нито могат сами да се грижат за себе си.

# 459
  • Немция
Ася, не й лесно на свекървата. Rolling Eyes На вас също. И това ще мине. Hug

За миялната - гледахме я, май нищо не може да се направи. Ще викаме майстор, но първо-  съвсем скоро пътувам с децата, второ- мъжът ми е ангажиран по цял ден, после и неговата отпуска започва. Отложихме хандверкера чак, като се приберем, задачата "миялна" се отлага доста във времето.

# 460
asyalein, да минава бързо! Много кофти ситуация с 2-ма болни родители (моят кошмар).

Има ли данни дали/след колко време Омикрон повтаря?

Бибит, може и онлайн са потърсите причина/решение. Половинката така прави ако сам не може да открие причината. Направо е невероятно какви специфични неща могат да се намерят… все някой някъде е имал същия проблем и го е документирал. Rolling Eyes

# 461
Aся кофти, леко и бързо да мине. За малката за 2-3 дена не бих се тревожила толкова, колкото ако имате отражение и в последствие имате отпадналост седмици и месеци . Е , тогава не знам как ще ви разбере че не можете. Дано ви подмине!
Бибит аз бих поръчала нова и да си отмъкват старата. Вече на никакви репаратури не се връзвам за ел. уреди, които са се повредили. Щом ведъж са се повредили след репаратурата ще се повредят пак на същото място!
Къдъръмчетата не ме чакаха мен. Но взех намалени лавандули. Сега им търся място.

Имало много силни магнитни бури от вчера и днес. Според майка ми.

# 462
Защо да повтаря?
Или питаш колко дълъг е имунитета след прекаран омикрон?
Приятелката на големия не се зарази, въпреки че бяха по 24 часа заедно, когато той имаше вече симптоми. Прекарала е омикрон преди 6 седмици.
Четох тия дни за по-къс имунитет след прекаран омикрон в сравнение с предишните варианти. Предполагат 3 до 4 месеца. Но са предположения засега.

Много труден момент, Ася. Ще мине, дръжте се. Съчувствам много.

Последна редакция: ср, 29 юни 2022, 12:16 от Mößbauer-Effekt

# 463
Ася, аз на ваше място когато се поразмърдам бих направила и писоар теста. Не се знае кога и за какво ще ви потрябва нахвайс . Даже не съм сигурна , че ако се започне наесен с локдауни ,  мъжа ти при 3 ваксини и преболедувал ще има нужда от бустер ... а и подозирам, че пребуледувал няма да има нужда от цялата програма , а само от един бустер ... това само теории, но теста бих си направила. Успех.

# 464
  • Немция
Защо да повтаря?
Или питаш колко дълъг е имунитета след прекаран омикрон?
И според мен повтаря, защото става дума за различни Омикрон варианти.
В класа на голямото дете има съученик, който бе с корона през февруари и преди месец пак беше с корона. Close

И аз тендирам за нов уред.
Ще видим накрая какво ще измъдрим.

Ася, аз на ваше място когато се поразмърдам бих направила и писоар теста.
Smile Извинявай, но ми стана смешно.
Иначе и аз бих предложила да се  направят пср-и за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт