Всякакви въпроси относно пералнята - тема 14

• 62 531
  • 759
  •   1
Отговори
# 270
Мда, нямам търпение да я сменя. Разгледах модели, дискутирани в предните страници, погледах и цени. В крайна сметка се спрях на 3 модела Бош и въпросът е каква е разликата межу тях?
На последната изрично пише AquaStop, на другите не. Само това ли е различното?
https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%2 … osch%20WAU28R60BY
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-BOSCH-WAU28T61BY/p/683997
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-BOSCH-WAU28T90BY/p/683998

# 271
Мисля, че последната от Ексклузив серията е най добрА.
Пиша от телефон в момента и ми е малко трудно да отварям сайтове. Виж ги ако можеш на сайта на Бош или на Експо2000. Те са вносители и имст и магазин. Гледай програмите в книжките.

# 272
Интересно, в БГ сайта бош хоум намирам само последният модел.

# 273
И трите модела се продават от доста време и може би ги изчистват.  Погледнах на сайта на Експо 2000 и Ексклузив серия няма...., така, че не я изпускай, ако можеш.

# 274
Ако не ти е спешно изчакай края на септември,зора винаги правят големи намаления за рождения ден  на веригата.И апартамента и къщата обзаведохме от тях,правят хубави оферти.Черен петък още по добре,но има почти 3 месеца до тогава.

# 275
Аз пак ще купувам пералня (за другата къща+сушилня, но за нея ще питам в съответната тема). Bosch ще е, две вече имаме, нямат грешка пу-пу. (Miele-то,  разбира се ми е любов, но сега не живея при нея и си заобичах и Bosch-a, много хубаво изпира!) Не ми е спешно, ще има поне цял септември ремонти, но тогава ще ми посочите конкретния добър модел и направо него поръчвам, че вие сте толкова информирани,  а аз просто не мога да запомня всичко до тогава, въпреки че си чета темата и сега. 😊 И ви благодаря, че намирате време и желание да обяснявате така подробно. 🤗

# 276
От прочетеното пише, че има функция на пара и програма за пране на пара. Чета, че има и функция дезинфекция на дрехите. И сега сме в дилема дали да даваме едни 200-300 лв.  отгоре или да си вземем без такава екстра.
Хм, функция “пара”. Още малко функция “целувка в края на цикъла” ще измислят.
Ще ти дам пример - предишната ми пералня, Аристон, купуван през далечната 2003 г. на 600 оборота мачкаше дрехите много (тогава си мислех, че не е много), но когато си купих преди няколко години Миле и започнах да използвам 1200 оборота, установих, че дрехите са почти ненамачкани и крайният резултат нямаше нищо общо с 600-те оборота при Аристон-а.
Намачкването зависи от 1. Качествената пералня; 2. Непрепълнен барабан; 3. Добро качество на материите.
На сушилнята имам програма “Топъл въздух”, която върши работата с изсушени и поизмачкани дрехи.
От ризи и официални панталони няма как да избягаш от гладене, каквито и функции да имат машините.
По светлите дрехи след пране остават едни тъмни петна, които не могат да се изперат. Всякаш от някъде в барабана влиза машинно масло и цапа дрехите.
Да не би да переш с течни препарати - преди много години от течен Персил (купуван от Германия и се предполага, че е качествен) ми оставаха едни тъмни петна. Логично е, че се виждаха по светлите дрехи. Сигурно ги е имали и по тъмните, но там не си личаха.
Когато отново преминах на прахообразен, тези петна изчезнаха.

# 277
Djordjia, от няколко години не ползвам течен, само прах. И тия петна си продължават да се появяват.

По принцип мога да чакам, апартамента не е готов, но нещата, които харесах са на промоция в момента по другите вериги и не съм сигурна дали ще са намалени след месец в зора.

# 278
Явно аз нещо съм пропуснала , ама откога в Зора продават професионални перални , произведени за американския пазар ?

# 279
Явно аз нещо съм пропуснала , ама откога в Зора продават професионални перални , произведени за американския пазар ?
Аз не знам,  но точно пералня,  произведена за американския пазар,  не бих купила.

# 280
Щом са на промо взимай и не го мисли.Не знам въобще да има американски внос в България,но пък и не се имам за много информирана.Сигурно прозвуча като реклама,но реално на черния петък са най -големите промоции,дори коледните не са са толкова големи.Просто се сетих за тях,като скорошна промоция.Иначе емаг имат най добрите цени,но сервизното им обслужване е ужасно,техника не бих купила от тях никога повече.

# 281
Аз не знам,  но точно пералня,  произведена за американския пазар,  не бих купила.
И аз ни бих взела , ама много се учудих . Не знам дали изобщо може да се ползва в България такова нещо . Пък и 15 кг, 660 оборота и 1700 лв. И миялни и сушилни има . Всичките са произведени от Уълпул за американския пазар .

# 282
Много слаби обороти, поне 1000 да беше, иначе 15 кг доста добре.

# 283
ЗДравейте, пак аз (и тук). Може ли мнение за този модел: https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/washers-dryers/washing-ma … hines/wgg14403by/

На картинка има аквастоп, но по документите не пише (харесва ми тази опция).

# 284
  • Велики Преслав
Много слаби обороти, поне 1000 да беше, иначе 15 кг доста добре.

Не са слаби, просто барабана е пластмасов и ако вдигне понече ще се разпокъса

Общи условия

Активация на акаунт