Всякакви въпроси относно пералнята - тема 14

• 63 791
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
вили 55,

Пералнята не източва водата. На първо място, трябва да проверите:
-Дренажна помпа .
-Маркуч за източване и пълнене.
-Дренажен филтър.
Ако със споменатите всичко е както трябва, обърнете се към сервиз. Причината може да е:
-дренажът не работи поради неизправност на контролния блок.
-дефектен сензор за нивото на водата.
Най вероятно има нещо в Електроника.
Защото всичко съм почистила от тези неща който изредихте.  Когато извадих филтъра да го почистя вътре имаше  само дребни отлагания от варовик  много малко.

# 376

Защото всичко съм почистила от тези неща който изредихте.  Когато извадих филтъра да го почистя вътре имаше  само дребни отлагания от варовик  много малко.
Системата за оттичане на водата има директна връзка с модула, неизправността на последния ще доведе до загуба на комуникация между тях.Може да направите да направите следното:
Изключете пералнята. Ако няма напрежение в продължение на 10 минути, електронният блок нулира вътрешната памет.
Стартирайте  програма след 10 минути. Ако водата не се източни отново, ще е необходима диагностика и ремонт.

# 377

Системата за оттичане на водата има директна връзка с модула, неизправността на последния ще доведе до загуба на комуникация между тях.Може да направите да направите следното:
Изключете пералнята. Ако няма напрежение в продължение на 10 минути, електронният блок нулира вътрешната памет.
Стартирайте  програма след 10 минути. Ако водата не се източни отново, ще е необходима диагностика и ремонт.
Тя точи постоянно помпата не спира.
Изкючвах  я  за цял час и когато я включа помпата веднага тръгва да работи без да съм избрала програма за пране.

# 378
Значи сервиз трябва.

# 379
Оказа се, че нашата Bosch е точно цитираната WAN24062BY. Аз я ползвам от месец, пере много добре, а в тази къща е ползвана почти 5 години, две от които е прала бебе... Работи тихо и както вече казах, пере чудесно.
Скрит текст:

# 380
Оказа се, че нашата Bosch е точно цитираната WAN24062BY. Аз я ползвам от месец, пере много добре, а в тази къща е ползвана почти 5 години, две от които е прала бебе... Работи тихо и както вече казах, пере чудесно.
Скрит текст:
Вие не бяхте ли с Miele? От коя сте по-доволна ?

# 381
В другия ни апартамент е Miele, но сме в голям ремонт и сега живеем тук, където е този Bosch. Много съм доволна от Miele, но ще почива почти до Коледа. Тук пера значително по-малко, но съм доволна как пере и тази пералня.
Последно купихме още един Bosch, а скоро трябва за още едно жилище да купуваме пералня и най-вероятно за там също ще е Bosch.

# 382
В другия ни апартамент е Miele, но сме в голям ремонт и сега живеем тук, където е този Bosch. Много съм доволна от Miele, но ще почива почти до Коледа. Тук пера значително по-малко, но съм доволна как пере и тази пералня.
Последно купихме още един Bosch, а скоро трябва за още едно жилище да купуваме пералня и най-вероятно за там също ще е Bosch.
Другите Бошки коя серия са ?

# 383
Те са пералня и отделна сушилня, сега ще питам, те са в друга къща и не помня модела. Синът ми сам ги избира. Не мога да си открия мнението, в което споделих тук в темата моделите като ги купи, но помня че някои се включи и каза, че е добър избор.
Една от тези двете ще е
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-BOSCH-WAU28T61BY/p/683997
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-BOSCH-WAU28RH0BY/p/702465

# 384
Аз някак не мога да преценя кога да съм доволна от пералня... Всички перат, коя изхарчила малко повече вода или ток не ми е проблем,  и времето на пране не ми е проблем. Искам да не се разваля, да не се разхожда при центрофуга, да плакне добре и да не е прекалено шумна. И да има голям обем и голям люк, да мога да вкарвам завивки и шалтета.  Някои казват и да не мачка, ама според мен това е проблем при сушилните, мокри дрехи няма как да са намачкани или изгладени.
Та как точно оценявате от коя пералня да сте по-доволни?

# 385
Ами като преди това си имал само смотани перални, виждаш разликата. Не им броя водата и тока.
Не мога да си кривя душата, че и всички онези с горно зареждане, които скоростно предоха Богу дух, в началото перяха добре, но скоро след това просто виждах, че не е наред всичко. Или не изплакват добре и пускам плакнене втори, че и трети път! Или нещата не са добре изпрани - примерно работни или връхни дрехи. Не мога да направя анализ на всички пъти, в които виждам, че прането не е както трябва. Понякога свършва цикъл пране, изваждам го, оглеждам и пускам пак...

Piole, тази е https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-BOSCH-WAN24291BY/p/683996
Скрит текст:

# 386
За мен най-важно е доброто изплакване. Да изплакват с повечко вода и дрехите да не лепнат от праха, с един Samsung Quick Drive уж супер модерен имах този проблем.
Да е тиха, стабилна и програмите да не са над 2 часа основните.

# 387
За мен най-важно е доброто изплакване. Да изплакват с повечко вода и дрехите да не лепнат от праха, с един Samsung Quick Drive уж супер модерен имах този проблем.
Да е тиха, стабилна и програмите да не са над 2 часа основните.
При Bosch, търсеното от вас при последните модели не е налично.
С Oxygen Eu,  приключиха възхода.
Бива ги при ММ и хладилници. ПМ все повече приличат като дизайн на китайски/някой списващ/а в темата  го беше споменал назад. Не помня ника. Моля да ме извини /и като функционалност са само на хартия.

# 388
Здравейте, и аз се интересувам отностно пералните.. Аз също следя темата. Някъде бях чела, че някаква серия на Бош(явно по-скъпата) била читава..По принцип търся по бюджетна пералня, но държа да е икономична, да си има там новите екстри.. Кой клас се води сега Най-икономичен. По мое време бяха А+++ 😂😂😂😂 Имам един дръглив индезит, който вече поне 15г ползвам. Искам да го сменя с нещо читаво.. Държа да е с широк поне барабан.. (отвор). Препоръчаха ми Hayer - тук.. Някой ползва ли ги?

# 389
Здравейте,
Моля да ми препоръчате качествена пералня с дълбочина до 50 см. AEG имат такива модели, но след като изчетох предишните мнения, виждам, че почти всички тук твърдят, че шестата им серия не е за препоръчване (а само от нея намирам такива). Miele и Bosh изобщо нямат такива модели. За Gorenje също не виждам много позитивни мнения... Ще съм благодарен за всякакви идеи!

Общи условия

Активация на акаунт