Всякакви въпроси относно пералнята - тема 14

• 63 810
  • 759
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, и аз се интересувам отностно пералните.. Аз също следя темата. Някъде бях чела, че някаква серия на Бош(явно по-скъпата) била читава..По принцип търся по бюджетна пералня, но държа да е икономична, да си има там новите екстри.. Кой клас се води сега Най-икономичен. По мое време бяха А+++ 😂😂😂😂 Имам един дръглив индезит, който вече поне 15г ползвам. Искам да го сменя с нещо читаво.. Държа да е с широк поне барабан.. (отвор). Препоръчаха ми Hayer - тук.. Някой ползва ли ги?
Която и да хванете, все е икономична. Нали сега всички трябва да са пестеливи, а мякои са толкова пестеливи, че едва омокрят прането. Не се водете по този показател. Не се шегувам никак даже.
Вижте АЕГ от 7 серия включително и нагоре. Наистина са с големи барабани и отвори и са здрави.
Ако кажете бюджет, ще е по-лесно. Не бих казала, че Хайер е за предпочитане пред АЕГ…..пред Беко и Индезит -да.

# 391
Здравейте, и аз се интересувам отностно пералните.. Аз също следя темата. Някъде бях чела, че някаква серия на Бош(явно по-скъпата) била читава..По принцип търся по бюджетна пералня, но държа да е икономична, да си има там новите екстри.. Кой клас се води сега Най-икономичен. По мое време бяха А+++ 😂😂😂😂 Имам един дръглив индезит, който вече поне 15г ползвам. Искам да го сменя с нещо читаво.. Държа да е с широк поне барабан.. (отвор). Препоръчаха ми Hayer - тук.. Някой ползва ли ги?
Която и да хванете, все е икономична. Нали сега всички трябва да са пестеливи, а мякои са толкова пестеливи, че едва омокрят прането. Не се водете по този показател. Не се шегувам никак даже.
Вижте АЕГ от 7 серия включително и нагоре. Наистина са с големи барабани и отвори и са здрави.
Ако кажете бюджет, ще е по-лесно. Не бих казала, че Хайер е за предпочитане пред АЕГ…..пред Беко и Индезит -да.

Макс 850-900. Даже за съжаление и тази сума ми е много на този етап. Бях гледала Беко преди.. Не ги знам, като качество, но предполагам ще е по-добра от моят индезит. Те нали смениха схемата с тези класове 😂 и аз съвсем се обърквам. A-предполагам е най- добрият клас. Държа да е колкото се може по безшумна, че кухня и хол са ми на 1--но.. И индезита ми е като трактор 😂😂😂😂

# 392
Ако ще давате пари за Беко, то по-добре си дръжте стария Индезит, иначе за тази сума или Хайер или някой Бош. Обаче, Бош са с по- малки отвори и барабани, но пък все още има  модел с отваряем казан- WAN серията.

# 393
И за мен водещото е прането с повече вода.Сметки не гледам.
На Боша веднъж пуснах някаква програма , не можаха за 20 минути да се намокрят всички дрехи- виждах сухи петна, тя програмата преполовила, та я спрях и пуснах някаква друга, на която вече се намокриха.😂

# 394
Аз в Bosch-a не го пълня много, защото тук сме само двама и не се събира пълна пералня всеки ден, колкото и дрехи да са - пускам я. Кърпи събирам всеки ден да допълвам и си се мокрят добре. Но наистина не са много дрехите и виждам през люка дори свободна вода да се лангърка насам-натам.

# 395
Е, аз такава вода мога да видя и на пет пуснати тениски, докато в Самсунга я виждам всеки път.
За какво се води 8 кг, като и три кг не мокри както трябва.
Ще си я поизползвам, но хич няма да се сърдя като дойде време за нова. Тогава може да са измислили и модели без вода, задвижвани с някоя вятърна перка.😂

# 396
20 -минутната програма не мисля, че е за повече от килограм-два максимум.  Тя е да преплакнеш 2-3 дрехи, които са си чисти или няколко " найлонки". Гледайте в книжките коя програма за колко е. За всички перални само програмите за памук имат максималкно зареждане.

# 397
Абе и Miele на основното пране е без вода, ама после на изплакванията е с до половината барабан почти водата.

# 398
Здравейте! Имате ли представа на какво може да се дължи понякога някои дрехи от прането (не всички на едно зареждане) ми излизат със сиви петна, като пръски. Излезе ли ми така дреха, петната са перманентни. Пералнята е на няколко месеца. За това време два пъти съм пускала функцията за самопочистване. Не мога да разбера дефект ли е някакъв или аз нещо не правя както трябва? На упътването има отдел с изредени проблеми и техните възможни причини, но такъв като моя няма описан.

# 399
Здравейте! Имате ли представа на какво може да се дължи понякога някои дрехи от прането (не всички на едно зареждане) ми излизат със сиви петна, като пръски. Излезе ли ми така дреха, петната са перманентни.
С течен препарат ли переш?

# 400
Здравейте! Имате ли представа на какво може да се дължи понякога някои дрехи от прането (не всички на едно зареждане) ми излизат със сиви петна, като пръски. Излезе ли ми така дреха, петната са перманентни.
С течен препарат ли переш?

На мен точно от него ми се случи 😂😂

# 401
Да, с течен. Даже сега като се замисля, го слагам директно в барабана, въпреки че в упътването пише, че трябва да се слага в отделението за прах. Това ли е проблема? Flushed

# 402
Да, с течен. Даже сега като се замисля, го слагам директно в барабана, въпреки че в упътването пише, че трябва да се слага в отделението за прах. Това ли е проблема? Flushed
Не мисля, че е от пералнята (надали семерингът е изпуснал, нова е) или причината е в теб. Виж тази тема и ако можеш я изчети (може и ВИК да са проблемът):
https://www.bg-mamma.com/?topic=976496

Опитай да переш с прахообразни да видиш как ще е, но преди това я почисти.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 09:27 от petiaivanov

# 403
Не мисля, че е от пералнята (надали семерингът е изпуснал, нова е) или причината е в теб. Виж тази тема и ако можеш я изчети (може и ВИК да са проблемът):
https://www.bg-mamma.com/?topic=976496

Опитай да переш с прахообразни да видиш как ще е, но преди това я почисти.
До трета страница стигнах и започнах да се отчайвам.

# 404
Не е проблем, че го слагаш директно в барабана, а че переш с течен. Мини на прахообразен, бери на високи градуси и дълги програми с максимални изплакване и мисля, че проблемът ще изчезне.

Общи условия

Активация на акаунт