Любители на котки - Тема 174

• 28 960
  • 771
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Eха...У нас ЛГБТИ+ нямат права, кога ли животните.

# 106
  • Велико Търново
Моля за съвет! По стечение на обстоятелствата, нямам отърване от една котка... Всъщност вече си я заобичах, въпреки, че не ми се искаше да имаме коте.
Това е Капитан Америка Simple Smile

Какво да му дам/поръся!/напръскам, за да може спокойно да го оставям на верандата.
На ветеринар мога да го заведа най-рано след другия уикенд, тъй като тогава ще имам клетка за транспорт, а в колата без клетка, с две деца.... Не се наемам Simple Smile

# 107
  • Бургас
Колко кг е?
Има Стронгхолд,който убива бълхи(изпробвано) и също така уж е и срещу вътрешни паразити.
Купуваш пипетка,издебваш котката да спи и изстискваш и втриваш с пупетката в кожата зад врата...
Ако е по-малко от 2,5 кг,питай във вет аптеката.
Май има Стронгхолд за малки котки и фретки,на моя вземам за котки от 2,5 до 5 кг,има и за по-големи котки.

# 108
Моля за съвет! По стечение на обстоятелствата, нямам отърване от една котка... Всъщност вече си я заобичах, въпреки, че не ми се искаше да имаме коте.

Какво да му дам/поръся!/напръскам, за да може спокойно да го оставям на верандата.
На ветеринар мога да го заведа най-рано след другия уикенд, тъй като тогава ще имам клетка за транспорт, а в колата без клетка, с две деца.... Не се наемам Simple Smile
За нашето малко улично коте от зоомагазин ми дадоха ампула неостомозан за къпане и 1/4 хапче цистал кат (понеже няма килограм тегло). Неостомозанът може само да се напръска (или да се потопи котето във вода в която е разтворена ампулата, мисля че беше ампула 5 мл на 1 л вода), не се изплаква. Аз намазах и ушетата отвътре против ушна краста евентуално. За ушна краста трябва да се намажат и на 7ми ден. Нямаше проблем с къпането, както и след  таблетката (1/4). По препоръка на позната с котки трябвало да дам цистал кат (1/4) и на 3ти и 21ви ден, за унищожаване не само на възрастните паразити, но и на яйцата.
Казаха ми че капките за врата са за по-големи котета.

# 109
Някак си съм пропуснала да запопна да следвам темата и съм ви изпуснала Flushed

Пожелавам от сърце на всички болни котета да се оправят бързо Hug

Бенгалката е много красива Heart

АнМари, много ме разчувства историята за отворената врата.

Ани, писала съм на една колежка за тази малка пухена топка. Дано я поиска Simple Smile

Таня, огромни благодарности за темата Heart

И данък

Миналата вечер съм заспала рано-рано. По едно време усещам котарака да ме подбутва с муцуна. Откраднал една череша от купата на половинката и ми я носи Grinning

# 110
  • София
Откраднал една череша от купата на половинката и ми я носи Grinning
Аш си краде череши и джанки, но за да си играе с тях. Хваща ги за дръжката, подмята, разнася,...

# 111

Да не е Капитанка? На мен ми прилича на женско. Има тяло на балеринка. Simple Smile
Пипета Moxiclear или Advocate, което от двете ти е по-достъпно. И двете са за комбинирано външно + вътрешно обезпаразитяване. 0,1 мл на кг телесна маса.

# 112
  • София
Преди две години, точно по това време, събрахме от асфалта тази госпожица с име на фолкпевица Joy:

Преслава (от шосето пред Прослав)

А така ни я дадоха от клиниката една седмица по-късно:

Да ни е жива и здрава!

Капките Моксиклиър са с една идея по-евтини от Стронгхолд и Адвокейт, а дори ми ги препоръчаха като по-добри. И те са за външни и вътрешни паразити. Но тези капки се слагат веднъж месечно, а заради яйцата на вътрешните паразити трябва да има прием на 7-10 ден. Пак се налага да се дава хапче. Иначе е много по-лесно да се накапе.

Още нещо - хапче против паразити е добре да се дава на гладно.

# 113
Таня, още много години да ви радва Преслава, а и останалите от прайда у вас.

# 114
Преди две години, точно по това време, събрахме от асфалта тази госпожица с име на фолкпевица Joy:

Преслава (от шосето пред Прослав)

А така ни я дадоха от клиниката една седмица по-късно:

Да ни е жива и здрава!

Капките Моксиклиър са с една идея по-евтини от Стронгхолд и Адвокейт, а дори ми ги препоръчаха като по-добри. И те са за външни и вътрешни паразити. Но тези капки се слагат веднъж месечно, а заради яйцата на вътрешните паразити трябва да има прием на 7-10 ден. Пак се налага да се дава хапче. Иначе е много по-лесно да се накапе.

Още нещо - хапче против паразити е добре да се дава на гладно.

Таня, същинско бебе Heart Душичката тя, имала е късмет с вас.

# 115
Честита ви годишнина, Таня! Дълги години да се обичате, играете и да се радвате взаимно с тази хубавица с име на фолкпевица Hug

# 116
  • София
Жива и здрава да е късметката Преслава.

# 117
Ох, че сладки бебета виждам Heartpulse

Да се отчета с данък:)

И да попитам.. Все отлагам кастрация, защото ми се иска на следващия ден да съм в къщи.
Но не ми се очертава такъв период скоро.
Проблем ли ще е..?Ако го оставя за кастрация, прибера го вечерта и на следващия ден остане сам докато съм на работа?

# 118
# 119
Няма да е проблем, Рози. Опитай да запазиш сутрешен час за кастрацията и поискай да си го вземеш в края на работния ден. Упойката вероятно ще го е пуснала и даже може да е готов за игри Grinning
При мъжките се прави малък разрез и вадят малинките през него, дори не се шие или лепи, така ми обясни докторката. Единствено ми каза да следя дали не се почиства повече от обикновено.

Общи условия

Активация на акаунт