Любители на котки - Тема 174

• 28 971
  • 771
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Рози,Дивчо е прекрасен!

Таня,да ви е жива и здрава Преслава, много още години да сте заедно.

# 121
Благодаря, Мини!
Опитвам се да не го мисля много..И точно така ще стане, оставям го сутринта и го прибирам вечерта. Притеснява ме следенето после, на другия ден.  Но както и да се опитвам, няма как да съчетая дати преди август, но дотогава може и да стане късно..Да се обзаведа с маркиране ..
Иначе, последната седмица всяка сутрин ме събужда, около 4.30 - 5! С масаж, чак синки имам..И започнах да го извежадм в коридора, защото през деня съм като пребита:)

# 122
Ани,можеш ли да кажеш малко повече за характерната кашлица и поза?
И аз да помоля Ани за същото. Може би не е видяла поста.

# 123
Рози, той ако почне да се къпе старателно и повече от необходимото на онова място, ще се види още същия ден. Така мисля аз. Няма нужда на другия ден да си вкъщи. Ще се справиш Hug

# 124
Ох, че сладки бебета виждам Heartpulse

Да се отчета с данък:)

И да попитам.. Все отлагам кастрация, защото ми се иска на следващия ден да съм в къщи.
Но не ми се очертава такъв период скоро.
Проблем ли ще е..?Ако го оставя за кастрация, прибера го вечерта и на следващия ден остане сам докато съм на работа?
Кастрирай сладура в петък, предполагам, че не работиш в събота и неделя, ии тогава ще си в къщи да се грижиш за него. А и при мъжките интервенцията е лека.

# 125
Скрит текст:

И да попитам.. Все отлагам кастрация, защото ми се иска на следващия ден да съм в къщи.
Но не ми се очертава такъв период скоро.
Проблем ли ще е..?Ако го оставя за кастрация, прибера го вечерта и на следващия ден остане сам докато съм на работа?
Кастрирай сладура в петък, предполагам, че не работиш в събота и неделя, ии тогава ще си в къщи да се грижиш за него. А и при мъжките интервенцията е лека.
Работя в събота! Мислех този вариант..събота и да съм в къщи неделя.
Но пък неделя вет не работи..Та само да гледам, без да мога да реагирам:)
Благодаря!
Затова питах, как е било при вас..Ако няма усложнения на другия ден ще действам през седмицата..

# 126
Ако клиниката работи и оперира в събота, вечерта си прибираш белия сладур и неделя си около него.
Не ти трябва клиника за реакция, няма какво да се сбърка при такава елементарна процедура при котарак. Ние със женските котки никога не сме имали нужда от ветеринар след много - по сериозни операции.

# 127
  • София
Ани,можеш ли да кажеш малко повече за характерната кашлица и поза?

И аз да помоля Ани за същото. Може би не е видяла поста.

Няма как да го обясня просто... ще опитам...
Котето прикляква плътно до земята, кашля дълго и глухо, протяга шията много напред и като, че ли се опитва да изкашля нещо (не е като, когато изкашля косми- тогава кашлицата завършва с повръщане на космите). Странна е тази кашлица и е на сравнително кратки интервали, просто усещаш, че нещо не е наред...
Не съм правила изследвания на Чари за паразити, заведох я при вет заради мастит (тъкмо бях раздала котенцата), прегледаха я и казаха, че няма проблем с белия дроб- може да са паразити, може да е алергия... Реших да взема нещата в свои ръце (хранеше се много добре, но беше хърбава и имаше перманентно разстройство), действах интуитивно.
Още след първата инжекция настъпи подобрение.

# 128

Рози, ама той е станал идеален за мачкане! Heart Какъв цвят са му сега очите? Зелени или кехлибарени?

# 129
  • София
Май по вашите ширини са големи студове! Joy Joy Joy

Чудя се на Рижко и Наско. Продължават да спят в къщичките от Лидл. Явно им е студено ...  Joy

Благодаря на всички за пожеланията! Hug

# 130
А дали знаете нещо ефективно за кърмеща котка срещу бълхи?
От аптеката ми дадоха някаква пудра,но никаква работа не върши,котето продължава да има бълхи.

# 131
В листовката на Moxiclear пише, че няма данни за противопоказание при бременни и кърмещи котки. Аз наскоро обезпаразитих една кърмачка. На бебетата не им стана нищо. По-добре, обаче, да не се пуска веднага да кърми, докато попие препарата. Като се накапе козината на врата става мокра, защото се разнася и има миризма самия препарат. Като мине половин-един час почва да попива. Котката през това време прави опити да се ближе, за това трябва да се наблюдава самата тя, да не оближе препарата. При евентуално поглъщане почва да тече пяна и слюнка от устатата, но е временно явление, минава от самосебе си в рамките на минути.

# 132
Ще ходя тези дни пак нещо да търся.Хем ги питах специално става ли бълхи,че има.Казаха ми да,но трънки ☹😒
Съседка е видяла Манди с две бебета едното било бяло,а другото шаренко.Крие ги в двор, в който не мога да вляза и да ги взема.Само двечките е видяла, а колко са само тя си знае.
Ако я видя и аз по улиците с бебета и ги взема с мен,ще продължи ли да си ги гледа и кърми и в нас? Ако пък не взема и всички 🙄.Тя явно няма да си ги донесе, те вече са и големички на 54-56 дни са, щом са почнали и сами да излизат на пътя.

# 133
Здравейте!Моята котка е женска,на 14г.От около 1год. има нещо на гърдата,което доста порасна и виси надолу./все едно е пълно с течност и има синкъв цвят/Като беше по малко на размери образованието ветеринар каза,че котката била възрастна,нямало смисъл от операции,изследвания и т.н/можела да не издържи/.Иначе нямаше промяна никаква в нея до вчера.
Изведнъж спря да яде,пие много вода и се пъха в тоалетната,не мяука,омърлушена...и повръща 2-3пъти само леко жълта слуз с пяна.Незнам дали има нещо общо това с образованието й или е нещо друго.Дали не са и паразити...Скоро не е обезпаризитявана/живее в апартамент/.Някой имал ли е подобен проблем?Да търся ли днес ветеринар или да изчакам/понеже е събота/.

# 134

Май по вашите ширини са големи студове! Joy Joy Joy

27 градуса вчера, но на тази котка поначало й е развален термостатът. 😂

Bronze, моята 16 годишна котка доскоро имаше същото. Тумор беше и я оперираха, за което доста занимавах темата. Като я заведохме първоначално на лекар казаха, че може и да е киста, но след операцията казаха, че е тумор. Трябва да я види лекар, само няма да мине.

Общи условия

Активация на акаунт