Любители на котки - Тема 174

• 29 466
  • 771
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Morkovelka99,тя ще продължи да си ги гледа и кърми,обаче как ще ги хванеш?
Майките не пускат котенцата си при хора и дребосъците бягат и съскат.
Наша Моли ги води да се хвали,но малко трудно хващаме коте.
По-социалните и красивите и вкъщи ги прибират разни хора,но за съжаление дивачетата няма как.

# 136
И ако си се грижи за тях,защо ти е да ги местиш.
Ако майката не реши сама да ги донесе,а ти ги вземеш,се сещам за три възможни варианта-да се примири и да ги гледа при теб,да ги зареже или да ги премести  на друго място.

# 137
AnyHr,
Изтървах каква е конкретната болест с “кашлицата”. Но прочетох познато описание.
Наша Джуджи прави точно такива изпълнения. Дето ги описваш като кашлица. Периодично е. От 2 месеца май не съм я виждала.
Аз мисля, че е от бързото лапане Simple Smile
Дребна, активна, жилава.
След като се налапа обикновено де случва. идва , застава с издължен врат и се “дави” за няколко секунди. Преглъща. Аз затова го свързвам с бързото лапане:) или с космите. Но никога не повръща.
По едно време и аз мислех, че може да е нещо болестно, но реших, че няма да я мъча по доктори.

# 138
И Зак и Сакура правят така.За последните месеци съм ги виждала три пъти.Затова питах.Мислех,че е от космите,макар,че сако веднъж видях косми на следващия ден.

# 139
  • София
Моята котка също кашля.Изследвана,снимли и причина никаква не намират.Имат съмнения за астма .Преди няколко месеца започна много да кашля и се наложи да и бият някаква инжекция( не се сещам как се казваше) и така я караме ,през два месеца я бодат.Редовно обезпаразитявана и вътрешно и външно ,ваксинирана .Сега обаче от 2 месеца имаме друг проблем с редки изхождания ,няма оправия! Какво ли не давахме и пак продължава .Ходи два пъти дневно,но неоформено.
Вече съм в безизходица! Sad

# 140
Ами не знам какво да направя за да не останат бездомничета и затова питам.Никога не съм гледала котки.Дори ако трябва да съм честна преди да се появи тая малката изобщо не ги харесвах.Дори и на познати за тях хора ли не позволяват достъп до бебета им?
Достъпа до нашия двор е малко усложнен и не си представям тя как ще ги донесе.

# 141
Здравейте!Моята котка е женска,на 14г.От около 1год. има нещо на гърдата,което доста порасна и виси надолу./все едно е пълно с течност и има синкъв цвят/Като беше по малко на размери образованието ветеринар каза,че котката била възрастна,нямало смисъл от операции,изследвания и т.н/можела да не издържи/.Иначе нямаше промяна никаква в нея до вчера.
Изведнъж спря да яде,пие много вода и се пъха в тоалетната,не мяука,омърлушена...и повръща 2-3пъти само леко жълта слуз с пяна.Незнам дали има нещо общо това с образованието й или е нещо друго.Дали не са и паразити...Скоро не е обезпаризитявана/живее в апартамент/.Някой имал ли е подобен проблем?Да търся ли днес ветеринар или да изчакам/понеже е събота/.
Според мен са две отделни неща. Това че влиза в толетната често и пие много вода, може да е симптом на цистит или на бъбречна недостатъчност. Задължително я заведи на преглед, да ѝ направят пълни кръвни изследвания и на урината също, може да искаш и ехография на бъбреци, ако не се сетят да ти предложат.

Морковелка, ако са на 50+ дни най-вероятно са останали само двенки и за това ги разнася. Ако я храниш редовно близо до вашия двор, или я научиш да яде във вашия двор, накрая ще си ги донесе. Ще иска и тях да ги научи да ядат от теб. До тогава, обаче, дали ги грози някаква опасност, се не знае.

Последна редакция: сб, 25 юни 2022, 12:12 от amy_nka

# 142
Вече ходихме до ветеринаря,обаче нещо не съм доволна.Котката ми не е кастрирана.Забравих да кажа.С опипване на образованието ветеринаря каза, че най вероятно има рак на матката,на гърдите и други разсейки може би из органите.Ренген да се направело.Пак при този същия ходихме,дето каза че била възрастна.Сега пак го каза.Можело операция,но в голяма клиника от няколко доктора да се оперира.Какъв съвет ще ми дадете.Има ли надежда?Или е рисково?От Варна сме.В клиника"Тодорови" ходихме.

# 143
Направете рентгена, пълни кръвни изследвания (пкк + електролити), и изследване на урина. Това последното не го подминавай, щом има проблем с тоалетната и пие много вода. На жадно трябва да се вземе урина. Ти ще можеш ли да ѝ вземеш урина? Пък после ще мислим за смяна на клиниката...

# 144
Направете рентгена, пълни кръвни изследвания (пкк + електролити), и изследване на урина. Това последното не го подминавай, щом има проблем с тоалетната и пие много вода. На жадно трябва да се вземе урина. Ти ще можеш ли да ѝ вземеш урина? Пък после ще мислим за смяна на клиниката...
Мене ме притеснява,че не яде.Може ли така да изкара.Като гледам чак в понеделник ще може да се ходи до клиника.Може би Преси вет.Аз днес там исках да я закарам,но пишеше че не работят.Иначе урина не мога да й взема.Много е бясна.Не е от умилкващите котки.Почти не дава да я пипнеш.Едва я закарахме до ветеринара.

# 145
Може така да изкара до 3 дни, без да яде, за да си успокои стомаха. Много ли повръща? По принцип ли не дава да я пипаш или от състоянието ѝ може да е така? То и от хормони може да не дава... Със спринцовка сигурно няма да можеш да я храниш, пробвай с поглезване. Примерно да ѝ свариш или опечеш дробче, риба тон от консерва или агнешко, сьомга да ѝ предложиш, леко затоплени, да ѝ замирише... Или сварено пилешко месце с бульонче, нещо, което може да ѝ се услади... Може да не иска да яде заради повръщането, да ѝ е раздразнен стомаха, може и гастрит да има... А, може и от болка да не може да яде. Докато не се направят изследвания, да се изключат пикочни и бъбречни проблеми, можем само да гадаем какво ѝ е точно. Може проблемът да е по-малък от колкото си мислиш.
Вета не я ли обезпаразити или той не знае, че не си я обезпаразитявала скоро? С каква храна я храниш по принцип?

# 146
Може така да изкара до 3 дни, без да яде, за да си успокои стомаха. Много ли повръща? По принцип ли не дава да я пипаш или от състоянието ѝ може да е така? То и от хормони може да не дава... Със спринцовка сигурно няма да можеш да я храниш, пробвай с поглезване. Примерно да ѝ свариш или опечеш дробче, риба тон от консерва или агнешко, сьомга да ѝ предложиш, леко затоплени, да ѝ замирише... Или сварено пилешко месце с бульонче, нещо, което може да ѝ се услади... Може да не иска да яде заради повръщането, да ѝ е раздразнен стомаха, може и гастрит да има... А, може и от болка да не може да яде. Докато не се направят изследвания, да се изключат пикочни и бъбречни проблеми, можем само да гадаем какво ѝ е точно. Може проблемът да е по-малък от колкото си мислиш.
Вета не я ли обезпаразити или той не знае, че не си я обезпаразитявала скоро? С каква храна я храниш по принцип?
За първи път повърна вчера сутринта слюнка с топче косми/това го прави веднъж на месеца/.Но после забелязах,че не яла нищо и изобщо не проявява интерес към любими неща.Успях само да й дам витаминче/него го искаше/ и малко саламче колкото грахово зърно.И отива да пие вода.Повърна още 2пъти на 5часа само слюнка с пяна с лек жълт оттенък.Ветеринаря разбра,че не е обезпаразитявана,но не си предложи услугите/стана ми странно/.Преслушва я и със слушалки.
Тя по принцип не дава много да я пипаш.Само когато тя поиска.Просто незнам дали състоянието й е спешно.Ветеринаря нищо не каза.Много ме притеснява,че не яде и една такава безразлична към всичко.
Храня е с консерва/не високо качество/ и гранулки микс от зоо магазин.

# 147
За първи път повърна вчера сутринта слюнка с топче косми/това го прави веднъж на месеца/.Но после забелязах,че не яла нищо и изобщо не проявява интерес към любими неща.Успях само да й дам витаминче/него го искаше/ и малко саламче колкото грахово зърно.И отива да пие вода.Повърна още 2пъти на 5часа само слюнка с пяна с лек жълт оттенък.Ветеринаря разбра,че не е обезпаразитявана,но не си предложи услугите/стана ми странно/.Преслушва я и със слушалки.
Тя по принцип не дава много да я пипаш.Само когато тя поиска.Просто незнам дали състоянието й е спешно.Ветеринаря нищо не каза.Много ме притеснява,че не яде и една такава безразлична към всичко.
Храня е с консерва/не високо качество/ и гранулки микс от зоо магазин.
Дайте й мляко, котка на свекървата, доста стара, преди години беше така, давах кисело мляко, прояде и се оправи.

# 148
Скрит текст:
Ох, че сладки бебета виждам Heartpulse

Да се отчета с данък:)

Рози, ама той е станал идеален за мачкане! Heart Какъв цвят са му сега очите? Зелени или кехлибарени?
[/quote]

Аминка, като бебе очите му бяха ярко сини. Промениха се..Сега са бледо сиви.
Изчетох ви! Страхотни котета - малки, големи..пухести и сладки.
Барби, вашата Ния е само за целувки и мачкане. Прекрасна! Heartpulse

# 149
Сакура заглади косъма😊Дори на цвят си причат със Закари.

Последна редакция: нд, 26 юни 2022, 08:20 от red soul

Общи условия

Активация на акаунт