Любители на котки - Тема 174

• 29 521
  • 771
  •   1
Отговори
# 210
AnMary, по кое време бяхте на изложбата? Аз видях поне три бенгала. Около обяд бяхме там.  Една ориенталска и малко британци също.
Майкъл също има  потенциал за изложби, но не мисля да си го причинявам.

# 211
# 212
Да ви кажа каква бясна игра пада у нас с пластмасовата част на яйцата Киндер сюрприз. Гони ги, а те се плъзгат, въртят, търкалят. Като го стигне го захапва и ни го носи, ние да го подхвърлим. Ей, голяма забава. Аз се оттеглих, но мм остана още да играе с него.

# 213
Котката хапна тази вечер малко от консервата.Така каза ветеринаря.Да й дадем по малко.Много й се услади.Обаче странното е,че продължава да пие вода и се държи странно.Не е като преди това.И забелязах,че леко се улюлява.Дали е от инжекцията,която й сложиха или от това,че не е яла 3дни.

# 214
Bronze,  ако пие много вода и пишка много, може и диабет да има. За съжаление е доста често при котките в напреднала възраст. Дано животинката да е добре и да си доживее котешкия живот без сериозни проблеми.

# 215
Аз се изхабих. Прочети в нета за болестите при възрастните котки.

# 216
  • София
AnMary, по кое време бяхте на изложбата? Аз видях поне три бенгала. Около обяд бяхме там.
Към 2. Изпуснали сме ги.
И аз нямам нерви да се занимавам. Ако щерката иска да ги води.
Аш 2-3 пъти се е пробвал да скача на лампиона в детската. Без проблем си скача, но успява да се задържи за кратко.
"Високото" им е страст. Врати, хладилници, секции... колкото е по-високо, толкова е по-добре.
mariqivanova799, намерих 2 клипа в youtube
https://www.youtube.com/watch?v=L5IEIox5dEU
https://www.youtube.com/watch?v=u1TjLLO06Xk
Аш ръмжи като котката от 2ия клип. Нискочестотно.
А такава беше картинката https://www.youtube.com/watch?v=xsNrfXkPygw като се запозна с Оникс.

# 217
  • София
При такъв хубав полилей-площадка, сложен на толкова ниско над масата, всяка котка би се качила, дори и да е с наднормено тегло. Joy

Наско е много нещастен, защото откакто започна да му тежи коремчето, много трудно се качва на секцията под климатика. Joy

Да ви кажа каква бясна игра пада у нас с пластмасовата част на яйцата Киндер сюрприз. Гони ги, а те се плъзгат, въртят, търкалят. Като го стигне го захапва и ни го носи, ние да го подхвърлим. Ей, голяма забава. Аз се оттеглих, но мм остана още да играе с него.
А ако сложиш вътре бобено зърно или нещо друго, за да дрънка, става още по-желана играчка. Joy

# 218
  • Бургас
AnMary,много готини Дзверчета,полулеопарди/тигри са.Че и ръмжат наистина,другите котки уж не могат да ръмжат.
И ми се виждат бая едри.
Колко кг е Аш?А Оникс?
И моят не е никак дребен,пак си е около 5 кг,теглихме го,не е наддал много след кастрацията.Явно Брит е хубава храна и му понася.

# 219
Ако не целиш възращаемост,когато ще развъждаш животното си,а и то е кастрирано,защо ще се занимаваш с изложби.За престиж?Аз скоро научих,че и кастрирани могат да участват в изложби.На мен в тоя случай ми е малко като детските конкурси за красота.
Мисля за 1м.,колкото остана до ваканцията и ако все пак успеем да пътуваме,да променя храненето им.Ще им слагам само сутрин и вечер.Сакура е пуснала коремче,а не мога сако нея да сложа на диета.Ирина ме предупреди,че бенгалите седят слаби.Когато я видях,ми се стори кльощава,а беше нормална като за бенгал.Сега е дебела.
И аз обожавам различния начин на мяучене на Сакура.

# 220
Оо единия бенгал ръмжеше на съдийката, много смешен беше:).

# 221
  • София
И двамата в момента са около 5. Аш е 5.100, а Оникс - 4.900.
И двамата отслабнаха пролетта. В тяхната кръвна линия мъжките могат да достигнат до 6.
Аз даже витамини им бях взела.

За изложбите... като зрител ми е интересно, като изложител - може би нямаше да ми е ок.
За развъдчици е важно. Моите май нямат шампиони в родата. Сестрата на Аш май беше спечелила в някаква изложба миналата година.

# 222
Интересна идея за ограничаване на котка,която все още не се е усетила,че небето над нея е чисто😀
https://www.facebook.com/reel/769864924031035?fs=e&s=cl

# 223
Bronze,  ако пие много вода и пишка много, може и диабет да има. За съжаление е доста често при котките в напреднала възраст. Дано животинката да е добре и да си доживее котешкия живот без сериозни проблеми.

Това също ми мина през акъла.Но това не е ли нещо,което постепенно се случва,както и всички други болести при възрастни котки.При нея стана нещо внезапно,някакво остро неразположение.Т.е не прилича на такава хронична болест.Преди 3дни абсолютно никакви проблеми.Нито вода само пиеше,нито проблем с ядене,с поведение,нищо...
Ама днес сутринта пак си хапна консерва/от специалната/ и иска още.Взе да се омилква и да мяука.Сега пък ме е страх да й давам по много,че да не се претовари.Но я глътна за секунди и се облиза доволно.

# 224
AnMary,много готини Дзверчета,полулеопарди/тигри са.Че и ръмжат наистина,другите котки уж не могат да ръмжат.
Не знам за другите, но нашата Оливия си ръмжи, особено при досег с кучета. В чакалнята при ветеринарите, с две кучета, само тя ръмжеше от клетката.

Общи условия

Активация на акаунт