Любители на котки - Тема 174

• 29 631
  • 771
  •   1
Отговори
# 345
Така е, някои реагират много превъзбудено на упойка, но аз все пак не разбирам даването и на успокоителни. Не е нормално за мен

# 346
  • София
Милият Зе! Бързо да се възстановява!

Навремето Мацо и Мъро ги кастрираха и веднага ми ги върнаха. Чакахме ги пред кабинета. Спомням си, че операциите ги правеха на обяд, защото по това време сутрешният и следобедният доктор се засичаха. И двамата се събудиха окончателно късно вечерта. Спомням си, че бяха с отворени очи, които бяха намазани с някакво кремче, за да не изсъхват. Грозна картинка! Sad Но това беше в миналия век. В днешно време е недопустимо!

Да предупредя, че не се събуждат изведнъж. Събуждат се, тръгват нанякъде и заспиват както ходят или в тоалетната, докато пишкат. Стряскащо е, ако не знаеш предварително. Затова и не бива да ядат и пият докато не са съвсем в кондиция. Има опасност да се задавят.

# 347
Как е Зе? Надявам се вече да го е пуснала упойката.

# 348
Грешката е моя, изобщо не помислих,че трябва тази манипулация да се извърши рано сутрин, за да е под наблюдение до вечерта.
Важното е че сега е добре! Зеленски излезе от упойката към 1 окончателно. До 3 часа спазих заръките на сестрата- да не го вадя от клетката до сутринта. Да обаче той започна да мяучи жалко и да буйства. Затова в 3 часа реших, че вече е сутрин и го пуснах. Хайванчето слезе долу, легна и заспа до 4часа. Събуди се и започна да обикаля. Реших да го сваля на долния етаж, където стои през деня. Легна на едно одеяло и така до към 7(заспала съм от 4  до 7 ). Вчера му взех котешка трева, много й се зарадва. Сварих му яйце и успя да хапне съвсем малко жълтък, разтворен във вода. Пил е и водичка, защото вече ползва сам тоалетната. Щастлива съм! Много се бях изплашила,че го губя. Особено като усетих колко е студен.

# 349
Здравейте на всички. По някаква причина съм изпуснал част от темата, но се връщам да наваксам. Милия Зе, важното е че всичко е наред вече и той е добре. Това е огромен стрес, радвам се че е добре вече. ❤️❤️❤️

# 350
  • Бургас
Много се радвам за Зе.
Много го харесвам,дано вече посещава чичо доктор само за ваксина.

Наша роднина дойде на гости(и тя има котка) и много се харесаха с Харко.Не съм го виждала така от пръв поглед да одобри непознат,че и да започне да му се гали и умилква.Чак хартийки носеше да му се хвърлят и да ги носи обратно,кълбета правеше,показа си почти целия репертоар...
Безкрайно се радвам,че не е агресивен към непознати.

# 351
  • София
Милият Зе. Радвам се, че вече е добре.
Благодарна съм на моите лекари, че не ми ги върнаха по-рано, даже отлагаха взимането.
Следи за кървене от раната. Моят се беше разкървавил и лекарят дойде до нас да го види. Каза че е ок. Проблем било ако кърви на струйка.

# 352
Здравейте.Не мога да взема решение.След проведени кръвни се установи завишена амилаза.Отидохме в друга клиника за второ мнение.Пуснаха и липаза,която се пускала за кучета.И тя беше леко завишена.От там ни казаха панкреатит.А в другата я лекуват за гастрит.Където установиха панкреатит искат да бият силни обезболяващи и да й вливат системи.А клиниката не е с много добри отзиви.Незнам какво да правя?Тези изследвания дали са достатъчни за тази диагноза?

# 353
Лечението за гастрит проработи ли? Ако не е, може от втората клиника да са прави. Яде ли котката?

# 354
Не яде котката.Няма ефект от лечението за гастрит.Но май си приличат леченията.Поне така казаха от втората клиника.Четох че за панкреатит това не било достатъчно като изследване.

# 355
На мама котето беше с панкреатит преди няколко месеца и само кръвни изследвания му бяха правили. Помня, че също беше на лечебна храна и коктейл от някакви лекарства. Бързо се оправи, само дълго време го захранваха наново. Системи вероятно искат да пуснат, защото много дълго не е яла

# 356
Нашата котка е на 5 месеца. Последният месец като ме види или като иска да ме събуди почва да си чеше ноктите и като стана ляга по гръб и вирва краката и мърка. Женска е. На какво се дължи това поведение. Не вярвам да е разгонена, защото прави така доста време. Ветеринарят каза, че ще я кастрира на 6месеца и 2 седмици.

# 357
В крайна сметка панкреатита се потвърди.Правихме й ехография на коремни органи.Възпален панкреас и покрая него и стомаха и червата раздразнени.Вече й пуснаха едни системи.Ще видим какво ще става.Все още има надежда,но все пак е възрастна.Засега дават надежда,но всичко зависи от нея.Дано да живни

# 358
bronze, стискам палци, а Мъри лапички животинката да оздравее. Важното е, че сте уточнили диагнозата.
За пет месечната дама - може и да са първи  признаци на разгонване. Трябва да се внимава при кастрацията да не е разтонена.

# 359
Забравих да добавя,че вече не се страхува толкова.В колата я пускам да си обикаля и понеже е клюкарка и зяпа през прозореца или си полягва отзад върху багажника.После даже сама си влиза в транспортната чанта,а при някои ветеринари си кротува...чувства се добре.А да не казвам с колко котки и кучета се срещна...

Общи условия

Активация на акаунт