Любители на котки - Тема 174

• 28 583
  • 771
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Скрит текст:
Ние сме с една голяма и мощна Rowenta, която ползвам веднъж на 2 седмици. А ежедневно ползвам същия Bosch, като на Ну заяц. Лекичка и много удобна. Много съм доволна. Ние сме с бяло куче, което ръси козина като за световно, котакът пуска и той едни тънки космета. Няма спасение, та всеки ден минавам с Bosch-a.
Този Бош ще ме убедите да го купя да го пробвам, и на сайтовете е по-евтин, отколкото в магазина, и ръчната прахосмукачка ще ми върши добра работа. Само не открих инфо колко време се зарежда и по-важно, колко време работи с едно зареждане? Изкарва ли цял час или по-малко, към 40 Мин?
Единственото, което ме притеснява в този тип прахосмукачки с батерия е, че след няколко години батерията ще започне да се изтощава много бързо, подобно на тази на телефоните ни.
Точно така е. А от опит с епилатор, когато се скапе батерията, не може да работи изобщо. Защото телефонът или лаптопът може да стои на жицата и да работи.

Моята е Филипс, подобна на показания, но с малко по-висок номер на циклона. Добре дърпа. Но още съжалявам, че не избрахме модел с четка за домашни любимци. Обикновено са с около 50 лв повече заради четката. Върти се като спирала и събира по-добре космите. Все се каня да купя четката. Би трябвало да я продават като резервна част, а тръбите са стандартни.

Скок и аз, шумни ли са ви прахосмукачките? Плашат ли косматковците?
Не е до шумност, а до честотата, на която е звука и какво чува конкретното коте. Може да е много шумна, но котето да не се плаши, а може почти да не се чува, а да въздейства много. Предишният ни Самсунг беше много тих, но Наско бягаше от него с пълна газ. Joy От Филипса не се впечатлява изобщо. Но не мога да кажа същото за Боги, Преслава и Киро. И тримата се крият. Joy Рижко е над тези работи. Малко неща го смущават. Joy

Всеки път, когато чистя се сещам за приказката "Сливи за смет". Joy Със сигурност работната мома не е имала котки вкъщи. Joy Аз мога да се сдобивам с няколко кила сливи седмично. Joy

За камъчетата купих това килимче - https://www.zooplus.bg/shop/kotki/koteshki_toaletni_poddrujka/lo … 71063?ref=reorder  Ако има достатъчно място пред тоалетната, за да направят 2-3 крачки по него, има ефект. При мен хваща само първата стъпка, но въпреки това камъчетата са по-малко от преди.

Последна редакция: пт, 15 юли 2022, 13:53 от Тaня67

# 661
Сега взех детето от кастрация. Докторката каза да и държа лепенката на коремчето до утре, и тогава да почвам промиване с риванол. Ама тя е много буйна и още в клиниката си беше изкарала лапата от бинта, които беше сложен и докторката беше видяла, но го остави така, без да го сложи наново. И като си стигнах у нас и я извадих от клетката, видях, че си е свалила и лепенката от коремчето. Даже марлята беше залепена с нещо, което лепи много слабо, не знам как е очаквала да издържи до утре. Сега се чудя какво да правя, да почвам още от после да почиствам с реванола ли? На 26ти ще идем да махнат конците, до тогава каза, че няма проблем да си ближе коремчето, също и другата ми котка, ако я ближе пак нямало проблем. Нямаме яка или нещо подобно. Дали ще стане проблем? П. С. Каза, че матката била много добре, нямала никаква гной. Още подозирам, че може проблема да е бил друг, а не Пиометра, което следва да си проличи в бъдеще.

# 662
  • София
Ако не искаш проблеми с възпаления, веднага и направи боди, на първа страница имаше инструкции.

Аз на лапите след операцията вурху бинтовете слагах мои чорапи, които захващах с безопасна на нагръдника.

# 663
Оф, като си знам възможностите, дупка на чорап не мога да зашия правилно, не знам това боди как бих могла да го направя...не мога ли да мина само с памук, който да натопя с риванол и да залепя по-стабилно с лейкопласт? Или да пробвам от един чорап, да изрежа дупки за краката и да я пъхна в него, хем ще е по-стегнат, и ще пази раната, не знам...  АА, Сега видях, че има и линк към боди от чорап, това ще пробвам.

# 664
Таня, никаква работа не върши тая четка за косми, дето се върти! Няма за какво да съжаляваш!
Аз за трети път купувам такава прахосмукачка - едната ми беше малко по-друг модел и имаше такава четка.
Първата й счупих след, няколкогодишна употреба, тръбата, където се захваща за четката и тя постоянно падаше. Направо си купих нова на една промоция. За вилата също купихме такава.
Едната прахосмукачка беше червена. Другите две - сини, като на линка. Нямам идея към коя беше четката.

Последна редакция: пт, 15 юли 2022, 16:54 от utro77

# 665
Нито с чорапа става, нито с ръкав от блуза. Котката истеряса, излетя от ръцете ми, хвърли се от леглото, блъсна се в стената и така почна да врещи, че настръхнах, помислих, че нещо и направих на раната. Сега бяга от нас и ръмжи. Никога не го е правила. Принудих се да отрежа чорапа, за да спре да врещи! А беше широк чорап. Само успях да мина шева с риванол, това е. Сега освен да лепя памука с лейкопласт и това е. Ама не знам сух ли да го сложа или да го натопя с малко реванол.

# 666
Шевът на нашето коте беше толкова малък, че с нищо не трябваше да третираме. Бях приготвила боди. Съжалих, че я напъхах - свали го за минута, а, за да се освободи, изпълни движения, които са опасни за току що оперирано коте. Беше с депо антибиотик и обезболяващо. Нищо не сме правили.

# 667
Моята в момента е много зла, както си ходи из къщата и врещи и ръмжи много страшно без никой да я пипа. А никога преди това не е правила така. Няма да я мъча с парцали повече, и тя също прави опити да излезе от тях. Но все пак може би ще и сложа нещо върху раната, сега ходи на тоалетна, допира си корема върху пясъка, той е сменен, но все пак имам и друга котка, която влиза там да я ползва и просто има шанс да се инфектира. Дори и сега да сипя нов пясък, другия котьо моментално влиза вътре да го нацапа, да си му смърди на негово. Пък и не е само това, навсякъде се муши. Макар, че нали и антибиотик ще пие, ама все пак...

# 668
Питай в клиниката - обясни, явно я боли и е изплашена.

Да се оплача от кота или да направя публични нейните  оплаквания от персоналния й ЧТ.  Отказва да ползва тоалетната втори път, ако ЧТ не си е свършил работата. Ползва произволни места в банята. Това - откакто времето е топло. Навярно й мирише неприятно, но този ЧТ изпълнява длъжността по съвместителство - т.е. ходи на работа и не може да тича само по опашката на кота. В малък апартамент сме, с единствена баня и няма къде да разстановам втора тоалетна. А и не ми се умирисва цялата къща. Достатъчно към сервизните помещения се носи характерна миризма. Някакви идеи или опит?

# 669
  • Бургас
Хем я боли,хем е изплашена.
Дано не ви се сърди.
Харко спря да спи гушнат до мен след кастрацията.

# 670
Сега взех детето от кастрация. Докторката каза да и държа лепенката на коремчето до утре, и тогава да почвам промиване с риванол. Ама тя е много буйна и още в клиниката си беше изкарала лапата от бинта, които беше сложен и докторката беше видяла, но го остави така, без да го сложи наново. И като си стигнах у нас и я извадих от клетката, видях, че си е свалила и лепенката от коремчето. Даже марлята беше залепена с нещо, което лепи много слабо, не знам как е очаквала да издържи до утре. Сега се чудя какво да правя, да почвам още от после да почиствам с реванола ли? На 26ти ще идем да махнат конците, до тогава каза, че няма проблем да си ближе коремчето, също и другата ми котка, ако я ближе пак нямало проблем. Нямаме яка или нещо подобно. Дали ще стане проблем? П. С. Каза, че матката била много добре, нямала никаква гной. Още подозирам, че може проблема да е бил друг, а не Пиометра, което следва да си проличи в бъдеще.
Ами, значи не е било пиометра. Simple Smile Сърдита е сега. Не ѝ досаждай, сама ще си дойде при теб, като се успокои. На лапата защо има бинт, абоката махнат ли е?

# 671
Море, сигурно е изплашена. И моят ми хъскаше след ретростомията, ако случайно го пипна около раната, беше с пришит катетър няколко дни, но нямаше боди, само козирка; но и също на моменти писукаше жално и искаше да го гушкам в най-тежките дни след операцията. Няколко дни не искаше да яде и беше 50:50 дали ще я преживее, беше животоспасяваща спешна операция. Оставете я да се успокои, няма да си направи нищо.

Аз днес изчетках дивана от косми, докато кот вечеряше, и като се върна, не си легна на неговото място на дивана, ами взе че сефтоса най-накрая една колибка от икея с възглавничка, дето му бях купувала преди сто години и той упорито игнорираше.

# 672
Ами, значи не е било пиометра. Simple Smile Сърдита е сега. Не ѝ досаждай, сама ще си дойде при теб, като се успокои. На лапата защо има бинт, абоката махнат ли е?
То ми стана ясно, че не е Пиометра още на ден 3. Само си тровя котката с антибиотици, одруса ме излишно 30лв и сега има шанс пак да се появи тази гнойна капка, която и се образуваше, ако има друга инфекция. Те първа ще изясни какво и е, проблема пак ще се обади. Как да вярвам на доктори, навсякъде са едни и същи.

# 673
Море, успокой се, бе, жена! Важното е, че е добре котката! Smile Може и да не се повтори нищо. Не се вкарвай във филми от сега.

Скрит текст:
Аз само повтарям като папагал за изследванeто на урина, ама никой не изследва... Rolling Eyes

# 674
Море, успокой се, бе, жена! Важното е, че е добре котката! Smile Може и да не се повтори нищо. Не се вкарвай във филми от сега.

Скрит текст:
Аз само повтарям като папагал за изследванeто на урина, ама никой не изследва... Rolling Eyes
Разбирам, но сега ми беше приоритет да я кастрирам, да не се разгони пак, все пак си мислех, че е събрала гной. На 26ти махаме конците и ще попитам за такова изследване. Иначе съм спокойна, нищо че звуча така 😃 Дунда спи.

Общи условия

Активация на акаунт