Любители на котки - Тема 174

• 29 536
  • 771
  •   1
Отговори
# 540
bronze, не мисля, че е добре щом залита. Може и да няма сили. Пробвай да захраниш с течна храна.
На Хари давах супи и напитките на Миамор.

BarbieDi, пълна къща с щастие Simple Smile
Бързо оздравяване.

За малко бяхме в града.
Скрит текст:
София - Ст. Загора - Сливен - София (за един ден)
Ходихме да вземем епикризата на свекървата от Тракия Парк. После ѝ я занесохме в Сливен.
В момента ММ и дъщеря ми са там. В понеделник ще закарат свекървата до Ст. Загора за нов скенер. Може би ще отидем когато я изпишат. Ще видим как ще действаме ако и когато ѝ назначат лечение.
Най- вероятно няма още такива сили.Просто тези диетичните ветеринарни храни за панкреатит нямат голям избор.На royal canin и hills i/d само мокра храна.А и вета предупреди,че не са вкусни.Тя едните на hills не ги харесва.Какви са тези супички.Те диетични ли са...трябва да е нискомазнинна храна.Иначе си пие водичка.Даже колегата на вета вика да й давам и от другата храна.Но на мен ми се струва рано...да не се влоши пак...страх ме е.

# 541
Не са и не са добра идея при такъв проблем, иначе са вкусни и като мине времето, в което трябва да е на диета може да пробваш. Integra нямат ли серия за такива проблеми? Да пробваш, ако не друго, те са и на по-нпрмални цени. Мисля, че във Стефанов ги продаваха, но и на други места се срещат. Суха храна гастро позволена ли е? Май са по-малко гадни сухите диетични

# 542
Не са и не са добра идея при такъв проблем, иначе са вкусни и като мине времето, в което трябва да е на диета може да пробваш. Integra нямат ли серия за такива проблеми? Да пробваш, ако не друго, те са и на по-нпрмални цени. Мисля, че във Стефанов ги продаваха, но и на други места се срещат. Суха храна гастро позволена ли е? Май са по-малко гадни сухите диетични
В Стефанов ходих и питах за мокра храна за панкреатит,гастро...гледаха ме изумени...рецепта дали съм имала...само на роял гастро харесва,но усещам че ще й омръзне...Вета беше дал гранулки гастро,но и на тях се намръщи...даже не ги опита...В maxi pet пък имаше една ветеринарка,която беше толкова неориентирана...

# 543
  • Варна
Аз ни в клин, ни в ръкав, щото нямам какво да кажа по темите, викам да покажа Късмандито от днес. За тези, които я видяхте във Фб, ще прощавате ама и тука имаме другари:

Последна редакция: нд, 10 юли 2022, 00:14 от Мира Иванова

# 544
Имат я онлайн
https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/integra-animoda-6322/animonda … tane-100-gr-21423
По магазините си много-много нищо не зареждат, но съм я виждала и по ветеринарните кабинети серията Integra.

# 545
  • София
рецепта дали съм имала...
Това сериозно ли е?
Купи храна от ветеринарната клиника. Би трябвало да имат и паучове и суха храна.
Лечебните храни не са овкусени и рядко се харесват.

# 546
В началото беше отива често до тоалетна, повръща, не яде... Сега какво е? Запек и безсилие в задните лапи?

# 547
Във ветеринарната клиника вече ми дадоха това,което имат/на hills /и консерва и пауч и суха.Всичко гастро диетична.Но не я иска.Затова минах на Роял,обаче май и нея ще я зареже.Колегата на нашия вет/т.е този който я пое в началото/ вика да я почвам с нормална храна.Аз не мисля,че е добра идея.
Аmy_nka...това са симптомите да...както ги описваш.И аз четох за диабет или бъбречна недостатъчност,но кръвните са й перфектни за възраста й...

Последна редакция: нд, 10 юли 2022, 10:59 от bronze

# 548
Барби, ако влез човек у вас ще се радва на бебета и ще се чуди, кое първо да гушне и целуне Heartbeat
Грижи, но още повече любов и радост царуват в дома ти.

Море, стиснати палчета.

И един неделно мързелив следобед, след безсънна нощ. Мрън, че всяка сутрин в 4-ри съм събудена мило по носа.

# 549
  • София
Ох, щерката праща снимки на улично коте и ревна, защото я попитах "Къде го намерихте този Хари?"

Скрит текст:

100% баща ѝ е казал, че не може да го вземе.

# 550
Здравейте,
до сега не съм писала в групата, но се радвам че ви намерих Simple Smile
Моля за съвет - дали някой се е сблъсквал с нашата ситуация, защото за мене вече е напълно побъркваща:
Имаме една рошла, прибрана от улицата преди 10г., гледаме я в апартамент, не излиза никъде освен до ветеринар за някоя ваксина. За тези години тя е с едни изградени навици, с едно поведение - игриво, възпитано ( не зная как стана ) коте, което  си хапваше малко капризно ( примерно дори пържолка отказваше, или пилешко филе, но на малки хапки ). Не ни притесняваше докато спим, спи в краката ми и до главата ми, абе коте -мечта Simple Smile
Преди месец изведнъж спря да се храни, легна и само едни очи се движат.... на сутринта по спешност в кабинета, изследвания, системи, на другия ден - кастрация ( някакво възпаление не знайно как и защо на матката), стационар и айде в къщи с яката.
След 6-я ден сваляме яката, раната заздравява нормално, тя се храни и пие вода нормално, все още стресирана. И прави някаква алергична реакция и оток около главата - стана и двойна, а цялото и тяло като я пипаш - пука ( като онези пукащите опаковки, като балончета ) Sad
Хайде пак инжеции, системи, ветеринарите нищо не могат да кажат - от какво и защо.
Оправи се, НО сега в нас е АД Sad
Такъв зверски апетит, че не и пука какво и слагаш в паницата - стръвно се нахвърля и яде.
Яде хляб !!!!!!
Дето никога не го е и помирисвала !
Яде като слон. Всичко !
Сервирам на масата за вечеря, обръщам се към печката...секунда...към масата обратно о какво виждам - тя е цялата по средата на масата и навира главата в чинията с чушки Rolling Eyes
Само, че яде и след 3-4 ч - повръща, нормално дааа, но как да го накараме да яде по-спокойно. Почнахме да даваме често и по малко - няма резултат. И акането е кашесто още от самото начало на лудницата. Лекарите пуснаха нови изследвания - всичко в норма, нова храна за проблемно стомахче - нищо, пак дриска, пак повръща.
Започна да повръща и в/у леглата, а тази сутрин и пишкала на детето на леглото.....
Това коте за няма и месец тотално си промени поведението и характера Sad
Прави неща, които никога не е било за тези десет години.
И като за капак - от сутрин до вечер мяука, ама така истерично мяука, че комшийте си мислят че жива е дерем. А мене това вече почва напълно да ме изнервя. Няма и минута спокойствие - в нас ли сме си, върви по нас като куче и зверско мячене. Сутрин към 6:00ч вече ми е буквално на главата , бута ме, мяука .... не се издържа вече Sad

Та сори, че стана дълго, ама исках всички факти да споделя.
Някой имал ли е такъв шантав случай ?

# 551
Здравейте,
до сега не съм писала в групата, но се радвам че ви намерих Simple Smile
...
Преди месец изведнъж спря да се храни, легна и само едни очи се движат.... на сутринта по спешност в кабинета, изследвания, системи, на другия ден - кастрация ( някакво възпаление не знайно как и защо на матката), стационар и айде в къщи с яката.
...
Не е незнайно възпалението, а съвсем логично последствие от това, че не е била кастрирана - предполагам, че става дума за пиометра.
А дали знаете при операцията какво са премахнали - и матка, и яйчници ли?

На мен това поведение ми звучи като да е направила реакция към лекарствата от терапията.
Ако имате възможност, потърсете второ мнение.

# 552
Здравейте отново, нали ви споделих за изтичането на гной от половите органи на моята котка. Днес е 4ти ден на нейния антибиотик, а тя яде като прасе, супер енергична е и изтичането на гной спря. Беше първия ден, като я заведох на вет, и на следващата сутрин малко. От тогава все надничам под опашката и няма нищо. Не я виждам или чувам да се ближе там. Явно е със сгрешена диагноза. Като изпие антибиотика след 2 дни ще я водя да я кастрират, без значение от какво е била болна. Но ми е чудно какво и е, не е надута, няма проблем с изхождането...като си помисля колко се бях панирала, първата вечер тя си легна да спи и аз реших, че вече почва да умира 😅

# 553
Явно няма да можем да си ползваме новата спалня ...

Бързо оздравяване на всички косматковци.

# 554
Смехулка, аз съм новобранец с котките, но лаически си мисля: ако са я помпали с кортикостероиди, може от тях да е вълчият глад. Ще премине. Допускам, че са й разбъркани хормоните - като жена в климактериум (в естествена или оперативна менопауза). Нещата не се отрязват с нож. Хипофизата продължава да подава сигнали за полови хормони, а няма овулация....При целия този физически хаос, е нормално поведението на котето да е променено. Овладейте здравето, после, постепенно, с обич и търпение, се надявам са се срещнете с познатото ви коте.

Общи условия

Активация на акаунт