Медицински Университет

• 150 828
  • 1 617
  •   1
Отговори
# 1 140
  • Варненска клюкарка
Не е толкова сложен изпита във Варна, за тази година не съм гледала каква е голямата задача по химия, но миналата година по същия формат на предварителен беше само от неорганична химия. Да не сравняваме с преди 5 г, когато на изпита по биология не беше тест, а се развиваха теми и женски балове под 5,70 нямаше, нито мъжки под 5...
Просто приемът за град като Варна е неоправдано голям.

За другото, не се връзвайте на провокацията. Всеки който се е готвил за МУ знае за какво става дума.

# 1 141
mam, как става явяването на изпит след 11 клас?

# 1 142
mam, как става явяването на изпит след 11 клас?
Регистрират се в платформата за кандидатстване. Плаща се таксата за явяване на изпит. Подчертавам, че могат да се явят само на предварителните изпити. Оценката, която изкарат не им важи за догодина, когато кандидатстват.

# 1 143
Само да кажа да не считате изкараните в 11 клас оценки за много показателни как ще се представи детето след 12 клас. Важното е да се види после работата и да си направите изводите как оценяват. Това,което ми направи впечатление тази година е,че сякаш биологията е по-трудният и отсяващ изпит в МУ София специално. Винаги съм мислела обратното, но дъщеря ми каза,че задачите по химия могат са се назубрят и не е толкова трудно, нито е нужно да си много добър химик.

# 1 144
  • София
Различно е в различните години. Миналата година резачката беше по химия.

# 1 145
  • София
Включвам се и аз с бъдеща кандидат студентка "Фармация".
Моите впечатления са, че биологията е по-зубрашкият предмет и по-трудният от двата, да.
По химия има повече логика и задачи, не е толкова затормозяващо сякаш.
Разбира се, зависи и от детето, кое му е по-лесно, аз, естествено, съдя по моето.

Четох, че обсъждате квотите. Да, трудно е за момичетата, но все пак предпочитам да ги има, както в гимназия, така и в университет. Класове и курсове само от момичета, не, мерси.
Ще се преборим, направихме го за гимназията, ще го направим и сега.
Досега не е измислен друг начин за равновесно разпределение на половете в учебните заведения, а не е като да не е опитвано. Според мен неравноправието при приема може най-успешно да се коригира с голяма цедка нагоре и силно стесняване на завършилите, друг начин няма.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 11:27 от jasmin tisane

# 1 146
Различно е в различните години. Миналата година резачката беше по химия.

Сигурно е различно. Тази година влезлите значи ще са с по-силна памет и по-слаба логика Joy

# 1 147
Излезна платеното в МУ. Много сериозна конкурениця и високи балове при медицината.

# 1 148
# 1 149
  • София
Ама те току-що промениха наредбата, новите промени още не са влезли в сила и сега пак ще ги променят. Joy Няма такъв цирк просто!

# 1 150
Това е възможно само в България.
Ами как, ще отпаднат и за тази част от децата уроците по БЕЛ за ДЗИ.
Силно им е лобито на даскалята и школите. Успяват да си прекарат идеите в зависимост от силните на деня.

# 1 151
А мотивите са много интересни -  причините за изменението са пониженото ниво на знания, умения и компетентности на новоприетите студенти по медицина, дентална медицина и фармация, поради ниското равнище на учебното съдържание по биология и здравно образование и химия и опазване на околната среда в общообразователната подготовка за първи гимназиален етап, по които се провеждат конкурсните изпити, определени в единните държавни изисквания по медицина, дентална медицина и фармация.

Съгласиха се, че не може всеки от всяко училище да реши в 10 или 12 клас да учи медицина. Няма да има равнопоставеност. От рано трябва да се вземе решение за училище с ООП и ПП по биология и химия. Още в 7 клас.

# 1 152
Който се спаси от новите изисквания на МУ-тата и на изпитите след 7 клас - блазе му Smiley Останалите да му мислят Smirk

# 1 153
  • София
Изпитите за медицина ВИНАГИ са били върху съдържанието ООП /с изключение на последните 3 години, когато има и малко материал от ПП/. И изведнъж съдържанието на материала ООП стана ниско? И как е понижено нивото на знания на новоприетите студенти, като баш те са държали изпити и върху част от ПП? Joy Страшна мисъл тече просто. Направо да ти е драго да се ядосаш. Laughing Най-готиното е, че последните промени, които предвидиха изпитите да са само върху материала от ООП, дори още не са влезли в сила и съответно не са прилагани, но те вече анализираха, че въпросните са свалили нивото на студентите.

# 1 154
Дъщеря ми е приета платено "Медицина", записването е през периода 5-23 август, но още не сме съвсем сигурни кой е по-добрият вариант - да се запише, или догодина пак да кандидатства за държавна поръчка, без да се записва сега, а и тя изчаква за евентуален допълнителен прием в СУ. Има време да помислим, жалкото е, че чак в края на месеца ще обявят местата за допълнителен прием в СУ.
Интересно ми е колко процента удържат от таксата за семестъра, ако се отпишеш преди началото на учебната година - звънях, никой не вдига, писах им, дано да получа отговор.

Общи условия

Активация на акаунт