Медицински Университет

• 153 930
  • 1 617
  •   1
Отговори
# 210
  • Варненска клюкарка
И според мен детето ви влиза. Около 40 е по-скоро резултат около средата, а не граничен, ако квотата по пол все още е 75 . Дори е много е вероятно да се придвижи още напред след завъртането на класиранията в други МУ. Миналата година при момчетата  след  н-тите класирания другаде, във Варна приетите се подмениха почти наполовина. Вече споменах за изнеслите се наведнъж 16, но имаше и по 7 и по 4-5, та в крайна сметка влязоха над 30  от резервите. При момичетата не беше чак толкова драстична подмяната - там при всяко завъртане на класиранията се подменяха първия път примерно 7-8 а в следващите  по 2-3.... В МУ София се освобождаваха много малко места, защото част от кандидатите опитали другаде, след класиране в София просто се записваха в София.
Пред нашия кандидат във Варна имаше 26 по-високи резултата, но не знаехме как ще се отрази БЕЛ, знаете, м.г. ни правеха изненада след изненада, даже 5 месеца преди предварителния изпит още идея си нямахме че смятат да го вкарат в балообразуването и като излязоха цифрите от предварителния като правехме прогнозни статистики, винаги автоматично слагахме и по една пълнва шестица по БЕЛ на всички за да видим как се променя нашата позшция  Joy .... За предишни години се знаеше че третата компонента в балообразуването почти сигурно са шестици по химия и биология от училище, а ДЗИ по БЕЛ миналата така и си остана неизвестно число и възможност за манипулации при по-ниските резултати. Да не говорим че  се губи смисъла на публичността на оценките от КСК и класирането, когато едната компонента е число Х и в този смисъл остава загадка как всъщност се е получил въпросния бал и място в класирането....
В нашия случай  оценката по биология беше 5,25 и затова настоявах да се яви и на редовния по биология, беше се поотпуснал и не вдигна много повче - 5,38 но така ми беше по-спокойно. Оценката му по БЕЛ беше 5.03, но в статистиката като цяло имаше над 3000 отлични оценки и доста се притеснявах как ще се отрази това на кандидатстващите едицина.

Последна редакция: чт, 27 апр 2023, 10:32 от Беллора

# 211
Благодаря за изчерпателните отговори.

# 212
Здравейте!Интересувам се дали в МУ София(или било то във всяко учебно заведение за медицина) приемат деца с по-висок диоптър?В условията пише,че трябва да е под 8,но дали някой следи това нещо и дали се изискват документи за тези неща?

# 213
Искат медицинско при записването, там има и преглед при офталмолог.

# 214
Медицинско от личен лекар се иска за МУ-София.
Няма нужда от очен лекар, личния подпечатва.

# 215
Здравейте! Не намерих еднозначен отговор на отдавна вълнуващ ме въпрос! Има ли някой с магистърска степен да се преквалифицира с професионален бакалавър, дали въобще става?

# 216
Здравейте! Не намерих еднозначен отговор на отдавна вълнуващ ме въпрос! Има ли някой с магистърска степен да се преквалифицира с професионален бакалавър, дали въобще става?

Какво имате предвид под “преквалифицира”?
Ако имате вече завършена степен магистър, може да учите каквото искате като специалност, просто ще е платено, а не държавна поръчка.

# 217

Какво имате предвид под “преквалифицира”?
Ако имате вече завършена степен магистър, може да учите каквото искате като специалност, просто ще е платено, а не държавна поръчка.

Миже би не се изразих правилно… С магистър икономика съм, искам да запиша медиц. специалност в медиц. колеж, дали имам право на това? А относно платеното обучение, досега не съм ползвала държ. поръчка, ако има значение…?

# 218
Може да кандидатствате за тези специалности, да. Това, че имате завършена окс магистър в друго направление, не значи че няма да може да учите нещо друго.
Минавате през кандидат-студентски изпити.
За платеното обучение прочетете закона за висше образование щом не сте ползвала държавна поръчка. Въпреки че ме съмнява, университета с радост ще ви вземе парите за платено.

# 219
  • sofija
Може ли някой да обясни как се избира оценката за кандидатстване от предварителия и от редовноя изпит. Ако на предварителния е по- добра, автоматично ли се взема или предварително се заявява коя се предпочита ?

# 220
Може ли някой да обясни как се избира оценката за кандидатстване от предварителия и от редовноя изпит. Ако на предварителния е по- добра, автоматично ли се взема или предварително се заявява коя се предпочита ?
Автоматично е.

# 221
Здравейте момичета, имам нужда от помощ . Бихте ли ми препоръчали някой учител или учебен център за уроци по биология и химия. Синът ми има желание да кандидатства в София и в Бургас медицина. Благодаря ви предварително.

# 222
И аз търся препоръчани преподаватели за индивидуални уроци по химия и биология в София и ще съм благодарна на отзиви!

От друга тема съм си записала г-жа Ангелова по химия и на г-жа Стаменова по биология - ако някой разполага с техни телефони, моля, да ми изпрати на лични.

Благодаря!

# 223
Школа за София - Образователни технологии

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 17:08 от Petruna

# 224
  • Sofia
Здравейте,

тези които са приети медицина  може ли да споделите /и на ЛС също/ къде се подготвяхте преди това? Частни уроци, курсове за София? Моля за препоръки.

Общи условия

Активация на акаунт