Медицински Университет

• 153 862
  • 1 617
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте! Успех на предстоящите класирания на всички! Надявам се нашето чакане да приключи утре на първото класиране във Варна. И по този повод се загледахме вече в изискванията за записане, госпожите на младежа му казаха да започва да си подготвя нещата. Едно от тях е :  Медицинско удостоверение, издадено от личния лекар и заверено от психиатър, или удостоверение от Районния психодиспансер по местоживеене. , ще помоля ако някой вече си е вадил такова да сподели, какво точно да искаме и при личната или направи в диспансера да го изпратя. Къде става по-бързо, че освен всичко е и на работа, няма много свободно време.

# 226
Ние извадихме от ЛЛ и от психо диспансер отделно медицински.

# 227
  • Варненска клюкарка
Медицинското нашия студент го извадил в психодиспансера, питали го за какво му трябва, казал че ще се записва в МУ имаше и някаква такса към 20-30 лв. Първия ден в който отиде не успя, защото работното им време било до 15 ч. + обедна почивка, така че и това имайте предвид.

# 228
От психото медицинското се изважда от града, в който е постоянната месторегистрация.

# 229
За МУ София искат ли медицинско от психото?

# 230
За МУ София искат ли медицинско от психото?
Не

# 231
  • Варненска клюкарка
От психото медицинското се изважда от града, в който е постоянната месторегистрация.
Ами и това да се има предвид, ние сме от града, обмена на информация течеше,  негови съученички с отлични оценки на КСК вече бяха си взели медицинските, та и синът ми първо там отиде. Още преди класирането знаехме че ще бъде приет, направи си и снимки  и зачакахме класирането. И други е имало така, защото, когато отиде първия ден да се записва в МУ, там вече имало опашка.

Последна редакция: нд, 09 юли 2023, 22:27 от Беллора

# 232
Благодаря за информацията, още утре ще го изпратя да си го изкара, както и да си направи снимки. За останалите неща пише, че се купували от книжарницата на университета + трябва да се плати после и таксата.

# 233
Симестриалната такса я платете преди да отидете в МУ и носите платежното. Като записвахме моята госпожица имаше един момък с майка си, които бяха платили годишната такса и се чудеха какво да ги правят. Grinning

# 234
  • Варненска клюкарка
Аз лични спомени от записването нямам, бях на работа, синът ми се оправи сам - отиде със съученици, 11 деца от класа му бяха приети в трите специалности от  първа група на МУ (Медицина, Дентална медицина и Фармация) Тази година със сигурност  ще влязат още 3, представили са се прилично на КСК, та вече половината му клас са там. В този смисъл и миналата година и сега течеше непрекъснат обмен на информация, кое кога и как се случва, нивото на сложност на изпитите и прочие. При записването го разпределиха в една група за упражнения с 2 от съученичките му, бяха отишли 6 човека да се записват, но другите ги пръснали по други групи.
Да, документите за прием се купуват от книжарницата на университета. Доста са подробни, една част попълнихме вкъщи, но по думите на сина ми служителките които приемали документите били много любезни и съдействащи, отделяли много внимание на всеки, та обясняват за попълването и записването се случва за 10-20 минути. Издават и бележка с която бъдещия студент може да си купи карта за ГТ още след като си тръгне от там.

# 235
Извинявам се, някой беше качил минималните балове от минали години по университети, но не го намирам..

# 236
Бихте ли споделили плюсовете и минусите на различните МУ или поне кое ви е накарало да ги изберете? Мислех си, че можем да оставим това решение за малко по-нататък, но явно е определящо за подготовката за изпитите. Учителката по химия на сина ми е отказала да го готви за повече от един университет, защото щял "да му се свари мозъкът". Т.е. трябвало да се готви основно за един университет, а в другите - ако иска да се пробва на късмет.

# 237
Това имам аз за мъжете от миналата година :

Ходихме до Психото и изкарахме бележка. Стана много бързо, като платихме на регистратурата 15 лв. + 3 лв вход за паркинга на терапията ( тук ме изненадаха, беше 1 лв). Сега следват другите неща и разбира се най-важното класирането, което още чакаме. Тази година има увеличение в бройките, което е супер, че при тази липса на лекари...Доста приятели на сина ми кандидатстват, все умни и кадърни деца, дано всички успеят да влязат.

# 238
  • Бургас
Това имам аз за мъжете от миналата година :

Ходихме до Психото и изкарахме бележка. Стана много бързо, като платихме на регистратурата 15 лв. + 3 лв вход за паркинга на терапията ( тук ме изненадаха, беше 1 лв). Сега следват другите неща и разбира се най-важното класирането, което още чакаме. Тази година има увеличение в бройките, което е супер, че при тази липса на лекари...Доста приятели на сина ми кандидатстват, все умни и кадърни деца, дано всички успеят да влязат.
Здравейте, а медицинското от ЛЛ отделно ли се прави или важи това от Психодиспансера. Също така този документ за здравните осигуровки какво представлява?
Благодаря

# 239
Аз доколкото разбирам не се изисква от ЛЛ медицинско, защото пише или, или. Ние решихме от Психодиспансера директно да вземем, те знаеха хората за какво става дума. Останалите документи за Варна ги купихме от Медицинския от книжарницата.

Общи условия

Активация на акаунт