Медицински Университет

• 146 114
  • 1 617
  •   1
Отговори
# 240
Медицинско от ЛЛ ще ти поискат в МУ Варна задължително. Информацията им е написана подвеждащо.

# 241
# 242
Момичета, ние сме приети фармация в СУ и ще се записваме във вторник. Въпросът ми е има ли пречка да участваме по другите университети на 2,3, 4 класиране

# 243
  • Варненска клюкарка
Документа за осигуровките се взима от НАП, не знам за кой град питате, но примерно за Варна жената във фоайето от която се взимат бланки и декларации за попълване за различни неща ще ви насочи. Нашето училище все още не беше внесло няколко вноски и ММ без да знае какво да прави  попълнил липсите, но здраве да е, взел нужната бележка...
Да, тази година са отпуснали повече места, но честно казано това няма да помогне за насищането с лекари. Други са причините за липсите, но ще стане много дълго... Разбрах, че редовния изпит по химия във Вярна е бил доста труден, за разлика от предварителния, който и кандидати и учители и статистиката преди няколко месеца бяха определили като лесен. Дано това да не е объркало нещата на онези, които са предпочели да използват цялото време за единия изпит. В този смисъл  не знам таблиците с минималните балове доколко могат да са от полза за кандидатите за МУ, защото цифрите в тях се определят от сложността на изпита. Веднъж може да е лесен, но друг път да е с над 60% двойки, съответно спад и в останалите оценки...

В нашия случай синът ми се готвеше за Варна и София, тези МУ прецени че му харесват, а и напливът към тях е най-голям, но така и не стигна до София на предварителен, разболя се и едва стоеше на крака, камо ли да пътува. Ние с баща му  седмица преди това излязохме от карантина, та сигурно беше прихванал и той, но май избързахме с теста му и беше отрицателен. После излязоха резултатите от предварителния във Вярна, поотпусна се след интензивната подготовка и хубавите резултати и му се отщя да ходи в София. Аз бих предпочела МУ София заради повечето възможности за стажове и специализации, не че някой не може да кандидатства за специализация от друго населено място, но не се намесих и не настоявах. Учителката им по химия която ги готвеше за МУ Варна в училище, когато даваше насоки за задачите, не пропускаше да им даде насоки и какво се иска за МУ София, но е вярно че така е доста обърщващо и университетът към който се насочвате трябва да е избран предварително и повечето усилия да се хвърлят за него, другия в плановете да е резервен вариант. А по биология просто трябва да си вземете и другите сборници от втория МУ и препоръчаните за тях  учебници и да започне голямото четене.

# 244
  • Бургас
Понеже не ми стана ясно а сме от Бургас, може ли пак да попитам . Ако сега приемат сина ми на първо класиране във Варна, трябва да нося бележка от НАП за платени здравни осигуровки от момента на завършване?  Или  когато отидем да се запише ще получим инфо какъв документ да приложим?
Благодаря

# 245
Такава бележка не се носи. Осигуровките си ги плащате вие сами, а МУ ще ги осигури от 11.09

# 246
  • Бургас
Такава бележка не се носи. Осигуровките си ги плащате вие сами, а МУ ще ги осигури от 11.09
Благодаря ви.)

# 247
  • Варненска клюкарка
В нашия случай на едни от първите записали се, се искаше и такава бележка. Една от девойките от класа на сина ми я бяха върнали за бележката, та докато сина ми си чакаше реда за записване, баща му отиде до НАП така разбрал че училището не е платило осигуровките за май и юни и от бързане и незнание какво да прави платил от май до август и му занесъл въпросното листче. В канцеларията я поискали, само я погледнали и отбелязали нещо в техните документи.

# 248
Излезнаха първо класиране на МУ Варна. Дано да има много радостни.

# 249
  • Бургас
Здравейте, сина ми е приет на първо класиране във Варна, утре ще пътуваме от Бургас за да се запише. Въпроса ми е , трябва да има платена семестриална такса. Ако обаче се окаже , че е приет и в София и иска да се запише там тази такса платена във Варна  връща ли се?

# 250
Връщат, но не цялата сума. Не съм сигурна дали 70 или 80% от сумата. Пише някъде в правилата за прием.

# 251
И моят е приет във Варна по първо желание Медицина. Много сме щастливи, защото той си искаше тук. Като нямаше нищо против и Плевен, но не искаше София. 

# 252
Честито! Похвали се в седмокласната тема, и там чакаха.

# 253
  • Варненска клюкарка
Честита радост и браво на децата ви!

# 254
Честито на всички приети!

Синът ми ще кандидатства в медицински догодина. Най-вероятно само в София.

Това, което ми прави впечатление е, че балът за фармация за последните три години е бил най-висок в СУ. По-висок е от бала за медицина в същия университет и от бала за фармация в МУ. На какво се дължи това при положение, че според рейтинговата система на МОН СУ е на 3-то място? Изпитът ли е лесен, както казват нашите госпожи или нещо друго?

Общи условия

Активация на акаунт