Медицински Университет

• 145 921
  • 1 617
  •   1
Отговори
# 975
И след това мъжете ги назначават по-лесно за специализанти. Заявявам го като родител на новозавършила лекарка.

# 976
И след това мъжете ги назначават по-лесно за специализанти. Заявявам го като родител на новозавършила лекарка.
Местата за специализация пак ли са на квоти момчета-момичета?

# 977
Искам да попитам как стои въпросът с общежитията на МУ София. Има ли места за всички? Разбрахме, че има класиране, но тъй като излиза в началото на септември, ако случайно не сме класиране дали ще има време да се търси квартира.

Аз попитах при записването на сина ми. Отговориха ми "При нас проблеми с настаняването на общежитие няма" - т.е. май има места за всички желаещи и особено първокурсниците, защото първо тях настаняват.
Класирането за общежитие е по бал и няма квоти за момичета/момчета, така че спокойно някой блок може да придобие вид на пансион за благородни девици, за радост на всички, които негодуват срещу "половата дискриминация" ... Simple Smile

# 978
Искам да попитам как стои въпросът с общежитията на МУ София. Има ли места за всички? Разбрахме, че има класиране, но тъй като излиза в началото на септември, ако случайно не сме класиране дали ще има време да се търси квартира.

Аз попитах при записването на сина ми. Отговориха ми "При нас проблеми с настаняването на общежитие няма" - т.е. май има места за всички желаещи и особено първокурсниците, защото първо тях настаняват.
Класирането за общежитие е по бал и няма квоти за момичета/момчета, така че спокойно някой блок може да придобие вид на пансион за благородни девици, за радост на всички, които негодуват срещу "половата дискриминация" ... Simple Smile
То на тази възраст е под въпрос дали са "девици"! Wink

# 979
  • София
за радост на всички, които негодуват срещу "половата дискриминация" ... Simple Smile
Може би  ако бяхте  с девойка, на която  не й стига съвсем малко, а знаете, че са приети младежи с мноооого по-нисък бал,  бихте негодували и Вие, знае ли човек. Подчертавам, че не ми е кисело гроздето с  цели 3 девойки (от които една е с медицина и е  доста близо до финала на място, където няма квоти при кандидатстването и ВЪПРЕКИ това има  предостатъчно момчета), а  само принципно го казвам. Да, трябва да има доктори-мъже несъмнено,  но и трябва някак да се минимизира несправедливостта спрямо девойки с висок  бал, които  заради съвсем малко недостигащо  или трябва  пак да  кандидатстват година по-късно, или трябва да изберат платено, или просто да се откажат..

# 980
Питах дъщеря ми, която е на общежитие, каза, че не е чула за някой, дето да не е приет.
МУ имат достатъчно блокове, даже могат да си позволят лукса да са по двама в стая. Освен това блоковете им са ремонтирани, 25-ти и 11-ти, които са основните, са в добро състояние, на дъщеря ми стаята е чудесна.
Блокът в Лозенец пък е направо страхотен, имат си перално помещение, кухня на всеки етаж. Но дъщеря ми каза, че стаите са много малки там и в началото предпочиташе да я настанят в него, а след това се радваше, че не са я настанили Grinning

# 981
Mosquita, запазват ли си стаята през различните години, защото пише, че всяка година трябва да кандидатстват за общежитие?

# 982
Mosquita, запазват ли си стаята през различните години, защото пише, че всяка година трябва да кандидатстват за общежитие?
Запазват си я. Дъщеря ми лятото няма да е там, но си плати наема за летните месеци, който е по-висок, защото не се дотира от държавата, когато не е учебни време. 420 лв плати за два месеца и половина.
Иначе формално сигурно пак ще подаде документи, най-малкото трябва да занесе уверение, че е записана за новата година, но няма да я местят в друга стая.

# 983
Запазват си я. Дъщеря ми лятото няма да е там, но си плати наема за летните месеци, който е по-висок, защото не се дотира от държавата, когато не е учебни време. 420 лв плати за два месеца и половина.
Иначе формално сигурно пак ще подаде документи, най-малкото трябва да занесе уверение, че е записана за новата година, но няма да я местят в друга стая.
Класирането за конкретен блок ли е само или те класират в блок и определена стая. Искаме 2 момчета да се настанят в една стая, но дали е възможно?

# 984
aneli003, когато излезе класирането, ти казват в кой блок си настанен, не можеш да влияеш върху това и където те пратят, там. Във всеки блок слагат по малко от всички специалности, включително и от колежа.

В самия блок като отиде да се настанява пак са вече определени стаите, но дали домакинката би се съгласила да направи разместване, за да сложи двете момчета заедно, това вече не мога да кажа. Може би, ако се говори с нея и я помолите, би се съгласила, не виждам причина да не го направи. Но това вече със самата домакинка трябва да се уточни.

# 985
Второ класиране за МУ-София https://etr0.mu-sofia.bg/
Записването е утре (18.07) до 12 часа на 19.07

# 986
На записалите се дентална медицина в МУ-София, изискваха ли Ви копие на личната карта?

# 987
На записалите се дентална медицина в МУ-София, изискваха ли Ви копие на личната карта?
Да искат

# 988
Класирането за конкретен блок ли е само или те класират в блок и определена стая. Искаме 2 момчета да се настанят в една стая, но дали е възможно?
Допълвам това, което Mosquitta написа. Доколкото аз съм запознат разпределението на стаите също е със заповед и не може да се промени. Трябва да се обърнат към комисията за настаняванията на Студентския съвет и да ги настанят евентуално заедно при възможност. Другият вариант, който знам, че се е случвал предварително да се разберат със съквартирантите и да се разменят, но отново с разрешение на Комисията по настаняване.

# 989
Може ли.някой да ми разясни - 1во класиране момчета 90 броя, 2ро класиране момчета 8 бр.Медицина?
Толкова са малко,защото от тези 90 приети на първо класиране от тях само 8 не са се записали?
Момичета на второ са още по- малко....

Общи условия

Активация на акаунт