Медицински Университет

• 146 088
  • 1 617
  •   1
Отговори
# 1 005
Има трето класиране в МУ.
https://etr0.mu-sofia.bg/
Минимален бал за момичета за медицина - 38.77!

Знаете ли дали, ако обявят четвърто класиране, за него се кандидатства отделно?

ПП. Прочетох, че не се подава ново заявление за следващо класиране.

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 20:25 от Rosita

# 1 006
Здравейте отново!
До колкото разбрах за МУ-София автоматично се участва в четвърто класиране, нали?
Също така бих искала да попитам за МУ- Пловдив. Там се подава заявление за участие в четвърто класиране, но в една група някой говореше за това, че би могло да си пренаредиш желанията за това четвърто класиране в Пловдив. Съмнявам се да е възможно, но все пак да питам някой от вас дали е сигурен как точно стоят нещата там.
П.П. Звънях в четвъртък и петък на телефонни номера, оставени в сайта на МУ-Пловдив, но никой не вдигна.

# 1 007
Вас не ви ли приеха на второ класиране в СУ. Или още не е излязло?

# 1 008
Излиза във вторник, и силно се надяваме да се окажете права, както и всички, които казаха че имаме шансове!❤️
Вас не ви ли приеха на второ класиране в СУ. Или още не е излязло?

# 1 009
Здравейте!
Дъщеря ми не е приета МУ Варна на първо класиране. Изчаква второ класиране и класиране платен прием.
Приета е в медицинския колеж Варна. Ако си запише там, може ли после да се отпише и да се запише платено в МУ?

# 1 010
Здравейте, тъй като имаше въпрос относно следващите класирания в МУ Пловдив, не мисля, че е възможна промяна в подредбата на желанията за редовно обучение, държавна поръчка, спрямо т.15,16,17 от справочника за кандидат-студенти. Прочетете ги отново, но аз така го разбирам.

Питайте за платено обучение дали има възможност за промяна, вече са обявили броя места- 10 за медицина, 10 Дентална и 30 фармация, струва си да се пробва, макар че таксата не е никак малка.

Успех!

# 1 011
Здравейте!
Дъщеря ми не е приета МУ Варна на първо класиране. Изчаква второ класиране и класиране платен прием.
Приета е в медицинския колеж Варна. Ако си запише там, може ли после да се отпише и да се запише платено в МУ?
Естествено, че може да се отпише после, ако я приемат в по-желана специалност.

# 1 012
Някой питаше за платените места - малко са за българи.
За чужденци местата са много, защото и таксата е друга - в евро Close
В Пловдив приемат 10 бр българи платено медицина, а чужденците са 380 бр.
То и като се сметне - медицина 150 държавна + 10 платено = 160 българи срещу 380 чужденци.
Чужденците са двойно..

# 1 013
Момичета, здравейте. Може ли някой да ме насочи към новото балообразуване за МУ от догодина ( имам предвид с отпадането на БЕЛ). Интересуваме също така следното - детето ще бъде сега 11 клас и е записало профил химия и биология. Но от дипломата за 8, 9 и 10 клас има 5.67 по химия ( и 6 по биология). Тази 5-ца по химия от едната година ще се отразили на балообразуването за МУ? Благодаря предварително

# 1 014
  • София
Ще се отрази, да. В балообразуването ще се включват окончателните оценки по химия и биология от първи гимназиален етап - 8-10 клас. Оценките от профила няма да имат значение.

# 1 015
Излезна второ класиране МУ Плевен.

# 1 016
И във Варна има второ класиране. Много ниски балове и при мъжете, и при жените https://www.mu-varna.bg/BG/Admission/Documents/2024%20priem/klas … %bf%d0%b0_web.pdf
При мъжете на 3-то класиране май ще приемат всички, изкарали минималния бал 25, и пак няма да им стигнат, за да си запълнят бройката.

# 1 017
Здравейте, имам един въпрос - някой, чието дете или той самият като студент по медицина е работил/работи през годината (говоря за началните първи, втори курс), може ли да сподели мнение - справя ли се, къде е работил, колко време, с прилични оценки ли са се взимали изпитите при такова положение? Ще бъда благодарна, ако някой даде малко информация и по тази тема.

# 1 018
В болница Лозенец в ХО санитарите са настоящи студенти. Справят се. Само за там имам лична информация.

# 1 019
Познато дете работи в магазин за дрехи от голяма верига. Имаше един невзет изпит в редовната сесия, на поправителния изпит се справи. Споделя,  че са студенти предимно в колектива и понякога е трудно да си напаснат смените, заради задължителното присъствие на упражнения. Това е студент по медицина,  първи курс.
Лично аз смятам, че е добре първи курс да не работи сина ми, за да свикне със ситуацията.  Той обаче е категоричен,  че ще си търси почасова работа.  Всяко лято е работил, само това засега е без работа и му е тегаво.  Притесненията ми са, че няма да успее да съчетава нещата и да не отпадне ученето. Времето ще покаже.

Общи условия

Активация на акаунт