Медицински Университет

• 146 196
  • 1 617
  •   2
Отговори
# 1 035
Здравейте! Да се похваля и аз приети сме медицина СУ с бал 31.90 на второ класиране! Не мога да ви кажа обаче колко е минималният, тъй като не излиза.
Благодаря на всички, които казвахте, че ще успеем!❤️
Честито!

# 1 036
Да попитам някой знае ли първокурсниците в МУ София заедно в стая ли се настаняват или може да бъдат настанени с някой по висок курс?

# 1 037
Различно е, не мисля, че има някакво правило. Моята дъщеря е с момиче горен курс, но от медицинския колеж. Нейни колеги пък са двама първокурсници заедно. Силно подозирам, че е както има свободни стаи.

Симона, поздравления!

# 1 038
  • Ямбол
Здравейте! Къде мога да проверя за курсове по подготовка за кандидат студенти към МУ , СУ и МУ в Пловдив? Кога се провеждат? И вярно ли е, че без тези курсове е по- малък шанса за прием. Всички ли с посещавали такива курсове или само частните уроци?  Благодаря ви предварително!

# 1 039
Гери, дъщеря ми не е ходила на такива курсове, ходеше само на уроци по биология и химия и то не индивидуални, и в двата курса бяха по 4-5 деца.

# 1 040
Към въпроса с курсовете:
Най-добре си намерете частни учители, за да се работи с вашето темпо. Учениците от различни училища не винаги имат еднаква основа и това може да се окаже спънка.

Аз лично съм от семейство с неголеми възможности и се наложи сама да се подготвям по биология, но изобщо не съжалявам- това ме научи на изключителна дисциплина и много ми помага сега в университета. Изкарах отлични оценки на изпитите в СУ и МУ-Пловдив. По биология можете и без уроци- стига да си прочетете конспекта и откъде се чете. Откакто форматът е тест, вече можете преспокойно да се готвите сами. Отне ми около 7-8 месеца на мен, като сериозното четене е било не повече от 4-5.

По химия ходих на частни уроци при една възрастна учителка- с изключителен подход, но работи с много малко деца- не повече от 4-5, по нейна преценка и препоръки. Основно с хора, които имат много добра основа на химията.

Успех!

# 1 041
Според Вас кой е минималния бал за момчета,според който би бил приет на първо класиране в МУ? Колко трябва мин да е изкарал на изпитите,защото все още не се знае как ще се формира?

# 1 042

Здравейте.Интересувам се дали тестовата част от КСИ по химия в София съвпада с тестовата част от сборника по Химия за МУ София или само задачите са едно към едно?

# 1 043
Според Вас кой е минималния бал за момчета,според който би бил приет на първо класиране в МУ? Колко трябва мин да е изкарал на изпитите,защото все още не се знае как ще се формира?
За кой МУ става въпрос и за каква специалност.

# 1 044

За МУ и СУ София за Медицина....разбира се ще се пишат и други специалности, но разбрах че това няма да е от значение ,защото се гледало само първо желание....ще посочи дентална и формоция, както и кинезетерапия

# 1 045
  • София
Успявате ли да влезнете днес в онлайн системата на МУ София?
Искам да подам заявление за платен прием, но не ми приема потреб. име и парола.

# 1 046
Успявате ли да влезнете днес в онлайн системата на МУ София?
Искам да подам заявление за платен прием, но не ми приема потреб. име и парола.
И аз имам същия проблем. Предполагам, че правят нещо по сайта, иначе за платен прием може от утре, 25 юли.

# 1 047

За МУ и СУ София за Медицина....разбира се ще се пишат и други специалности, но разбрах че това няма да е от значение ,защото се гледало само първо желание....ще посочи дентална и формоция, както и кинезетерапия
За кинезитерапия са други изпитите. Минималният бал тази година на първо класиране за медицина е 34,17. Ако приемем, че има 5ци на ДЗИ би следвало да изкара по двата изпита 4,80-4,85.
Ако ще смятате по новия бал с оценките от първи гимназиален етап слагайте шестици, но пълна прогноза няма как да има.

# 1 048
Според вас бал 34,55 ще бъде ли достатъчен за платено медицина в МУ София? И ще има ли второ платено, защото допускам, че не всички които подадат документи накаря ще платят и ще се запишат?

# 1 049
Според вас бал 34,55 ще бъде ли достатъчен за платено медицина в МУ София? И ще има ли второ платено, защото допускам, че не всички които подадат документи накаря ще платят и ще се запишат?
Обръщам внимание, че за платеното няма квоти и не се знае кои ще подадат документи за платено обучение.
Случвало се е да има и второ класиране на платено или защото се отказват от голямата такса или са приети някъде другаде.

Общи условия

Активация на акаунт