Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 86

• 48 016
  • 768
  •   1
Отговори
# 690
Не мисля че ще се повишат.. Ще дам пример, една жена за целия си живот има да отделя 1000 яйцеклетки, при нормални условия месечно се отделят 1-2-3...,когато има стимулация се изкарват 20 за 1 месец... Не е ли нормално при това положение да намалява резерва?

# 691
Здравейте, някоя от вас имала ли е подобен резултат от биопсия за имплантационен прозорец, пише за някакво отклонение? Иначе кръвните имунологични, имунологична биопсия и Крос мач са без отклонения. Исках да направя и тест за ембриотоксини в Надежда, но там не го правят.

Обърнете се към по-надежден медицински център , като Афродита ,  Асибадем - Токуда , Селена ,Щерев ..... има много алтернативи , професионализъм  с добри крайни резултати и е въпрос  да си спестите време нерви и разо1арования . Ние сме обиколили всички и се спряхме на най доброто за нас , като възможност . при всеки е много индивидуално .... много успех

# 692
Не мисля че ще се повишат.. Ще дам пример, една жена за целия си живот има да отделя 1000 яйцеклетки, при нормални условия месечно се отделят 1-2-3...,когато има стимулация се изкарват 20 за 1 месец... Не е ли нормално при това положение да намалява резерва?

Не е така. Една яйцеклетка се развива към 3 месеца и стимулацията не може да извади повече от тези, които са тръгнали. Яйцеклетките също се развиват в конкуренция. При млада жена са 10+ за месеца като само една или макс две узряват.
АМХ се отделя от тези развиващи се яйцеклетки. Нормално е да падне след стимулация и после да се повиши.

от нета:
Скрит текст:
Брой яйцеклетки в женското тяло
Преди раждането

Може би не знаете, но яйцеклетките започват да се образуват още преди раждането на момичето. Това се случва около 20-тата седмица от бременността на майката.

Постепенно, броят им расте и достига до около 7 000 000. Всичко процеси обхващат по-малко от девет месеца. Този внушителен брой яйцеклетки обаче далеч не формира обективно яйчниковия резерв, за който говорим.

Раждане и детство

Всяко момиче се ражда с около 1 000 000 яйцеклетки. Голяма част от тях продължават да изчезват и през детските години, преди достигането до полова зрялост.

Полова зрялост

През пубертета, всяко младо момиче има в тялото си не повече от 400 000 яйцеклетки. Това е и моментът, в който започва месечният менструален цикъл и настъпването на бременност става възможно.

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 19:14 от Одри ♡

# 693
Моят АМХ се повиши още повече след втората стимулация по дълъг протокол. Сега ми предстои трета. Успех пожелавам! 🍀🍀🍀

# 694

Не е така. Една яйцеклетка се развива към 3 месеца и стимулацията не може да извади повече от тези, които са тръгнали. Яйцеклетките също се развиват в конкуренция. При млада жена са 10+ за месеца като само една или макс две озряват.
АМХ се отделя от тези развиващи се яйцеклетки. Нормално е да падне след стимулация и после да се повиши.

от нета:
Скрит текст:
Брой яйцеклетки в женското тяло
Преди раждането

Може би не знаете, но яйцеклетките започват да се образуват още преди раждането на момичето. Това се случва около 20-тата седмица от бременността на майката.

Постепенно, броят им расте и достига до около 7 000 000. Всичко процеси обхващат по-малко от девет месеца. Този внушителен брой яйцеклетки обаче далеч не формира обективно яйчниковия резерв, за който говорим.

Раждане и детство

Всяко момиче се ражда с около 1 000 000 яйцеклетки. Голяма част от тях продължават да изчезват и през детските години, преди достигането до полова зрялост.

Полова зрялост

През пубертета, всяко младо момиче има в тялото си не повече от 400 000 яйцеклетки. Това е и моментът, в който започва месечният менструален цикъл и настъпването на бременност става възможно.

Благодаря ти за отговора, много ме успокои. 🙂

# 695
Момичета, по повод 2 неща, които се коментираха тези дни:
- тази вечер си купих Естрофем от аптеката на болницата, така че явно и там са заредили и ако не откривате другаде можете да вземете от там.
- мисля, че цената на Пролутекс е 140 лв., защото за 1 кутия и 4 Прегнила платих 160 лв., а доколкото знам Прегнила е по 5 лв.
Дано информацията ви е полезна. Simple Smile

# 696
Боби, по три пъти на ден се сещам за теб! 🍀🍀🍀

# 697
Боби, по три пъти на ден се сещам за теб! 🍀🍀🍀
Heart Има ефект. Heart EyesKissing Heart Тази вечер минах една стъпка напред. Малка и незначителна, но все пак стъпка.

# 698
Не мисля, че е така. От сайта или страницата на Щерев във фб, четох за митовете за инвитрото. И единия от тях беше точно за намаляването на резерва. Всеки месец се образуват много фоликули, но просто един става доминантен и отделя Я. Всички други загиват. В случая със стимулацията става така, че повече Ф се развиват и се вадят от тях Я. Т.е. стимулацията не намалява яйчниковия резерв.

# 699
Здравейте.
Някой да е правил редукция скоро. Да сподели как минава, остава ли се в болницата и колко време?
По пътека ли те пускат или всичко си плащаш, колко струва 1 ден престой по пътека и не по пътека?
Моля дайте информация  не знам как стоят нещата по принцип ако ти се наложи да стоиш в болницата и кое и по колко се плаща.

# 700
Манди,съжалявам 🥴 въоръжаваме се с още и още търпение,и дано скоро дойде и нашето време за трансфер и радости🍀
А защо не си на ЕЦ щом имаш ову?

Ами то се случва рядко, през месец или през два да имам ову. А и Док още ми проучва "особеностите", запознаваме се. Никой не знае кога Innocent Сутринта видях и двете черти на Ковид тест, така че май ще си почакам доста до трансфер, и биопсиите ми от юни отиват в коша. Всъщност на теб какво ти казаха за предстоящ трансфер след ковид? Аз съм с ДЯ, но все пак Sad Когато реши да дойде цикъла след десетина дни, ще се мъча да се свържа да ми кажат каква е препоръката за изчакване.

# 701
Оххххх,защо е този карък незнам 🙄 то не е пазене,ваксини… маски… сама в стая работя и пак ме застигна ковид,а сега и теб 🥴 мн съжалявам,Манди и дано го минеш и леко и без последици.
Казаха ми да ида ба 2-3ти ден от мц-така и направих(падаше се 10 дни след + тест,но 17 дни след първи симптоми). И както бях споделила-нито 1 фоликул нямах,но понеже имам замразени,то засега уж се подготвям за ЗЕТ с естрофем.Иначе щяхме да правим смесен трансфер на ЕЦ. Та,за ЗЕТ не изчаква Стаменов. Питах го именно за ковид у нк клетките и ми каза,че нямало зависимост,но аз мн мн не съм убедена.
Бързо оздравяване 🍀

# 702
Момичета, предстои ми пункция в Надежда. Викат ме рано сутринта, но не споменаха кога мъжа ми ще дава материал. Предполагам е тогава, в същия ден?
Също така може ли да споделите трансферите обикновено има ли часови диапазон в който ги правят? Не знам дали 3 или 5 дневни ще са ембрионите, а имам пътуване в денят в който евентуално ще е 3-ти и не знам как да планирам. Expressionless

Последна редакция: пн, 29 авг 2022, 18:25 от bu2020

# 703
Имат но всеки ден е различно и сэс закъснение .
Лекарите си сменят часовия диапазон.
Момичета, предстои ми пункция в Надежда. Викат ме рано сутринта, но не споменаха кога мъжа ми ще дава материал. Предполагам е тогава, в същия ден?
Също така може ли да споделите трансферите обикновено има ли часови диапазон в който ги правят? Не знам дали 3 или 5 дневни ще са ембрионите, а имам пътуване в денят в който евентуално ще е 3-ти и не знам как да планирам. Expressionless

# 704
Моите пункции винаги са били в диапазона около 9:30 ч -10 ч сутринта, викат те сутринта или в 7 или в 8, гладна жадна, без да си дъвкала дъвка, без смукане на бомбони, ако миеш зъбите, без да преглъщаш
за да хване упойката

мъжа чака в колата или отпред на пейка да му се обадят, отива, дава материал и продължава да те чака да слезеш (общо всето - до обяд ще приключите и ще си тръгнете)

като отидеш на регистратурата питай - може да ти кажат часа на пункция, това ще ориентира й мъжа ти

за трансферите, моите са били в интервала от 13 до 15 ч., различно, но никога преди 13 ч
ходи се с пълен пикучен мехур, ембриолозите със сигурност ден-два преди трансфера се обаждат и също, обаждат се и около два часа преди трансфера в самия ден на трансфера

Общи условия

Активация на акаунт