Сто и втора всесезонна плетаческа тема

• 51 251
  • 903
  •   1
Отговори
# 105
Според мен ако добавиш около 10% в основата, ще се изправи. Съвсем малко му трябва.

# 106
  • Sofia
Те са 36 дупки - значи през 4 примерно - така ще пробвам

# 107
Ако не се получи с увеличаване на бримките, ми хрумна още една идея.
Без да увеличаваш бримките, с конец на два ката и по-дебела кука ще стане по-обемно, и може да е точният размер.

# 108
Трябва да наддадеш отстрани, по завоя на елипсата
Все едно плетеш овал на 1 кука, наддаваш отстрани

# 109
Панер с овално дъно:

Може да заплетеш с кука с по-малък №, за да е по-лесно бъркането в дупките на дъното. Така направих, като си заплетох дъното на чантата.

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 00:58 от Diorela

# 110
  • Sofia
Благодаря за идеите - както е и на клипчето от Diorela - започват с две бримки на четири места по малкия овал на елипсата, другите са с по една в дупка. Интересен е и пълнежа от долната страна. Иначе наистина си остават отвори.

# 111
  • Sofia
Ето резултата от съветите, които ми дадохте ❤
Само конеца не съм прибрала, но бързах да ви покажа. И съединяването имам да доизкусурявам, но като за учебен панер бива. 😀

# 112
Опитай да плетеш панера с waistcoats stitch/central single stitch/knit stitch, тоест изплиташ го в центъра на  V на бримката
Обикновено така се плетат, за по-красиво и стегнато. https://youtu.be/tsJ0Bd15aAo примерен клип.
Иначе много добре е станало

# 113
  • Sofia
Ще опитам, HAPPY, със следващата партида 😀
От остатъка направих ниско панерче с плетено дъно

# 114
Тари, много са хубави и двете панерчета!

ПС Как се пере такъв панер с дъно?

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 11:47 от Diorela

# 115
Ми най добре на ръка

# 116
Здравейте, момичета!
Аз придобих кураж да пробвам да си изплета нещо на 1 кука. Мисля да си направя една рокля/туника с бабини квадрати. Обаче не знам с каква прежда да я направя. Джинс-а ми се струва дебело и плътно. Вие каква бихте ми препоръчали?

# 117
  • В полите на Пирин планина
Нина, лятна рокля ли?

# 118
Тази на България К е доста по-тънка 100гр./560 метра - 100% памук. Виж и другите, имат и памучни смеси.
https://performanceyarn.bg/produkt/cotton-harmony-2/

# 119

Да, лятна, даже по-скоро плажна - скоро видях публикувана в една група един огромен бабин квадрат в различни цветове и отгоре презрамки.

Общи условия

Активация на акаунт