Египет /Тема 13/

• 81 735
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
Привет и от мен . Вчера и ние се завърнахме от Египет . Изкарахме Коледните празници там. Бяхме в хотел Протелс Гранд Сийс Резорт. Хотела като разположение много ми хареса . Стаите са големи ние бяхме в суит  около 40-50 квадрата. Леглата са големи около персон и половина. Храната беше разнообразна - винаги имаше риба пиле телешко агнешко  и вегетарианско. Всеки ден имаше и някъв деликатес - патица , раци. Единствения проблем който имахме първите 2 дни времето беше облачно и водата беше топла но не гореща. Явно я топлят със слънчеви колектори. На третия ден беше слънчево и вече беше гореща.
Бяхме на 3 екскурзии с Аладин Травелс. Препоъчвам ги , много точни и коректни .  Бяхме на мото сафари в пустинята- 50 километра каране на АТВ по 25км  на отиване и връщане. Ходихме и до Луксор - честно казано не си заслужаваше пътя.  И накрая бяхме на гмуркане с яхта. Това беше най-яко.
Та това е от мен. Благодаря за препоръката за Аладин Травелс за които научих тук от темата.

Защо не си е заслужавал пътят до Луксор? Не беше ли добре организирана екскурзията?

# 511
  • Beyond the Frontiers
Не на всеки са му интересни исторически обекти на хиляди години...
И за пирамидите съм чувала, че са купчина камъни...
Ватикана и музеите му също, че са загуба на време...
Ама хората сме различни.

# 512
На пирамидите ми предстои да отида, ама да каже някой , че музея на Ватикана е загуба на време си ми звучи като чиста проба невежество.
Посещавала съм го, има толкова история и изкуство на едно място, че ти се завива свят. Но да, всеки си има интереси и приоритети.

# 513
  • Пловдив
Последния ден посетихме музея в Кайро , пирамидите и сфинксът. Те си заслужават . За екскурзията в Луксор станахме в 5 сутринта и се върнахме в 10.30 вечерта. Всичко беше пре експонирано. Примерно -Долината на Царете - гробниците празни. Рисунки по стените само които съм виждала и не ме впечатлиха особено. Банановия остров който беше описан като бананови палми , крокодили, маймуни , залези и прочие се оказа един полужив крокодил в нещо като голям кладенец , една маймунка дето я държеше едно дете и просеше пари , Кал  и мръсотия.
Храмът на тяхната единствена жена фараон пък се оказа че не е автентичен а е бил разрушен и наново построен  от полски аргеолози.

# 514
  • На планетата Земя
Цитат на: mdonkova link=topic=1458839.msg45794073#msg45794073
..... Всичко беше пре експонирано. Примерно -Долината на Царете - гробниците празни. Рисунки по стените само които съм виждала и не ме впечатлиха особено.
....
Храмът на тяхната единствена жена фараон пък се оказа че не е автентичен а е бил разрушен и наново построен  от полски аргеолози.
Хахахахахаа, настръхвам като Ви чета! Майко мила! Satisfied

# 515
  • Beyond the Frontiers
Да...И във Ватикана няма какво да се види...скука...

mdonkova, разбираме, че не ви допада и е доста път. Но грешите. И точно банановия остров е чист пълнеж в тази екскурзия.

# 516
Относно Луксор ... нямах никакви очаквания;Моето семейство стана в 5,00 ч. и отиде заради мен ;
Ами след изминала година искам да кажа ,че  това е един от най-ярките ни спомени от пътуването в Египет;
Обстановката, в която живеят местните, която видяхме от автобуса около пътя до Луксор, самия Луксор, дори и банановия остров /описанието , на който е напълно вярно направено то Вас/, двореца на Хатшепсут /също вярно / ... те са част от спомените ни и е нещо много различно;Ако не бях посетила Луксор,  моето впечатление от 5 звезден хотел и гмуркане от Египет щеше да е малко погрешно;

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 13:52 от Наоми

# 517
Здравейте, обмисляме пътуване до Кайро + Хургада за априлската ваканция с децата на (7 и 15 год). Чудя се между няколко хотела, моля за мнение ако сте ходили. Важно ми е да е с хубав плаж, добра храна, чисто и подходящо за децата.
- Albartos Beach Club 4*
- Hurgada Long Beach 5*
- Desert Rose 5*
- Bellagio Beach Resort 5*

Трябва да взема решение в следващите 2 дни, ще съм благодарна ако споделите впечатления и съвети.
Като за първо ходене в Египет какви допълнителни екскурзии бихте препоръчали като все пак остане време и за плаж Simple Smile

# 518
  • Beyond the Frontiers
- Albartos Beach Club 4* читав е, хубав плаж, но е извън Хургада. Чисти 4 звезди си е.
- Hurgada Long Beach 5* - не е 5*, а 4*. Хубава голяма територия, хубав плаж, прилични цени. Не е луксозен от гледна точка на стаи.
- Desert Rose 5*  - моят фаворит категорично. Има доста отзиви и за деца си е чудесен. Стаите не са луксозни. За някои дати вече няма места (буквално преди минути съм проверявала наличностите за него за априлската ваканция при всички туроператори).
- Bellagio Beach Resort 5* - прясно ремонтиран, сравнително малък, но си има всичко. С пясъчен плаж е. Извън него няма нищо наблизо.

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 18:35 от Galactic Voyager

# 519
  • Варна
Дали ще има оферти за Египет около февруарската ваканция на учениците?

# 520
  • Beyond the Frontiers
Дали ще има оферти за Египет около февруарската ваканция на учениците?
Ако говорим за края на януари, началото на февруари - не, няма да има.
Първа дата 11.02 комбинирана Шарм с Кайро. Днес я пуснаха.

# 521
Galactic Voyager, моля за препоръка за добър хотел с аква парк в Шарм или Марса Алам Hands Pray За априлската ваканция питам. За сега съм харесала Coral Sea Aqua Club Resort в Шарм, но естествено искам да разгледам и други. Голяма каша ми е с тези хотели в Египет.
Благодаря предварително!

# 522
И аз моля за препоръка! Искам да отидем на круиз по Нил от 08.04.2023 г. или някъде около тази дата. Не знам коя фирма да избера. При условие, че престоят в Хургада е само 2 дни, има ли голямо значение хотелът там? По какви критерии да избера тур операторът?

# 523
  • Варна
Моля, мнение за хотел Jasmin palace 5

Последна редакция: сб, 31 дек 2022, 11:35 от ALBIVA

# 524
  • София
Ние направихме резервация за хотел Albatros white beach resort в Хургада, за пролетната ваканция. Препоръчаха ни хотела. За първи път ще ходим в Египет и тепърва ще чета какви допълнителни екскурзии има и какво може да се прави.

Общи условия

Активация на акаунт