Египет /Тема 13/

• 81 733
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, ще пътуваме до Египет през пролетната ваканция и съм харесала хотел Pyramisa Beach, в Шарм ел Шейх. Някой може ли да сподели информация за хотела? Благодаря

# 571
А как стои момента с пушенето в Египет? Обяснявам аз на аверчето - в Африка ще бъдем, вероятно ще се пуши навсякъде, той - питай, та питай Simple Smile
Имам предвид не вътре в ресторанти, стаи и т.н., но да не е като в САЩ, където ми разправя един приятел, в Калифорния се чувствал като партизанин.
В хотелите са пуши на открито, във всички магазини те канят да влезеш с цигара, носят пепелник, черпят от техните, правят ти чай ... много са гостоприемни

# 572
Какво друго освен Гиза, Луксор и Асуан ви впечатлява в Египет?

# 573
Повече от изброените ме впечатлява червено море /под вода/ и пустинните сафарита.

# 574
А може ли да ме ориентирате за температурата на водата през април. Става ли за плаж или не?

# 575
  • София
Какво друго освен Гиза, Луксор и Асуан ви впечатлява в Египет?
Асуан по принцип! Ходихме в местно село, много яко и автентично. През деня се разходихме на местния пазар, който не е туристическа спирка. Поне за нас местната култура е най-любопитното. Може би най-цветното място, което видяхме. Сувенирите бяха разкошни, цветни, красиви, местни нумибийски.

Луксор сам по себе си е разкошен, разходихме се вечерта също до местен пазар. Карнак за мен е най-впечатляващото нещо, което видях в Египет изобщо.

Зависи какво харесвате и какво очаквате. За мен например Хургада е по-голямата сестра на Слънчев Бряг. Много далеч от нещата, които харесвам и начина по който ми е приятно да прекарвам времето си. Не обичам олинкузиви, басейни 😳.

# 576
  • На планетата Земя
Впечатлявам се и искам да посетя всичко древно. Не съм човекът, който в темата ще отговаря на въпроси за Хургада и Шамс.

# 577
  • Sofia
Мишчица, може ли да разкажеш по-подробно за вашето пътуване. Планирам Египет за следващата година, когато малкия ще е на 10 и ще може и той да се гмурка . Искаме корали, Червено море, история, култура и плаж. Но с голямо удоволствие бихме избегнали масовката. Обаче не се наемам да организирам нещо самостоятелно.

# 578
  • София
Monadiris бяхме на круиз по Нил с Аполо. Видяхме, много, много, разкошни места. Пирамидите далеч не бяха най-най- впечатлителните за мен. Абу Симбел е магическо място. Разбрахме изключително интересни истории и факти. Пътуването с круизния кораб само по себе си беше много колоритно. Нито за момент не съжалих, отидох с доста занижени очаквания предвид, че пътувахме и влак, файтон, безмоторна лодка, круизен кораб, моторна лодка 😂. Гмуркахме се последния ден, който беше в Хургада със шнорхели, като си го букнахме от приложението Get Your Guide. Перфектна местна организация имахме, взеха ни и ни върнаха в хотела, нахраниха ни на обяд, всичко за 20 и 2-4 евро на човек.
Дай мейл, ще изпратя снимки, че тук е мъка 😂.

# 579
  • На планетата Земя
Доволните Аполо клиенти си личим отдалеч 😊

# 580
  • Beyond the Frontiers
Доволните Аполо клиенти си личим отдалеч 😊
И не на последно място Гери е чудесен гид и професионалист.

# 581
  • София
Така е!

Тази година планът ни е обиколка на Мароко, така че ще се местя в другата тема 🙃.
Galactic Voyager ще те притесня за съдействие и организация отново, когато дойде времето, в случай че имаш поглед и над тази дестинация 🌷❤.

# 582
  • Beyond the Frontiers
За априлската ваканция днес се запълниха чартърите на Тез тур, Емералд, Онекс за Хургада и Кайро-Хургада. Вече само Абакс имат.
Шарм има още някакви места.

# 583
Стриктни ли са египтяните в изискването за 6 месечна валидност на паспортите след края на престоя там? По принцип знам, че това е изискване, когато пътуваш с туристическа агенция, а когато си самостоятелно организиран, необходимо ли е? Валидността на нашите паспорти изтича 3.5 месеца след датата, на която ще си тръгнем от Египет. Възможно ли е да имаме проблем?

# 584
  • Beyond the Frontiers
Стриктни ли са египтяните в изискването за 6 месечна валидност на паспортите след края на престоя там? По принцип знам, че това е изискване, когато пътуваш с туристическа агенция, а когато си самостоятелно организиран, необходимо ли е? Валидността на нашите паспорти изтича 3.5 месеца след датата, на която ще си тръгнем от Египет. Възможно ли е да имаме проблем?
Абсолютно стриктно се изискват 6 месеца.
Сменете паспорта.

Общи условия

Активация на акаунт