Египет /Тема 13/

• 81 813
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
картуш с името ми ми поръчаха на  корабчето. за 50 долара.
за децата поръчах в мола  и излязоха по 30 лева Simple Smile

превантивно, срещу стомашни проблеми не пийте вода от чешмата, не слагайте лед в питиетата (в заведенията около нас поръчват торби с лед на нестле и няма проблем) и мийте ръцете често.
можете да си вземете смекта и натриев цитрат от България - първото е при разстройство, второто при повръщане.

туристическата карта на водафон е 250 египетски лири (около 25 лева) 200 минути в Египет, 20 международни и много интернет. Simple Smile щом сина не успява да го опука, значи наистина е много. може да има и по-тънки тарифи, само интернет, но не съм пробвала.

в един ден от Хургада до Кайро и Александрия няма как да стане. даже със самолет.
с автобус са доста часове само до Кайро, а от Кайро до Александрия пак са доста километри.

# 136
Здравейте,и ние ще пътуваме за ваканция в Египет. Ще отседнем в Харгуда  в TITANIC PALACE RESORT & AQUAPARK.Събирам плюсове и минуси.Ще сме група 4 възр.и 7 деца.Какво и как да посетим?

# 137
Аз съм изключително доволна от Титаник като цена/качество. Ако има свободни swim-up rooms можете на рецепция да си доплатите и да се преместите, ние така направихме. Морето е досадно плитко мнооого навътре, та по мостика пеша или с количката и рифът е разкошен (но е дълбочко там за неумеещи да плуват). От центъра е много далече, само с таксита дотам и обратно. Около комплекса има доста магазини и нищо повече за гледане и правене на пешеходно разстояние. Вечерната и плажната анимация бяха чудесни. Басейн-ната и детската - по-скоро проформа, но аквапаркът и многото басейни са достатъчно занимание за децата. Персоналът беше изключително любезен и ненатрапчив в същото време, което е не-честа комбинация.
Храната и напитките бяха компромис, обаче имената и броя на ресторантите и баровете компенсираха. Цените на водните спортове на плажа бяха мноого завишени. Цените на триповете от хотела се пре-договарят, не плащайте обявеното от брошурата. Неприятният момент е, че туристите в триповете се събират от много хотели из Хургада, като Титаник е от първите. Затова губиш по час на отиване докато се съберат хората и съответно на връщане докато ги разтоварят. Като навсякъде в Египет, шансът да има интерес към водач на английски е 10%, та знаенето на руски е плюс.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2022, 20:44 от Doro

# 138
А като пари ориентировъчно за гмуркането и в пустинята с АТВ?На семейство ли искат или на човек?И има ли възможност да си наемем сами микробусче, понеже сме много?

# 139
Да, предлагат индивидуални турове за групи и са изгодни. За съжаление не помня конкретните цени. Някой ако пресно се е върнал да се включи, цените са подобни и по другите хотели. Помня само, че на плажния клуб се опитаха да ми вземат 350 долара за най-бейсик курс по кайт и бях шокирано-възмутена. На плажа и разходките с прозрачно дъно лодка и гмуркането ги предлагаха по-скъпо, отколкото фирмата, която жужи около рецепция.

# 140
А като пари ориентировъчно за гмуркането и в пустинята с АТВ?На семейство ли искат или на човек?И има ли възможност да си наемем сами микробусче, понеже сме много?
Защо не опитате с някоя агенция по интернет, които имат сайтове? Имаше и един египетски екскурзовод, който говори български и също прави, но като цени не знам, защото индивидуалните са по запитване. На мен плюсът ми е, че разбирам руски, но не перфектно, де...

# 141
  • Варна
Момичета, здравейте. Изчетох темата, но сякаш не виждам някоя от вас да възнамерява резервация за Нова година? Не в ли популярно място Египет за това време на годината. Морето не става за къпане или?

# 142
  • Beyond the Frontiers
Момичета, здравейте. Изчетох темата, но сякаш не виждам някоя от вас да възнамерява резервация за Нова година? Не в ли популярно място Египет за това време на годината. Морето не става за къпане или?
Вървят си резервациите за Нова Година и още как. Принципно е по-скъпо. Водата е 20-22 градуса и има вятър, така че не всеки е ОК с къпането. Но добрите хотели имат отопляеми басейни.

# 143
Здравейте,и ние ще пътуваме за ваканция в Египет. Ще отседнем в Харгуда  в TITANIC PALACE RESORT & AQUAPARK.Събирам плюсове и минуси.Ще сме група 4 възр.и 7 деца.Какво и как да посетим?
Може ли да попитам кога ще пътувате?
Аз мисля на 08.10.2022 и бях избрала TITANIC BEACH, който дели една обща територия с този хотел, но понеже сме сами с моята приятелка, а тя и се иска в хотела да има и други българи освен нас. От агенцията ни казаха обаче, че за нашия полет няма резервации в него и ни насочиха към Bellagio, в който имало група от 10 човека. Нашият бюджет е малко ограничен и не можем да си позволим Desert rose, който от коментарите тук разбрах, че е доста предпочитан.

# 144
Ние ще пътуваме на 15.10 от Варна

# 145
Жалко, ще се разминем със седмица. Приятно изкарване Ви пожелавам.

# 146
и на вас....ние чакаме още да ве потвърдят чартъра,може и на 23да сме,чакам мнения!
Жалко, ще се разминем със седмица. Приятно изкарване Ви пожелавам.

# 147
Бихте ли споделили мнения от почивка в хотел Sunny Days Resort and Aquapark в Хургада

# 148
А освен визите по 25 долара по  колко са тези горивни такси?

# 149
  • София
Ние обмисляме Нова година, но като видях цените много се чудя. За хотела, в който бяхме пролетта, разликата в цената е 2500 лв.

Общи условия

Активация на акаунт