Египет /Тема 13/

• 81 768
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, момичета!

Все още се колебаем дали да изберем програмата, която е с кацане в Кайро и след това 6 дни в Хургада или тази с кацане в Хургада и последен ден в Кайро? Коя от двете е по-оптимална от гледна точка на това посещението на пирамидите и музея да не бъде прекалено изморително? Ще се радвам да споделите опит.
Ние точно такава търсим.Кацане в Кайро-разходка,пирамиди музей и после Хургада .Но за следващата година не виждам оферти точно в този вариант.Вие с коя агенция сте?

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 12:22 от MG18

# 481
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, момичета!

Все още се колебаем дали да изберем програмата, която е с кацане в Кайро и след това 6 дни в Хургада или тази с кацане в Хургада и последен ден в Кайро? Коя от двете е по-оптимална от гледна точка на това посещението на пирамидите и музея да не бъде прекалено изморително? Ще се радвам да споделите опит.
Ние точно такава търсим.Кажане в Кайро-разходка,пирамиди музей и после Хургада .Но за следващата година не виждам оферти точно в този вариант.Вие с коя агенция сте?

Има варианти вече на Абакс, Тез тур, Онекс. Чакам всеки момент и Емералд да ги пуснат.

# 482
Здравейте, момичета!

Ние точно такава търсим.Кажане в Кайро-разходка,пирамиди музей и после Хургада .Но за следващата година не виждам оферти точно в този вариант.Вие с коя агенция сте?

Има варианти вече на Абакс, Тез тур, Онекс. Чакам всеки момент и Емералд да ги пуснат.
Ще потърся

# 483
Здравейте, имали вариант за екскурзия от Хургада до Лукор за няколко дни? Тези които прегледах са еднодневни тръгват в 4,30 сутринта и се прибират вечерта. Вижда ми се малко натоварващо защото ще сме с деца.

Най-лесно е сами да си организирате всичко. Мога да дам контакти на шофьор, който да ви вземе от Хургада, а също и да ви разкарва из Луксор. Там си харесвате хотел от букинг и си избирате какво да посетите. Точно така го направихме с бебе на 9 месеца преди 2 седмици и беше много лежерно и приятно. Ходихме по храмовете в часове, в които групите не са там и почти навсякъде бяхме сами. Дори и в долината на царете, където избрахме някои гробници, за които на организираните туристи не им стига времето.

# 484
  • Beyond the Frontiers
Входният билет за долината на царете включва вход в 3 гробници. И проверяват.
С доплащане може да се влезе и в други - Тутанкамон, ако не греша Рамзес 4-ти...
Не е проблем времето с групите, а че се доплаща и билета се купува още при влизане.

# 485
С доплащане може да се влезе и в други - Тутанкамон, ако не греша Рамзес 4-ти...
Не е проблем времето с групите, а че се доплаща и билета се купува още при влизане.

Така е, ама примерно гробницата на Tausert & Setbakht, понеже е най-навътре, не се посещава от никого почти, а за нея не се доплаща. Интересна е и в същото време няма хора. Всички се струпват на Рамзес 3 и 4 (доплащането е за Рамзес 5 и 6, но си струва 100 EGP).

# 486
  • Beyond the Frontiers

Така е, ама примерно гробницата на Tausert & Setbakht, понеже е най-навътре, не се посещава от никого почти, а за нея не се доплаща. Интересна е и в същото време няма хора. Всички се струпват на Рамзес 3 и 4 (доплащането е за Рамзес 5 и 6, но си струва 100 EGP).
Това никой не го оспорва. Но не е проблем липсата на време, а на желание.
Била съм няколко пъти с група и винаги е имало поне 20-30 минути чакане на кафето. Просто не всеки има интерес и желание да разглежда повече.
А 2020 беше страхотно. Без всякакви туристи, и билетите не гледаха много, много. 😁
Щъках си сам сама в гробниците.

Последна редакция: ср, 21 дек 2022, 21:11 от Galactic Voyager

# 487
  • На планетата Земя

Аз пък мога да кажа, че точно времето на нас ни беше проблем. Ние си взехме 2 допълнителни билета (Тут и Сети I), освен включените 3. И времето ни стигна само, защото го разчертахме по минути. Иначе бихме прекарали много повече време във всяка една гробница, щяхме да се разходим и в целия район, да си вземем билет за още нещо, ако имаше време. Иначе от Аполо бяха изключително организирани - допълнителните билети ни чакаха готови при пристигането ни за качването на влакчетата.

# 488
  • София
Тъй като съм видяла вече всички стандартни забележителности в Египет и съм участвала във всички видове туристически мероприятия, искам да заложа само на почивка в хубав хотел, с хубав плаж, с хубава храна и добро обслужване.

Има ли някъде списък на най-добрите хотели за морска почивка в Хургада или Шарм, или друг курорт?

# 489
Тъй като съм видяла вече всички стандартни забележителности в Египет и съм участвала във всички видове туристически мероприятия, искам да заложа само на почивка в хубав хотел, с хубав плаж, с хубава храна и добро обслужване.

Има ли някъде списък на най-добрите хотели за морска почивка в Хургада или Шарм, или друг курорт?

Според мен има по-добри дестинации от Египет за тази цел, но хотели, които изпълняват тези условия са примерно:
Steigenberger Pure Lifestyle
Baron Palace Sahl Hasheesh

# 490
  • Beyond the Frontiers
Rixos
Baron
Steigenberger
Вече според бюджета зависи - Coral sea sensatori, Stella Шарм, Iberotel Marsa Alam, високия клас Албатрос, Titanic Royal

# 491
Има ли самоорганизиращи се тук? Избирам хотел в Шарм, полетите от Истанбул са около 160евро , което на фона на предложените ми 800лв от туроператор само за билет , е направо изгодно.
Били сме в Хургада и Гиза вече,сега искаме почивка с хубав риф,че детето обожава да се гмурка и аква парк по възможност, защото сме решили изцяло да й угодим този път.

# 492
Има ли самоорганизиращи се тук? Избирам хотел в Шарм, полетите от Истанбул са около 160евро , което на фона на предложените ми 800лв от туроператор само за билет , е направо изгодно.
Били сме в Хургада и Гиза вече,сега искаме почивка с хубав риф,че детето обожава да се гмурка и аква парк по възможност, защото сме решили изцяло да й угодим този път.

Аз по-нагоре бях писал - ние си организирахме всичко сами, но летяхме от Германия де. Иначе вътрешни полети из Египет, транпорт, хотели, обиколки по интересни обекти - всичко си организирахме сами. Един тур от Хургада до Кайро и после Луксор със сигурност ни излиза по-скъпо, отколкото ако се запишем на организирана екскурзия с автобус и без нощувка, но пък предимствата са много повече.

# 493
Според мен има по-добри дестинации от Египет за тази цел, но хотели, които изпълняват тези условия са примерно:
[/quote]

Замислих се за по-добрите дестинации от Египет с хубави хотели за почивка. Можеш ли да споделиш според теб, разбира се няколко такива дестинации.

# 494
  • София

Замислих се за по-добрите дестинации от Египет с хубави хотели за почивка. Можеш ли да споделиш според теб, разбира се няколко такива дестинации.
[/quote]

И аз искам да разбера кои са по-добрите дестинации на цената на Египет. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт