Египет /Тема 13/

• 81 737
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте,
Обмислям да пътуваме до Египет (Хургада и Кайро) към края на Април. Само нв разбирам защо цените при агенцийте се променят ежедневно. По едно време преди 2 седмици паднаха значително и сега скочиха от раз. Може ли експертно мнение на някой, който разбира повече. Също бихте ли ми препоръчали добра агенция. Гледах тези Карта Холидей ама нищо не знам за тях.
Благодаря предварително!

# 526
  • Горна Оряховица
И аз моля за препоръка! Искам да отидем на круиз по Нил от 08.04.2023 г. или някъде около тази дата. Не знам коя фирма да избера. При условие, че престоят в Хургада е само 2 дни, има ли голямо значение хотелът там? По какви критерии да избера тур операторът?
Ние ходихме на Круиза и хотела беше избран от турооператора. Бяхме през ЕкзотикХолидейс, турооператора беше Онекс. Имаха няколко издънки, коментирала съм в стари постове. Иначе от Екзотик съм доволна от комуникацията.
Круиза беше страхотен ( на мен си ми беше мечта Египет, Круиз...) взех всичко от програната с пълни ръце Simple Smile
Хотела беше много приличен за най-евтиния от вариантите ( предполагам, че е бил най-евтиния, защото не сме имали право на избор.) Бяхме 1 нощ в Кайро, 4 на крииз и 1 или 2 в Хургада. Нещо такова ско не ме лъже паметта.

Последна редакция: нд, 01 яну 2023, 20:04 от Jeini

# 527
  • Варна
Дали ще има оферти за Египет около февруарската ваканция на учениците?
Ако говорим за края на януари, началото на февруари - не, няма да има.
Първа дата 11.02 комбинирана Шарм с Кайро. Днес я пуснаха.
В такъв случай оставам за оферта за априлската ваканция с полет от Варна. Може комбинация Кайро с Хургада, но задължително с вътрешен полет.  Хотел задължително с пясъчен плаж, детски атракции са бонус, понеже сме с 2 деца.

# 528
  • Beyond the Frontiers
Честита нова година! Здраве, успехи и много положителни емоции за всички!

Здравейте,
Обмислям да пътуваме до Египет (Хургада и Кайро) към края на Април. Само нв разбирам защо цените при агенцийте се променят ежедневно. По едно време преди 2 седмици паднаха значително и сега скочиха от раз. Може ли експертно мнение на някой, който разбира повече. Също бихте ли ми препоръчали добра агенция. Гледах тези Карта Холидей ама нищо не знам за тях.
Благодаря предварително!
Няма нищо странно. Системите вече са свързани в реално време с доставчиците. Както Букинг, както при самолетните билети - просто казано. Т.е. дори когато е обявено ранно записване/ цена до ХХ ХХ дата, няма никаква гаранция, че тя няма да се смени преди това. Цените вече ще бъдат динамични.
Плюс имаше известно завишаване на медицинските застраховки, което вдигна цените с 20-30 евро последните 2-ве седмици.
Плюс Абакс имаха малко технически проблеми и при тях имаше нереално ниски цени - който резервира бързо, спечели...Барон Шарм за 1100 лв. на човек например...

Цените са по-високи от миналата година и е нормално. Първо всичко поскъпна в цял свят. Второ вече няма ограничение в пътуванията. Ако две години туристите в Египет бяха много, много малко и съответно цените бяха супер ниски....Сега желаещи от цял свят има доволно много. Търсенето расте, цените също.

Моля, мнение за хотел Jasmin palace 5
Хотел на първа линия. Отзивите за храната и анимацията са много добри. Базата обаче не е лукс. Хубав голям комплекс. Имайте предвид, че миналата година често имаше промоции за него. Т.е. хората плащаха цени от 690-790-890 лв. и за тези пари със самолет е повече от перфектен.

Ние направихме резервация за хотел Albatros white beach resort в Хургада, за пролетната ваканция. Препоръчаха ни хотела. За първи път ще ходим в Египет и тепърва ще чета какви допълнителни екскурзии има и какво може да се прави.
Хотелът е чудесен. Не е много голям, но си е с истински пясъчен плаж и вход в морето. Освен това е от малкото хотели с водни атракции и за съвсем малки деца.

И аз моля за препоръка! Искам да отидем на круиз по Нил от 08.04.2023 г. или някъде около тази дата. Не знам коя фирма да избера. При условие, че престоят в Хургада е само 2 дни, има ли голямо значение хотелът там? По какви критерии да избера тур операторът?
Принципно при круиз нямате избор на хотел. Престоят е различен според програмата: Абакс, Аполо, Онекс, Премио, Бохемия - това са вариантите. Обектите, които се посещават са почти еднакви на 90%, но има разлики в детайлите и всъщност това трябва да ви води.

# 529
Здравейте, пътешественици!
Решихме да пътуваме семейно с круиз по Нил с вътрешен полет Кайро-Асуан.
Целта на пътуването е изцяло насочена към историческите забележителности и музеи и е продиктувано от огромния интерес на сина ни към всякакви исторически места и музеи.
Сега заради факта, че е Египет и че ще пътуваме с дете , решихме да изберем круиз по Нил с вътрешен полет Кайро-Асуан. Намерих такъв вариант с Бохемия.
Ако някой скоро е пътувал с тях по този маршрут, моля да сподели впечатления.
На какъв език се водят беседите от местните екскурзоводи? Няма проблем да са на английски (или български), но се притеснявам да не са на руски?
Последното ми организирано пътуване с агенция беше преди 15 години в Тунис и винаги ни комбинираха в автобусите с руснаци и местните екскурзоводи говореха на руски, от който нищо не разбирах тогава, нито пък и сега ще разберем.

# 530
Аз искам да попитам коя туристическа агенция предлага кацане в Кайро,разходка ,пирамиди и после вътрешен полет до Хургада.

# 531
  • Варна
Здравейте! Четох, четох, четох, научих страшно много работи от тази и предишните няколко теми.
Намислили сме с един приятел да се запишем на един круиз по Нил, вероятно някои от вас са ходили. Избрахме си Екватор от София (Египет от А до Я), защото другата фирма от Варна още не е активна и не знам кога ще бъде - няма цени, няма нищо.
За първи път отивам в Египет - че и на друг континент! - и имам няколко въпроса.
Примерно:
- какви бакшиши и в какви случаи се дават
- как се опазвате от войнствените търговци
- как, докато сте в Кайро, можете да отидете до Пазара на подправките - заслужава ли си (чувала съм от баща ми страхотни отзиви, ама от преди 30 години). Безопасно ли е?
- В свободното време (ако има такова по програма) какво препоръчвате да се прави?
- От какво да се пазим?
- Какво препоръчвате непременно да опитаме да хапнем?
Ей такива работа разни Simple Smile

# 532
Привет на всички ,

Плануваме от няколко години почивка в Египет ,но всяка година все не можем да се решим .
Първото е за визите ,доколкото разбрах те се купуват на летището .
Второ и основно нещо което ни все отказва е плажовете и морето .Когато разглеждам хотели със снимки от хора ,които вече са ги посетили ми правят няколко неща впечатление .Снимките от плажа обикновено ,почети няма хора във водата или са много малко ,което малко ме изненадва ,огромни хотел ,пък малко хора в морето ? Дали има някаква причина ? Занижена ли е хигиената ?
Евентуално някой би ли могъл да препоръча хотел със собствен плаж .
За момента ни правят впечатление хотели в Сома бей , Шератон ,Голф Резорт и Хилтън .
Ще се радваме на вашите коментари
Поздрави !

# 533
  • Beyond the Frontiers
Не виждам нищо проблемно при визите. Винаги ги е имало, с малка пауза първата година с Ковид. Реално е чиста входна такса. Просто е нужно да си платиш и да си с паспорт с минимум 6 месеца валидност ...

Аз като правя снимки съвсем умишлено гледам да няма хора. Иска да се вижда море, цветове...а не как някой се плацика.
Така или иначе повечето западни туристи предпочитат басейните.

# 534
  • Sofia
Привет на всички ,

Плануваме от няколко години почивка в Египет ,но всяка година все не можем да се решим .
Първото е за визите ,доколкото разбрах те се купуват на летището .
Второ и основно нещо което ни все отказва е плажовете и морето .Когато разглеждам хотели със снимки от хора ,които вече са ги посетили ми правят няколко неща впечатление .Снимките от плажа обикновено ,почети няма хора във водата или са много малко ,което малко ме изненадва ,огромни хотел ,пък малко хора в морето ? Дали има някаква причина ? Занижена ли е хигиената ?
Евентуално някой би ли могъл да препоръча хотел със собствен плаж .
За момента ни правят впечатление хотели в Сома бей , Шератон ,Голф Резорт и Хилтън .
Ще се радваме на вашите коментари
Поздрави !

Нищо лично, ама това звучи така, сякаш е превеждано с Google Translate. Simple Smile
Въпросът с "хигиената" (?!) в морето не го разбрах съвсем. Водата е кристална, няма боклуци, в случай че това те интересува. Хора си има предостатъчно в морето, по мое мнение. Не знам какви снимки по-точно си гледал.

# 535
Здравейте имам питане относно тези допълнителните екскурзии (атв из пустинята, корабчета, шнорхелинг...) там на място ли се плащат или предварително се плаща на агенцията?

# 536
  • Sofia
На място, но сигурно е възможно и предварително.

# 537
Здравейте. Мнения за Емералд? Тъй като гледам че офертата им за Египет е на доста добра цена.

# 538
  • София
Здравейте. Мнения за Емералд? Тъй като гледам че офертата им за Египет е на доста добра цена.
Октомври пътувахме с тях. Не са самата любезност, но откъм организация всичко беше наред.
На отиване няколко пъти смениха часа на полета и чакахме закъснели около половин час, но не мисля че вината беше в агенцията. Посрещащата агенция беше Джойс турс или нещо такова, закараха ни до хотела без проблем, с малко английски и повече руски се разбрахме.
Екскурзии не сме ползвали, бяхме в Дахаб и сами се организирахме.

# 539
  • Beyond the Frontiers
Здравейте имам питане относно тези допълнителните екскурзии (атв из пустинята, корабчета, шнорхелинг...) там на място ли се плащат или предварително се плаща на агенцията?
И двете опции са възможни. Въпрос на предпочитания.

ОК са си. За вариант почивка са абсолютно достатъчни.

Общи условия

Активация на акаунт