Египет /Тема 13/

• 81 718
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте! Разглеждам круизите по Нил. На такава екскурзия дали може да се закупят допълнителни екскурзии с местен екскурзовод или разписанието на кораба не позволява. Ще се радвам и да ми препоръчате агенция.

# 616
  • Beyond the Frontiers
Doro, мисля, че всеки има глава на раменете си, за да си реши. Тук свободно обменяме мнения и впечатления. Но забелявам, че хората които не използват агенции, някак се радват на това да обяснят на всички други, как се прецакват или колко са глупави, че сами не си го организират и т.н. В края на краищата, ако нямаше нужда от услугите на агенциите, те просто ще изчезнат - чист икономически принцип.

И не, когато гидът ти е лицензиран екскурзовод, археолог, българин - със сигурност знае много, а и познава българската психология и знае, кое ще еинтересно и забавно и как да го поднесе. Екскурзовода не е само разказвач.
Плюс, че реално не се знае тези на място дали са лицензирани гидове или просто фирмата ви праща водач с елементарни познания.

Здравейте!

Колебая се между 2 хотела "ALBATROS AQUA PARK HURGHADA" и "ALF LEILA WA LEILA BY NEVERLAND". Пътуването ще е без деца. Моля, за мнения и препоръки.
Албатрос са доста семейно ориентирани хотели. Аз клоня към ALF LEILA WA LEILA прясно е ремонтиран. А имат един нов хотел adults only ALBATROS BLU SPA ADULTS ONLY.
Във всички Албатроси в Хургада има задължително доплащане за шоуто NEVERLAND - 25 долара на човек.

Здравейте! Разглеждам круизите по Нил. На такава екскурзия дали може да се закупят допълнителни екскурзии с местен екскурзовод или разписанието на кораба не позволява. Ще се радвам и да ми препоръчате агенция.
Точно на круиз - трудно. Реално, когато взимате екскурзия от местна фирма /освен ако не е напълно индивидуален тур/, те ви включват в група от разнородни туристи. Не правят екскурзията само за вас.                
 За частта, когато сте в Хургада - да. Аладин, Канари турс.

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 14:45 от Galactic Voyager

# 617
  • Sofia
Ако не се ползва агенция, как се намира евтин полет до Египет?
Иначе, ние също бихме предпочели сами да си организираме нещата, но не намирам достъпен вариант.

# 618
Ако не сте с чартър ще Ви излезне много по- скъпо .

# 619
Иначе, ние също бихме предпочели сами да си организираме нещата, но не намирам достъпен вариант.

Отивате до Истанбул, от там Пегасус летят до Шарм и Хургада, Нил Еър до Кайро. Истанбул-Хургада-Истанбул е около 140-150 евро на човек. Може да направите и някакъв кръг според интересите. Примерно Истанбул-Хургада-Кайро-Истанбул. Може и Луксор да добавите.

# 620
Здравейте, днес намерих групата и прочетох доста коментари от последните няколко месеца. Искам да попитам следното нещо, ако някой е бил сравнително скоро на екскурзия "Египет от А до Я" организирана от Абакс, може ли да споделите впечатленията си? Обмисляме да се запишем за края на март, но четох противоречиви мнения особено за периода, в който пандемичната обстановка е била по- тежка. Харесаха ли ви хотелите, корабът, екскурзиите, храната, интересуват ме и гидовете, знаеха ли за какво говорят?

# 621
  • Варна
Ние се записахме за тази екскурзия през април, а моя колежка ходи есента с цялото си семейство - мъже, деца, внуци и остана очарована. А тя е от тия, дето е обрисала къде ли не, включително Индия и Непал. Но нека да каже и някой от другите, аз нямам от първа ръка впечатления. През март вие ще сте на круиза преди нас и се надявам да споделите впечатления. Ама само положителните, за да не избягам с писъци Simple Smile

# 622
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, днес намерих групата и прочетох доста коментари от последните няколко месеца. Искам да попитам следното нещо, ако някой е бил сравнително скоро на екскурзия "Египет от А до Я" организирана от Абакс, може ли да споделите впечатленията си? Обмисляме да се запишем за края на март, но четох противоречиви мнения особено за периода, в който пандемичната обстановка е била по- тежка. Харесаха ли ви хотелите, корабът, екскурзиите, храната, интересуват ме и гидовете, знаеха ли за какво говорят?
Доста сме коментирали круизите. Включително и този. Дала съм назад линк и към кораба.
10 година пращам клиенти по тази програма. Не само, че нямам оплаквания, но и всеки, който съм пратила е толкова доволен, че ми става редовен клиент.
Вече има опция и с вътрешен полет.

# 623
Обсъждането се завъртя около "безкрайните предимства" да се ползва българската агенция И за екскурзиите на място.

...Галактик - да, всеки има глава на раменете си, както и поне трети клас образование за събиране и изваждане и пресмятане на разходи.
И местните агенции там също са агенции, нали? Ако нямаше нужда от тях, щото изпращащата родна агенция задоволява нуждите на туриста, местните щяха да изчезнат, нали така? Пазар.- има за всеки вкус. Къде е учил екскурзоводът, какво е завършил и на колко пари го осигуряват, къде и по какви стандарти е лицензиран  - въобще не ми влиза в МОИТЕ критерии за избор на трип. Най-много за Египет научих от местен таксиджия, който ни отдели 2 дена в Кайро и ни покани на вечеря у дома със семейството му. От местната агенция /местният партньор на българската/ също научихме много интересни съвременни и исторически факти за бита на хората - Anex tour (да не го объркат четящите с Онекс, друга е). Ексурзоводът караше второ висше - по политология. За геополитика разговорите бяха много интересни за мен, така че късмет. За друг турист не биха били.

Няма да се обяснявам повече, да не тежа на темата. Нека хората си взимат сами решения, но информирани решения, защото някои туристи не пътуват много често и нямат представа за алтернативите на това, което им предлагат в офиса в София. 🙂

# 624
  • Beyond the Frontiers
Doro, вашето изживяване е безценно.
Според вас колко хора могат да го постигнат? И малко сравняваме ябълки с круши.

Не критикувам или оспорва начинът ви на пътуване. Критикувам отношението към хората, които не са като вас.

Лично аз също ползвах местна фирма. Гидът беше екскурзовод по образование. Ами беседата не ме впечатли. Доволна съм от допълнителната комуникация, точно като вас. Само че това ми е М-найсто пътуване.
Повечето хора ходят веднъж в живота си.

# 625
Doro, вашето изживяване е безценно.
Според вас колко хора могат да го постигнат? И малко сравняваме ябълки с круши.

Не критикувам или оспорва начинът ви на пътуване. Критикувам отношението към хората, които не са като вас.

Лично аз също ползвах местна фирма. Гидът беше екскурзовод по образование. Ами беседата не ме впечатли. Доволна съм от допълнителната комуникация, точно като вас. Само че това ми е М-найсто пътуване.
Повечето хора ходят веднъж в живота си.

То ако човек не може да приема чуждо мнение или друг начин на пътуване, все ще критикува. Аз съм от тези, които пътуват без агенции и организират сами всичко, но изобщо не ме интересува кой как пътува. Има други като мен обаче, които наистина се скъсват да наричат пътуващите с агенции "куфари", "туристи" и не знам какво още. В обратната посока също не е по-добре обаче. Отишъл един път с агенция в Хургада, ама е пръв по форумите да обяснява, че сам от хотела не трябва да излизаш и Пирамидите без въоръжена охрана не можеш да посетиш. И посмей да кажеш, че си ходил там с вътрешен полет и Uber.
Немците имат една много хубава поговорка: "Живей и остави другите да живеят"

# 626
  • Beyond the Frontiers
ConstructiveDestruction, абсолютно сте прав/а. Аз лично реагирам и на двата типа мнения.
Когато не ми се занимава със самостоятелна организация, се качвам с група.
Имам около мен достатъчно интелигентни хора, които със сигурност перфектно и сами могат да се организират, но не им се занимава дори за индивидуални пътувания.
Аз чета с удоволствие коментарите на индивидуално пътуващи, много ми помагат и в работата и в личните пътувания.

# 627
  • София
Ние пътуваме предимно самостоятелно, но мисля, че Египет е една от дестинациите, за които е по-удачно да се пътува с агенция. Поне що се отнася до хотелското настаняване и полетите. Дей триповете от Хургада може да се направят, дори е най-добре, с местни агенции. И като цени, и като логистика.

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 19:48 от dechy

# 628
Здравейте иска ми се да посетим Египет с дете на 6 г като разбира се ще посетим пирамидите но основно искаме да е почивка на море. Кога е подходящо април май дали става за плаж или още е хладно? Благодаря

# 629
  • Beyond the Frontiers
Здравейте исками се да посетим Египет с дете на 6 г като разбира се ще посетим пирамидите но основно искаме да е почивка на море. Кога е подходящо април май дали става за плаж или още е хладно? Благодаря
Чудесно е април и май. Не е хладно.

Общи условия

Активация на акаунт