Египет /Тема 13/

• 81 666
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
@petta, благодаря, много полезна информация! Четох, че наистина имат басейни с подгряване, дано да ги затоплят и след средата на април. Миналата година ваканцията е била началото на април, ако не се лъжа. Ако сте с по-малки деца, ползвахте ли от допълнителните екскурзии? Моето е на 6 и се чудя какво бихме могли да посетим. Повечето са свързани с гмуркане или пък безбожни дълъг път (пирамидите), който мисля, че не бих си го причинила.

С толкова голямо още не сме били (чакаме го да порасне), но декември бяхме и посетихме Кайро и Луксор с бебе на 9 месеца. То нищо няма да помни, но на момента му беше много забавно навсякъде. Обаче всичко организирахме самостоятелно и имахме нощувка и в Кайро, и в Луксор. Писал съм тук в тази тема за организацията - https://www.bg-mamma.com/?topic=1508779.msg45754132#msg45754132

# 676
Цените за Египет тази година ми се струват доста завишени. Разбирам, че сме в инфлация, повишаване на долара, с който са вързани пакетите, но както ние сме 4 възрастни, защото децата пораснаха, ми се струва неоправдано да дам около 7-8 000 лв. за една седмица. И в тази връзка да попитам някой дали е бил в бюджетния хотел "Falcon Naama Star Hotel" в Шарм ел Шейх? Гледам, че цената е доста ниска и ако не си много претенциозен, може и да става.

# 677
  • Beyond the Frontiers
Цените за Египет тази година ми се струват доста завишени. Разбирам, че сме в инфлация, повишаване на долара, с който са вързани пакетите, но както ние сме 4 възрастни, защото децата пораснаха, ми се струва неоправдано да дам около 7-8 000 лв. за една седмица. И в тази връзка да попитам някой дали е бил в бюджетния хотел "Falcon Naama Star Hotel" в Шарм ел Шейх? Гледам, че цената е доста ниска и ако не си много претенциозен, може и да става.
Има бъг в офертата. Чекнах го в резервационната система. Не е 400 лв.

# 678
Здравейте.
Хургада отдавна ни е мечта и вече очакваме с нетърпение пътуването. Прочетох обаче на няколко места,  че често туристите там получават стомашно - чревни проблеми от храната. Понеже тук темата е точно за Египет,  ще съм благодарна ако ходилите вече там споделят дали е така.
И също искам да попитам за визата. Има ли възможност да се извади такава на летището там или трябва да я имаме предварително.
Благодаря

# 679
Здравейте.
Хургада отдавна ни е мечта и вече очакваме с нетърпение пътуването. Прочетох обаче на няколко места,  че често туристите там получават стомашно - чревни проблеми от храната. Понеже тук темата е точно за Египет,  ще съм благодарна ако ходилите вече там споделят дали е така.
И също искам да попитам за визата. Има ли възможност да се извади такава на летището там или трябва да я имаме предварително.
Благодаря
Ние бяхме юни  миналата година .Стомашни проблеми нямахме.А аз съм малко с капризен стомах.

# 680
Здравейте.
Благодаря
Ние бяхме юни  миналата година .Стомашни проблеми нямахме.А аз съм малко с капризен стомах.
Благодаря.
А визата предварително ли я имахте ?

# 681
  • Beyond the Frontiers
Визата се издава на летище при пристигане.
Стомашни проблеми не съм имала никога. Нито аз, нито децата ми.
Ако все пак ви се случи, има си местно ефективно лекарство. Питате си екскурзовода у ще ви насочи.

# 682
Визата се издава на летище при пристигане.
Стомашни проблеми не съм имала никога. Нито аз, нито децата ми.
Ако все пак ви се случи, има си местно ефективно лекарство. Питате си екскурзовода у ще ви насочи.
Благодаря

# 683
Ние бяхме там Декември, 4 човека и никой не е имал стомашни проблеми.

# 684
Били сме в различни хотели в Египет и храната беше много хубава. Не сме имали никакви стомашни проблеми.

# 685
  • Горна Оряховица

Това взимат мои познати винаги в Египет от тамошните аптеки. Ние имахме проблеми, когато бяхме на круиз. Не сме пили вода освен от бутилка. Ядохме плодове обаче, предполагам мити с вода от чешмата и чак когато се прибрахме в БГ малката имаше дискомфорт 2-3 дни. Не е лошо да имате нещо под ръка. Ентерол от тук също върши работа,

# 686
Здравейте.
Хургада отдавна ни е мечта и вече очакваме с нетърпение пътуването. Прочетох обаче на няколко места,  че често туристите там получават стомашно - чревни проблеми от храната. Понеже тук темата е точно за Египет,  ще съм благодарна ако ходилите вече там споделят дали е така.
Благодаря
Аз бях ноември месец в Хургада, хотел DESERT ROSE. Нямах никакви стомашни или каквито и да било други проблеми. Няма как да имате виза предварително. Тя се купува на летището в Хургада, след като кацнете.

# 687
petta,  къде бяхте в Шарм и доволни ли сте?
Интересува ме най-вече къде има достъпен и хубав, не много дълбок риф, до който достъпът да не е от понтон.
За хотелите в Шарм се пише доста по-рядко, отколкото за тези в Хургада.

За мен единственият риф в Шарм, който наистина си струва, е в залива на Ras Um Sid. Там са ризортите Jaz Fanara, Reef Oasis Beach Resort и др. Просто, ако държите на рифа, това е мястото.

Вече от две седмици се опитвам да намеря хотел в Шарм ал Хейл. И миналата година,когато отново търсих, бях попаднала на статии,че за шнорхелинг и дайвинг Ras Um Sid (или Ras om el-seid) е най-подходящото място. ОБАЧЕ...хотелите,коиот харесвам не са никак там. Към момента съм се спряла на Rixos,който е adults only и Sierra Sharm Al Sheikh. Харесва ми и Албатрос-а,който е adults only,но към момента Емералд нямат цени за него за Октомври.
Въпросът ми е - има ли добър хотел в близост до Ras um Sid, който да се предлага от БГ туроператори? Държим на качествена храна.

# 688
Организират ли от хотелите посещения на  пирамидите, Кайро, пътуване по Нил... ?

# 689
petta,  къде бяхте в Шарм и доволни ли сте?
Интересува ме най-вече къде има достъпен и хубав, не много дълбок риф, до който достъпът да не е от понтон.
За хотелите в Шарм се пише доста по-рядко, отколкото за тези в Хургада.

За мен единственият риф в Шарм, който наистина си струва, е в залива на Ras Um Sid. Там са ризортите Jaz Fanara, Reef Oasis Beach Resort и др. Просто, ако държите на рифа, това е мястото.

Вече от две седмици се опитвам да намеря хотел в Шарм ал Хейл. И миналата година,когато отново търсих, бях попаднала на статии,че за шнорхелинг и дайвинг Ras Um Sid (или Ras om el-seid) е най-подходящото място. ОБАЧЕ...хотелите,коиот харесвам не са никак там. Към момента съм се спряла на Rixos,който е adults only и Sierra Sharm Al Sheikh. Харесва ми и Албатрос-а,който е adults only,но към момента Емералд нямат цени за него за Октомври.
Въпросът ми е - има ли добър хотел в близост до Ras um Sid, който да се предлага от БГ туроператори? Държим на качествена храна.
Rixos е най- доброто! Ако като цена ви устройва не знам какво ви спира? В пъти по- добре от Албатросите

Общи условия

Активация на акаунт