Италия 154

• 41 231
  • 409
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, кой е най-популярният сайт за недвижими имоти в Италия? Също така се чудех дали сделките обичайно се сключват на посочената в обявите цена или може и да се преговаря? Каква е обичайната комисионна за агенцията за недвижими имоти и разходите по изповядване на сделката?
Благодаря Flowers Hibiscus

# 361
Здравейте, кой е най-популярният сайт за недвижими имоти в Италия?
https://www.immobiliare.it/
Обикновено може да се пазарите за отстъпка, друг е въпросът колко ще ви отстъпят.

# 362
idealista.it е малко по-добър от имобилиарето, според мен, но тези двата са основните. Може да се преговаря, да. Комисионната варира, но горе-долу 3% като и там можеш да преговаряш, ММ си договори 1.5%. Таксите по изповядване не си спомням, но са тлъсти, както и данъците на имота.

# 363
Здравейте, кой е най-популярният сайт за недвижими имоти в Италия? Също така се чудех дали сделките обичайно се сключват на посочената в обявите цена или може и да се преговаря? Каква е обичайната комисионна за агенцията за недвижими имоти и разходите по изповядване на сделката?
Благодаря Flowers Hibiscus
От моя опит от 5 до 15% надолу. Всички са били склонни според брокерите. Комисионните 3- 4 % без ДДС. За евтините имоти има често фиксирана сума. Може да видите и Subito.it освен вече предложениете.

# 364
idealista.it е малко по-добър от имобилиарето, според мен
Поколебах се да го дам, защото преди години в idealista имаше доста фалшиви обяви наред с другите, но информацията ми е стара. За толкова време може да са си подобрили модерацията и вече да е отдавна забравен проблем.

# 365
  • In transit
И аз щях да предложа idealista. Също за casa.it се сещам. Рекламите на idealista са ми любими. Grinning

# 366
За времето в Италия попаднах на една много странна карта с районите и предположения за времето през май. Мен ме интересува началото на май. И избора ми е между две места около Пиза или около Венеция , може и надолу до Равена.
https://www.wohin-und-wann.de/when/europa/italien/mai/
Според тази карта няма особени разлики, но аз си го представях по друг начин, все си мислих, че около Пиза ще е доста по-топло и сухо, но не изглежда така.
Имате ли личен опит и препоръки. Мен ме интересуват 4 дена в началото на май да е по-топло и сухо.

# 367
По принцип е трудно да се каже,почти не успяват да познаят времето,така че не разчитайте на метереологична карта.Близо до Пиза живея тук е доста по-топло отколкото на север,и в момента сутрин е студено на обяд по къс ръкав ,вечер хладно.Миналата година началото на май беше топло,за тази не мога да гарантирам,но дори и да вали не е студено

# 368
Здравейте,предстои ми преместване в Италия, Падова,област Венето. Приятелят ми е италианец и се местя да жиевя при него. Нямаме брак към момента.Бихте ли ми казали, какъв е реда за резиденца там,здравни осигуровки,банкова сметка и т.н.В последствие,като се установя ще си търся работа. Предварително благодаря за отделеното време.

Ако има собствено жилище първо си вадите residenza, codice fiscale, оттам вече може да си изкарате Банова сметка. Ако е под наем трябва да говори с наемодателя и да подпише, че е съгласен да се водите на адреса.  Ако искате tessera sanitaria или трябва да имате трудов договор или той да Ви сложи на свое carico, но поне преди години без брак не можеше, сега може да са го променили.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 09:35 от GattaMatta

# 369
Здравейте,предстои ми преместване в Италия, Падова,област Венето. Приятелят ми е италианец и се местя да жиевя при него. Нямаме брак към момента.Бихте ли ми казали, какъв е реда за резиденца там,здравни осигуровки,банкова сметка и т.н.В последствие,като се установя ще си търся работа. Предварително благодаря за отделеното време.

Ако има собствено жилище първо си вадите residenza, codice fiscale, оттам вече може да си изкарате Банова сметка. Ако искате tessera sanitaria или трябва да имате трудов договор или той да Ви сложи на свое carico, но поне преди години без брак не можеше, сега може да са го променили.
Благодаря Ви за отговора. Да, той има собствено жилище и ще питаме в общината за резиденца, разбрах, че всяка има различни изисквания за документи. Ще проверя и за carico,

# 370
Изискванията не варират според община, а по-скоро - доколко конкретният служител пред вас е некомпетентен. Има много некомпетентни, има и по-малко такива. Компетентни на 100% много рядко съм виждала (да не кажа - изобщо). В общи линии се заредете с търпение - всичко ще се случи, но може да отнеме повече или по-малко време в зависимост на какви хора попаднете. Не знам защо, но по спомен, се минаваше първо през Адженция делле ентрате преди да се ходи в Комунето. Трябва първо да си регистрирате кодиче фискалето, което можете да получите от италианското посолство в България. Мисля че беше така, но нека да ме поправят другите, ако бъркам.

# 371
Изискванията не варират според община, а по-скоро - доколко конкретният служител пред вас е некомпетентен. Има много некомпетентни, има и по-малко такива. Компетентни на 100% много рядко съм виждала (да не кажа - изобщо). В общи линии се заредете с търпение - всичко ще се случи, но може да отнеме повече или по-малко време в зависимост на какви хора попаднете. Не знам защо, но по спомен, се минаваше първо през Адженция делле ентрате преди да се ходи в Комунето. Трябва първо да си регистрирате кодиче фискалето, което можете да получите от италианското посолство в България. Мисля че беше така, но нека да ме поправят другите, ако бъркам.
Благодаря Ви, да много зависи явно и от компетентността на конкретните служители, някои дори не знаят, че сме в Европейски съюз. Доколкото разбрах, малко е параграф 22, някъде ти искат първо кодиче фискале и после резиденца, а други първо резиденца и после кодиче фискале. Ще проверя и в посолството, не знаех, че и там може да се иска.
Още веднъж благодаря за отговора.

# 372
  • MI
Със сигурност беше първо кодиче фискале, както каза Сноуче. В общи линии без него нищо не може да направиш, но пък и не ти искат нищо почти за да си го извадиш.

# 373
Със сигурност беше първо кодиче фискале, както каза Сноуче. В общи линии без него нищо не може да направиш, но пък и не ти искат нищо почти за да си го извадиш.
Благодаря, проверих в сайта на agenzie delle entrate, записва се час онлайн. Точно както казва Сноуче.Първо кодиче фискале. Опитах да звънна и в ufficio anagrafe, но безуспешно, директно на място ще отида след кодиче фискале.
Много сте мили, благодаря за отговорите и оценявам усилията ви.

# 374
  • In transit
Мария, ако си още в България, може да си извадиш кодиче в посолството. Попълваш една бланка и им я пращаш по пощата, после те ти връщат официален лист с данните и кодичето ти. Звънни им да питаш все пак, че моето съм го вадила преди 10-тина години.

Общи условия

Активация на акаунт