Азиатска козметика и грим - 23

• 68 695
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • София
aDaMaNt^ - погледни и този околоочен серум, много добър е като начален и е с ретинал. Аз го нанасям на кожата на врата и деколтето, там кожата ми е най-чувствителна.
https://jolse.com/product/beauty-of-joseon-revive-eye-serum-gins … ry/701/display/1/
Следващия, който съм загледала е този https://www.stylevana.com/de_DE/scinic-cicanoid-retinal-cream-30ml.html

Кожата на лицето не ми е от чувствителните,  там започнах с този на Авен, след това мисля да пробвам Cos De BAHA Retinol Serum (2.5%) и след това трет.
https://makeup.bg/product/462434/#/option/1052228/

# 586
С удоволствие, Agent! Имах една такава нощна маска,(night repaire amp. ), сложих я като последна стъпка. След като я свалих, започна да ме сърби кожата и се появи точно това петно, което бях забелязала след bubble маската.
Хмммм, реагирала си на нещо в нея... интересно, тази ампула никога не ми е правила проблем (което не е гаранция за нищо, разбира се!) Едно разбрах покрай моите алергични проблеми - нито има гаранция, че ще реагирам на това, което създава проблем на друга, нито има гаранция, че ще реагирам consistently/постоянно на едно и също - алергиите ми имат ужасно дразнещия навик да се менят.

Но подобни петна - буквално възпалено петно с големината на стотинка ми е правил този доста легендарен продукт, което не ме спря от това да го ползвам, но не го съчетавам с други сериозни активи вече:

Момичета, искам да започна да използвам Ретинол. Проблемът обаче ми е с избора с кой да започна.
su:m37 Summa Elixir 8-Miracle Power Essence (pro-retinol)
Cos De BAHA Retinol Serum (2.5%)
Никой не може да ти каже кой продукт ще понесе най-добре на твоята кожа. Почни много внимателно и отдалеч с това, което имаш или имаш опция да купиш на тестери.
Есенцията на SUM37 я има на тестери.
Взех си я и аз наскоро (много хубава, богата консистенция, за зимата ще е подходяща), макар, че в момента ползвам Cos De BAHA-та, а имам и един друг корейски ретинол - LIRIKOS Marine Retinol Activator.

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 23:13 от Agent Provocateur

# 587
aDaMaNt^ - погледни и този околоочен серум, много добър е като начален и е с ретинал. Аз го нанасям на кожата на врата и деколтето, там кожата ми е най-чувствителна.
https://jolse.com/product/beauty-of-joseon-revive-eye-serum-gins … ry/701/display/1/
Следващия, който съм загледала е този https://www.stylevana.com/de_DE/scinic-cicanoid-retinal-cream-30ml.html

Кожата на лицето не ми е от чувствителните,  там започнах с този на Авен, след това мисля да пробвам Cos De BAHA Retinol Serum (2.5%) и след това трет.
https://makeup.bg/product/462434/#/option/1052228/
Как ти понася Авена? Доколкото знам той е по-силен от ретинол, активната му съставка е ретинал

# 588
Благодаря ви, момичета! Има поне какво да разгледам като ориентир, да видим.
Agent, не се бях сетила за варианта с тестери, май не е никак лоша идея Smiley Отивам да ровя ebay Simple Smile

# 589
  • софия
Момичета, искам да започна да използвам Ретинол. Проблемът обаче ми е с избора с кой да започна. Предпочитам нещата да се случват бавно, така че не искам високи концентрации, но цялостно целта ми е най-вече превенция и леко вече забележими назолабиални бръчки. На 33 г.
Понеже като цяло ползвам корейска козметика и макар и да не пиша често ви чета постоянно, ми се иска да започна с някой корейски продукт. Заглеждам серума на Cos de Baha, но ми се струва, че сте споменавали и други.
Моля за съвети! Simple Smile
Adamant,  може би се намесвам късно и вече си направила избор.Моята препоръка е да се насочиш към продукт с ретинОл, а не ретинал и е най-добре да бъде с по -изчистен състав. Така,че ако развиеш непоносимост, да е голяма вероятността да е точно към ретинола.
Давам глас за Cos de Baha,той е мек, добре се понася, въпреки  сравнително висок процента.

# 590
Мерси, swetulka. Напълно навреме, не съм избрала. Почнах да чета за su:m37 Summa Elixir 8-Miracle Power Essence (pro-retinol) На тестери излиза прилична цена и доколкото разбирам не е много агресивен.
Като цяло искам да подходя внимателно. Не ми е чувствителна кожата, но все пак.
Гледах и серумите на Geek&Georgous, май имаше добри отзиви и за тях.

# 591
  • софия
Мерси, swetulka. Напълно навреме, не съм избрала. Почнах да чета за su:m37 Summa Elixir 8-Miracle Power Essence (pro-retinol) На тестери излиза прилична цена и доколкото разбирам не е много агресивен.
Като цяло искам да подходя внимателно. Не ми е чувствителна кожата, но все пак.
Гледах и серумите на Geek&Georgous, май имаше добри отзиви и за тях.
Аз ползвам G&G, но те са с, ретинАл. На мен ми понасят отлично.
За su:m:есенцията е с много  богат състав(т.е.и потенциално рисков), а специално за тази марка, аз отчитам най-добър ефект, когато ги ползвам серийно.

# 592
  • София

Как ти понася Авена? Доколкото знам той е по-силен от ретинол, активната му съставка е ретинал

Рано е да се каже след две нанасяния, действам много внимателно и нанасям през 4-5 дена, след Good Sera serum in cream и запечатвам пак с него. Кожата е съвсем леко по-суха от обикновено.

Единствената неприятна реакция дойде след нанасяне на любимата ми Dr.Jart+ Cicapair Sleepair Intensive Mask в една от вечерите без ретинал. Измих си лицето, нанесох Dear Klairs Midnight Blue Calming Cream и зачервяването изчезна.

# 593
Разбрах те, swetulka. Може би имаш право.
Значи вариант е да започна с някой по-изчистен вариант на ретинол и след това да мина на ретинал. Евентуално тогава мога да включа G&G 0,5%.
Може би този на Cos de Baha ще взема, и някоя мостра от Su:m, че вчера ми хареса какво четох Smiley

# 594
  • Prismatica Aerie
Вижте какво си имам Simple Smile 10 бр от коментирания преди няколко седмици крем за очи!
Скрит текст:
Да не остана по-назад.Grinning

2019 пак бяхме пощуряли по същите, а Intensive Wrinkle Concentrate беше същински хит.

# 595
^^^ Да кажеш как го намираш, а аз да си призная, че си го изкомбинирах точно със Intensive Wrinkle Concentrate (като серум под него) = убойный ночной уход!

# 596
  • софия
Браво, господжи! Любим, любим крем.И двата даже.
Аgent, кажи как го намираш, нали скоро се похвали?
Кааак ще останеш по-назад, Catalano?! Ние как купуваме, квото похвалиш....
Да кажа, че oчният  mary may tranexamic+ glutation не е впечатляващ, хидратиращ, добре  стои под грим, но не съм забелязала изсветляване,  квото беше обещано.

# 597
Светулчо, нали помниш, че хиляди пъти съм казвала, че от мен адекватно ревю да не чакате Simple Smile  В случая слагам богат продукт върху друг богат продукт на влажна кожа вечер, сутрин още докато си мия зъбите слагам пачове, после под грима друг крем за очи (играя си с двата AHC-та, с които пак наскоро се сдобих) и ситуацията е под контрол. Но все още не е нито твърде студено, нито твърде сухо, нито сме пуснали парното. Някой ден като порасна и поумнея и почна да ползвам спокойно и постоянно 1 сет продукти в течение а 6-8 седмици ще почна да пиша ревюта - дотогава не ми придиряйте Wink

PS Черният AHC (10th generation) го нося под очен грим с кеф, попива приказно, никакви проблеми. Но интересното е, че успявам и много по-богатия червен AHC (8th generation) да сложа под очен грим. Но аз изключително рядко ползвам консилър около очите. Но съм щедро опептидена Wink

# 598
  • софия
Аааааа, от шийт се отказахме, а пачове може, тъй? Grinning
Аз се въздържах тогава, щото ме досрамя да кажа колко съм пристрастена към шийт маските. Ритуал са ми просто с кафето...
Е, аз нямам толкова видове серуми, колкото различни маски имам. И не бих искала.
С пачовете е същата работа, не ли? Blush

# 599
Аааааа, от шийт се отказахме, а пачове може, тъй? Grinning
Аз се въздържах тогава, щото ме досрамя да кажа колко съм пристрастена към шийт маските. Ритуал са ми просто с кафето...
Ще ме убиеш значи, Светулчо Grinning Защо ще си разваляш кефа, табиета и ритуала поради факта, че Агентката пак се е изкушила на нещо не по джоба и и кредитната и карта свети като светофар и тя се опитва да минимизира щетите и да окастри разходите, а!?! Grinning

Плюс това аз може и да се заричам като Балканджи Йово по адрес на хубава Яна, но като видя насред TJ Maxx (верига за дискаунтнати стоки) шийт маски на BANOBAGI на цена -40% от Stylevana поставям олимпийски рекорд по спринт между колички и други препятствия да не вземе да ми ги вземе някой Wink

Та да си дойда на думата - я да си бъдем прекрасни и уникални и да се грижим за себе си с чувством, с толком и с удовольствием, пък това как го правела съседката си е нейна работа Wink Не съм ли права!?! Срам я било!

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 18:33 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт