На море в Гърция 2022 - III

• 57 435
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте , моля да препоръчате хубави плажове около Ксанти , Авдира ,Фанари.

# 451
Това зависи от бюджета - Скиатос автоматично ви оскъпява с около 300 евро само за ферибота в двете посоки, без да броим гориво и толове до Волос. А и по принцип е малко по-скъпа дестинация. Ако парите не са проблем, бих избрала него. Доста е туристически, но след началото на септември вече е ОК.

Благодаря ти Параход,
и аз се насочвам към Скиатос, някак си по ме влече натам

# 452
  • София
За тези, които планират пътуване до Кефалония от Лефкада - съобщение от ФБ профила на West Ferry:

The online booking is now available till end of August !!!
Visit our website and make your reservation.

# 453
Здравейте, имам питане относно плащането на толтаксите по Егнатия. Само електронно ли става, или може и на служител? Ще бъда благодарна за повече информация, може и на лични. Или ориентация къде да прочета.
Благодаря предварително.

# 454
  • София
Може на служител, просто става малко по-бавно. Може в брой или с карта.

# 455
  • София
Здравейте, имам питане относно плащането на толтаксите по Егнатия. Само електронно ли става, или може и на служител? Ще бъда благодарна за повече информация, може и на лични. Или ориентация къде да прочета.
Благодаря предварително.
За всички магистрали - пунктовете за плащане се виждат отдалече, има и табели с цената, нареждате се на някоя колона със символ плащащо човече😃, като стигнете до будката, давате парите, връщат ви ресто и бележка и бариерата се вдига. Толкоз.
Скрит текст:

# 456
Който днес се прибира от гърция към бг да има предвид че има голямо струпване на коли точно преди границата поради асфалтиране и някакъв вид режим на пропускане на колите. На око над км .

# 457
  • София
За тези, които планират пътуване до Кефалония от Лефкада - съобщение от ФБ профила на West Ferry:

The online booking is now available till end of August !!!
Visit our website and make your reservation.
А на сайта на IONION PELAGOS пише, че може да сменят пристанището от Нидри на Василики – http://ionionpelagos.com/en/content/111

От Василики ще ни е по-удобно, но ако не го сменят, увисваме. Чудя се.

П.П. Сега виждам, че и на West Ferry пише същото. Ще изчакам.

# 458
  • Там където
Здравейте , моля да препоръчате хубави плажове около Ксанти , Авдира ,Фанари.

Ами там в района не е голямо разнообразието- плажът на Фанари и съседният на Ароги са ОК- дълга пясъчна ивица, има свободна зона и поне 5-6 бийч бара; Миродато е ОК и най-посещаван от българите; На Авдира не ми хареса- много е тясно. Най-хубав за мен плаж в района е на едно съседно село Меси.

# 459
  • Хасково
Здравейте! Тази година отново избрахме Пефкохори за дългата ни почивка. С бебе на година сме и ни беше страх да пътуваме по-дълго. Идваме тук от 2016г без 2020ги 2021г. За съжаление оставаме разочаровани, накъде вървят нещата и догодина сигурно ще изберем по-далечна Гърция. В заведенията цените не са толкова завишени, може би евро-две, но пък на някои места десертът е отпаднал, а навсякъде водата и хлябът вече се плащат. На плажа на Палиури, където ходим най-често сянката е оградена и за да спреш под дървото се искат пари под формата на бакшиш. Шезлонгите на повечето бийч барове са станали платени - 10/20е(за 2 шезлонга и чадър на първа линия) + минимална консумация около 15е на човек.
Освен това тази година има ужасно много българи и то от онези с коремите и ланците Cry За щастие морето е все така прекрасно:
Сани бийч

Палиури

Афитос

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 14:24 от Ivayla_

# 460
Здравейте хора,
имам нужда от съвет.Мислим през семтември /05-11,09/да прескочим до Гърция, и тук идва чуденката-двуомим се между Харкидики -Ситония и Скиатос,  резервирала съм хотели и на двете места и не знам кое да избера.Ще сме с кола и ни се иска да обикаляме насам-натам.
Както са писали и другите дами Скиатос е доста по-скъпа дестинация, най-вече заради транспорта, но съм с две ръце за него. Дори бих Ви посъветвала да комбинирате със Скопелос. Ако пътувате с ферибота наобратно от Скопелос най-вероятно ще спрете и на Алонисос за малко и на Скиатос, за да се качат още пътници. Гледката от ферибота към брега е чудна. При добър късмет ще видите и делфини:)

# 461
Betty Boop,
само да коригирам, че Алонисос е последен в редицата и няма как на връщане от Скопелос да спрат на него Simple Smile Иначе той ми е любимият от трите, НО пясъчни плажове няма (по-точно, има един и половина). Докато на Скиатос са десетки, кой от кой по-хубави.

# 462
Betty Boop,
само да коригирам, че Алонисос е последен в редицата и няма как на връщане от Скопелос да спрат на него Simple Smile Иначе той ми е любимият от трите, НО пясъчни плажове няма (по-точно, има един и половина). Докато на Скиатос са десетки, кой от кой по-хубави.
И аз така си мислех, но минахме от Скопелос и през там:) Голяма радост беше, защото не ни стигна времето да отскочим и до него. Пътувахме малко по-дълго.

# 463
Освен да сте го хванали в другата посока и да се е върнал пак през Скопелос, не се сещам как Simple Smile

Иначе Скопелос има две пристанища, сигурно знаеш - в столицата и в Глоса, Глоса е по-близкото до Скиатос и някои кораби спират и на двете да качат хора.
Ние ползвахме Глоса за Скиатос и Скопелос таун за Алонисос, за по-кратко, удобно и евтино. Но някои кораби акостират само в града.

# 464
На питането за разходка от Корфу за ден - и аз смятам, че Паксос е по-добрият вариант.

Организираните екскурзии включват обиколка на пещерите на Паксос, плаж на Антипаксос и разходка в Гайос или Лака, но не е задължително да ползвате тях. Може да се отиде и с лодките на Kamelia Lines, които пътуват по няколко пъти на ден и за по-малко от час стигат до Паксос. После има водно такси до Антипаксос. Но Kamelia тръгват само от пристанището в Лефкими, поне последно беше така.

Да се включа и аз с препоръка за круиз до Паксос и Антипаксос. Ние бяхме с болднатата програма, имаше и гмуркане.

Общи условия

Активация на акаунт