На море в Гърция 2022 - III

• 57 363
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
Ние слизането по пътеката до плажа си го спестихме. Детето държи, ама какво ни е направило? 😂 Издържа стоически пътя до и от Балос, този решихме да не и го причиняваме.

Последна редакция: нд, 10 юли 2022, 14:37 от BettyBoop

# 541
  • София
И ние ходихме до Шейтан Лиманя с Панда, но не слязохме по пътеката до плажа, защото се падаше в сянка, а и малката беше заспала в колата. Пътят беше кофти, но не се изплаших толкова, може би защото нямаше други коли.

# 542
  • София
И ние бяхме с една немощна Панда. С нашата кола нямаше да бера толкова страх, може би. Знам я какво може. Но Пандата едва издрапа, горката.

# 543
Ние щяхме да си останем на паркинга на Шейтан лимани без бензин, това щеше да е яко😀 Хубаво, че тийнът като бъдещ кандидат шофьор се интересува какво -що свети по таблото, видя точно преди отклонението баш за Шейтана 😂 Едвам се върнахме някъде до летището да заредим. И ние не слезнахме, достраша ни. После на плажа Марати май беше видях обява, че карат с лодка до там. Ако потеря Крита ще се възползвам.

# 544
  • София
Здравейте!
И ние за пръв път ще ходим на море в Гърция.
Двама възрастни и две деца на 4 и 7 г.

Чета последните мнения, че морето бързо става дълбоко, а голямото дете е с дефицити в развитието и ще е трудно да му обясним "влизай само две крачки навътре, не повече". Обикновено ходим в Поморие, в провлака между морето и езерото, където водата 20 крачки навътре е все плитка, та ако има такива плажове в Гърция, това ще ни е отправната точка.
Благодаря на всеки отзовал се.

Привет, препоръчвам ви калогрия бийч на Ситония.

# 545
Има ли между Орфинио и Амолофитата хубави таверни със собствен плаж?

как между - там са лозя и никакъв достъп до брега който пък е само камъни.То не случайно и таверни и биичбарове са по хубави , леснодостъпни места и плажове , няма как да са по чукари и пущинаци.

Ranimi,
има и плажове, и таверни. Намират се под стария републикански път за Кавала. Най-добрият плаж е Саракина, има и таверна, и бийч бар.

Към Офринио на запад има още плажове - Миртофито, Пиргос Аполонияс и т.н., някои са с доста камъни обаче. На Миртофито има добра рибна таверна - Михали.

# 546
  • Точно където трябва
Кой е най- близкият до БГ плаж, който е хубав, пясъчен плитко море, подходящо за деца? И да не се стига до него инфарктно/ с оглед на последните коментари/. Не познавам Гърция.

# 547
  • софия
Зрънце Пелопонес 💙 Естествена, сурова, безапелационна красота.

Тук е всичко, което обичаме - безкраен простор, да караш с пуснати прозорци, да няма меню и да влезеш в кухнята, за да си избереш от готвеното за деня, да се разбереш с 5 базисни думи с местен дядо, цикадите да са по-шумни от всеки друг шум, да ти оставят торба пъпеши на вратата просто така, всеки, който знае (малко) английски да те заговори в местния супермаркет ❤️

Последна редакция: пн, 11 юли 2022, 07:45 от zvаnchе

# 548
Чудесно е! Само последната снимка е със счупен линк.

Миленка,
снимките от Иос ми харесаха най-много от цялото ви пътуване! Притесняваше ли ви шум от улицата с баровете?

# 549
Благодаря ти Параход, знаех си че има! Много се радвам, че те има в темата! Благодарение на теб виждам Гърция с широко отворени очи и сетива!
HeartHeartHeart
Има ли между Орфинио и Амолофитата хубави таверни със собствен плаж?

как между - там са лозя и никакъв достъп до брега който пък е само камъни.То не случайно и таверни и биичбарове са по хубави , леснодостъпни места и плажове , няма как да са по чукари и пущинаци.

Ranimi,
има и плажове, и таверни. Намират се под стария републикански път за Кавала. Най-добрият плаж е Саракина, има и таверна, и бийч бар.

Към Офринио на запад има още плажове - Миртофито, Пиргос Аполонияс и т.н., някои са с доста камъни обаче. На Миртофито има добра рибна таверна - Михали.

# 550
  • София
Fancy, не мога да го обясня, така го почувствах - рязко изкачване, слизане и въртене, много гледки отвисоко от пътя. Може и да съм се заблудила. На Крит съм била в западната част, пътувахме и до южния бряг, но не го усетих така. Всъщност на Иос не беше страшно, а бавно, това исках да кажа.
Сега гледам картата и размишлявам. Ние хванахме автобуса от Хора, той обаче стигна до края на Милопотас, за да вземе пътници, там обърна и се върна почти до Хора, там зави надясно и тръгна към Манганари. Общо този маршрут е 28 км. Сигурно затова ми се е сторило така. А google maps  дава маршрута да се продължи след Милопотас,  там обаче беше черен път, не знам как е, но разстоянието до Манганари става 19 км.
И нас навигацията искаше да ни прекара за Манганари по черния път в края на Милопотас. Но като го видяхме се върнахме и позаобиколихме. Да, бавничко се пътува в тази посока. И аз не очаквах да е толкова бавен този път.

# 551
Пътят до Манганари е този:
https://goo.gl/maps/BFeDhwJxo9bAGMDB7
За нас беше около 24 км., защото бяхме отседнали във вила над Хора на един от хълмовете с невероятна гледка към залеза и залива. По същия път сте ходили и до Агия Теодоти. Също чудесен и празен плаж. По същия път е и топ таверната на острова, нооо само за месо - Вилаети.
Сигурно ти се е сторило тегаво, защото част от пътя е почти на билото. А и едно с кола, друго с автобус. Но наистина не ми беше тежко. Сега се сетих, че далеч по-ужасяващо ми беше по тесните пътища на Мани, най-долу на пръстчето. Особено в отсечката Ахилио- Лагия.

Последна редакция: нд, 10 юли 2022, 19:34 от Fancy

# 552
  • София
Параход, радвам се, че са ти харесали. Там ми беше най-лежерно и снимах за удоволствие. На Санторини от бързане нямам хубави снимки. На мен обаче любимите са ми от Фолегандрос.
На Иос не бяха особено тихи нощите. Не знам точно откъде идваше шума, но си беше като кошер. Сутрин до обяд беше тихо, тъй като купонджиите спяха. Последната вечер спахме на климатик и беше супер.
Таверната Вилает си я бях отбелязала, но не успяхме да я посетим, въпреки че сме месари, защото бяхме без кола. По тази причина отпадна и мандрата, а аз съм голям фен на островните кози твърди сирена. Донесох си обаче едно козе Кефалотири от Иос, но още не съм го опитала. Понеже се отнесох малко несериозно и не им запомних имената, пропуснах да опитам някои от типичните за острова сирена  - Xino и Skotyri, май ще трябва пак да се ходи.

Последна редакция: нд, 10 юли 2022, 21:35 от миленка_д

# 553
На Иос най-спокойно е на пристанището. Там и плажът става. Разходката по стъпалата до Хора е приятно натоварваща, особено сутрин или вечер. А и медицинският пункт е долу (на нас ни се наложи да го ползваме като бяхме там). Има и хранителен магазин и ресторанти.

# 554
Влизам с много кофти въпрос. Може ли да се купи свободно тест за ковид от аптека в Гърция или ги регистрират? Нещо сме притеснени и почивката ни е на  път да приключи преждевременно...

Общи условия

Активация на акаунт