На море в Гърция 2022 - III

• 56 758
  • 760
  •   1
Отговори
# 705
aiwabg, аз писах за 5-те стъпки наскоро.

Собственикът е все същият, персоналът много любезен, но храната за мен беше разочарование. Пример: гръцката салата с варено яйце, магданоз и мариновани цели чушки, неовкусена с нищо...Сложили са още повече маси и всички бяха заети, че даже и с резервации работеха. Може и аз да съм по-претенциозна, след като другите се биеха да ядат там, даже и чакаха за места, но го сравнявам с преди и нищо общо няма.

Кога за последно сте били? Сега и плаж няма пред таверната, разширили са пристанището и са засипали отпред с едни големи камъни. Когато за първи път открихме Сикия и района, там нямаше почти никакви хора и то през юли. След това малко по малко се появиха сърби и румънци, като всички атакуваха главно Климатаря. Това лято отидохме за първи път от 6 години насам, но се оказа, че масово посетителите бяха българи, плюс сърби, румънци и малко унгарци. Сутрин след 10 часа нямаше свободни шезлонги на първи и втори ред никъде. Пристигаха с коли още в 9:00 от околните места и бързаха да се метнат отпред.

Вечер в таверните все едно бяхме в България, менюто преведено на български, от всички страни българска реч. Сервитьорите в 5-те стъпки говореха с клиентите на смесица от английски, български и гръцки. Нищо против нямам сънародниците ни, но обстановката вече е съвсем различна. И ако някой търси непобългарена таверна, не е там мястото. Макар че в таверна Акрогяли храната беше добре, никакви забележки нямам - на първото плажче след големия залив, мисля че Лиманаки се казва.

Скрит текст:

Снимката е от Акрогяли. С деца беше много удобно масите да са на пясъка.

Последна редакция: пт, 15 юли 2022, 11:46 от Deviant Art

# 706
  • София
Deviant Art , ще имам предвид препоръките ти! Благодаря!

# 707
  • София
Голямо чакане на Кулата. Чакаме от час и в най-добрия случай още час.
Направо се развълнувах. Утре умножавам чакането х 2. Лошо ми е!

# 708
Нищо не е, ако човек има климатик в колата и няма бебета и малки деца Simple Smile
На границите със Сърбия и Хърватия дежурно си се чака по 4-5 часа лятото, ами не сме се отказали и там да ходим.

# 709
  • София
Аз да не раздухвам много, но ние минаваме през Дойран в РСМ. Я има 2-3 коли я не. Но пък си е доста отклонение от Кулата. Ние обаче пренощуваме винаги в РСМ та не ни е драма.

# 710
  • София
Параход, чакането не е моето нещо, но ще се прежаля, няма накъде. Детето е голямо, климатик има, само желание за висене на едно място ми липсва. Joy

# 711
Тонка,
няколко Хелл-чета, точните удари зад врата и мъжът ти ще тръгне в 0.00 ч. към границата😀

# 712
  • Някъде там на юг...
Issos преди отпътуване днес

Пясъчно, плитко, топла вода, но:

# 713
  • Там където
През Илинден в събота миналата седмица минахме точно за 5-6 мин, пред нас имаше 3-4 коли на гише и то с деца.... Пътят не се удължава особено. Не знам какъв е тоя зор да се минава през Кулата.Там нарочно правят опашки, не е само от многото коли. Наредено им е, но все тая, няма да ни спрат да ходим в Гърция Simple Smile

# 714
От кого е наредено?

# 715
Здравейте, обмисляме море за първи път в Гърция. Края на август и началото на септември. На доста въпроси намерих отговори назад в темите. Но имам и такива, които останаха без. Колебаем се между Тасос, Неа Ираклица и Неа Перамос. Търсим по-спокойни места за плажуване, вечер да има къде да хапнеш и пийнеш на различни места в рамките на 4-5 дни (не знам дали това са най-удачните варианти, всеки съвет е от полза). Пътуваме от Пловдив с кола, 4 възрастни. Ако сме до Тасос нужно ли е запазването на билет за ферибот или и на място ще се намери. Притеснява ме, че не знам за колко време ще минем границата и по кое време ще стигнем пристанището за да запазя за определен час. Кои части на Тасос са за предпочитане? При Неа Перамос ми прави впечатление, че плажовете са малко по на юг от хотелите. Има ли места за паркиране в близост до плажовете, че като гледам гугъл ми изкарва по 50-60 мин пеша до там.

# 716
  • Пловдив
Излезе новия падемичен план. Според него, ако сме в етап 2 - входни сертификати за влизане по въздух. Етап 3- входни сертификати за влизане по въздух и сухоземно. И в двата случая се гледа заболеваемостта на държавата, от която се влиза /в първия случай над 400/100К, във втория над 500/100К/. Пак ще се брои.

# 717

Не казват от кого точно, но предполагам от управляващата мафия заграбила (загробила) Черно море. От както ходим в Гърция на море не просто се родихме, проходихме, а направо надскочихме и най-смелите си мечти!

Последна редакция: пт, 15 юли 2022, 14:57 от Пух

# 718
  • София
Здравейте, обмисляме море за първи път в Гърция. Края на август и началото на септември. На доста въпроси намерих отговори назад в темите. Но имам и такива, които останаха без. Колебаем се между Тасос, Неа Ираклица и Неа Перамос. Търсим по-спокойни места за плажуване, вечер да има къде да хапнеш и пийнеш на различни места в рамките на 4-5 дни (не знам дали това са най-удачните варианти, всеки съвет е от полза). Пътуваме от Пловдив с кола, 4 възрастни. Ако сме до Тасос нужно ли е запазването на билет за ферибот или и на място ще се намери. Притеснява ме, че не знам за колко време ще минем границата и по кое време ще стигнем пристанището за да запазя за определен час. Кои части на Тасос са за предпочитане? При Неа Перамос ми прави впечатление, че плажовете са малко по на юг от хотелите. Има ли места за паркиране в близост до плажовете, че като гледам гугъл ми изкарва по 50-60 мин пеша до там.
За Тасос не трябва предварително да си запазите билети за ферибот. Те са достатъчно големи, за да могат да поемат туристопотокът.
Ние сме се настанявали в Лименария. Не е зле като локация. С кола обикаляш навсякъде.
За Неа Перамос и Неа Ираклица пусни търсачката.

# 719
За мен най-добър вариант е да се мине границата през седмицата. Не вярвам нарочно да се създава напрежение, просто много хора отиват към Гърция и не само българи. Ние на отиване (петък) чакахме 30 минути, на връщане (понеделник) - 45.

Общи условия

Активация на акаунт