Единайсети клас. Школото отвори, джапанките изхлузи.

• 41 582
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
И ние нахлузваме джапанките утре за още малко морски дни. Дано не откараме часове по границите. Boel, откъде влязохте в гръцко и много ли чакахте?
                         Вчера през Кулата около 13 часа дъщерята е чакала около час и половина!

# 646
Добър ден!
   Да са  здрави и сбъднати рождениците и имениците, които пропуснах! Heartpulse
  Преди години играехме доста настлони игри вкъщи, но в момента сме спряли. Останало ми е чувството, че е много забавно и зарибяващо. Радва ме, че децата имат такива интереси, моята девойка за сега не е проявила , но според мен никога не е късно да се зариби човек.
   Джапанките тази година ги нахлузих много за кратко и не планирам пак да ги обувам, но да сме живи и здрави! Радвам се на всички, които до последно си взимат лято и не спират да пътуват и почиват. Така , че на пътуващите  и почиващите пожелавам чудесни емоции!
  Сафронче, радва ме твоя син. Виж колко оправно момче е!
  Браво и на всички деца, които са поработили лятото. Моята девойка имаше някакви такива планове, но не успя да ги осъществи, защото офертата отпадна за работа. Сега пък наша близка  я оферира да помага с математиката на една петокласничка със заплащане/майката постави това условие задължително/. Намирам , че идеята е добра . Заплащането ще е символично, но аз смятам, че ще е полезно за нея. А тя и  не знае каква сума да поиска за тази дейност, защото е наясно , че не е професионален учител и няма опит.
  И аз не мога да повярвам, че децата ще бъдат единайсти клас. Имам чувството, че онзи ден бях бременна, рових из интернет и случайно попаднах в БГ мама. Септември месец пък ми е особено емоционален, защото е рождения месец на дъщеря ми и години наред пишех в темата на септемврийките. Този месец носеше емоции на добри пожелания и множество рождени дни на форумски деца .

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 12:42 от Госпожа Рада

# 647
  • Sofia
Ради, Revolving Hearts
saffron, мъж си имаш вече ти - с брада Blue Heart Много добре звучи резултатът за него, езикът... ех, голяма работа.

мартеа, galia_m, за клуба - ходиха в един в Младост 1, но повече им харесва в Level Up, който Eiger е посочила, а играта, която играят е точно тази (за нея знаех, но името на клуба - не). Разпитах го - имали група в месинджър, в която се уговарят кога ще я играят, защото има един Dungeon Master, който измислял стратегията ли, ролите ли, не разбрах какво точно. Каза, че ако някой има желание, може да го вкара в тази група, за да следи уговорките Wink

# 648
Еее наистина ли играят D&D... Ще им кажа за това клуб, дано се навият да идат. Отдавна искат да играят на нея с нейната НДП, но нямат с кого.

# 649
Абе, Ани - такива приказки от теб не очаквах: с теб нали за един език все се борим - от 8ми клас сме съратнички в борбата… нищо , че аз не можах да го науча… 😂
А ти сега ми казваш езикът - голяма работа, важното бил, че се справил … брада пуснал: аз да не съм го пратила на Сървайвър!?
Ооо- ще бъде интересно, ако се заформи паралелна тийн форумска група.

# 650
  • София
От мен още един клуб:
https://abordage.bg/
Моето дете и компания откарваха много зимни вечери там.

# 651
# 652
  • Sofia
Ей, ветеранки Heartpulse, все с полезна информация - следя ви аз тихо по много теми (образователни, наборни) и ей сега тук си го признавам.

мартеа, оказва се, че трябва предварителна уговорка за играта. Аз си мислех, че излизаш по центъра, влизаш в клуба, примерно 3-ма са седнали и играят и ти се присъединяваш или пък просто с приятелче сядате и започвате играта (то така може и в къщи), но не било така. Ако се пресрамят двете страни, ще ги свържем, да се уговорят и да отидат. И моят син ходи с още един приятел (интересен екземпляр е той) и няма да притеснят девойките по никакъв начин.

saffron, направо си го представих заякнал, брадясал, възмъжал, метнал раница на едно рамо на изхода на "Пристигащи". К'ъв немски уе Laughing Шегата настрана, сигурна съм, че е имало полза дори само това, че му е харесало мястото, а за езика ще кажеш.

Последна редакция: сб, 03 сеп 2022, 06:32 от aniK

# 653
saffron, направо си го представих заякнал, брадясал, възмъжал, метнал раница на едно рамо на изхода на "Пристигащи". К'ъв немски уе Laughing
Точно  - Къванч от Бавария с американския акцент… Ей, днес намери малко повече време да разказва… ами, наблегна на менюта и заведения за храна, а и на влаковите си пътувания.

# 654
  • София
LaughingАми по-добре  с американския акцент, баварският не му трябва, честно, той е  като друг език, сякаш не слушаш немски..Laughing Е, на курсове и в унито си карат на Hochdeutsch, та със сигурност освен че е е пуснал брада, е пуснал в действие и немския, дори и във влаковете..С тоя деветевров билет за  цяла Германия в тях е  (беше до 01.09)меле, та се е наслушал на немски в тях, иска или не - все някой недоволства, че го бутат, настъпват, ръгат с лакти, че няма къде да си сложи куфара, че иска да стигне до тоалетната..

# 655
АниК, радвам се даже само за факта, че има и други деца от породата на моето, по-малко се притеснявам като знам, че не всички са по купони и по наргилета, че има и деца с подобни на нейните интереси.

# 656
Русалке, не е било изобщо меле по влаковете,  може би защото той е избирал по-скоро туристически дестинации -съботно-неделни. Сега, обаче, сигурно ги чака меле София-Бургас …
Ако баварският е толкова различен от немския, както описваш — може пък и да му се получи : ще го почне като трети език 😂

# 657
  • София

Ако баварският е толкова различен от немския, както описваш — може пък и да му се получи : ще го почне като трети език 😂
https://www.youtube.com/watch?v=kmrMsuVI1qw&ab_channel=HarryG
Laughing
Баварецът е вторият Wink
Скрит текст:
Някога, на съвещанията в езиковия център на унито, в който работеше дъщеря ми (някъде  към 1, 2 семестър на бакалавъра), й превеждаха колегите  (до един баварци) к'во си плещят помежду си.  Хубаво, че твоят Къванч с американския акцент не е бил в Саксония, там е още по-зле положението..Зле е всъщност навсякъде, ако попаднеш на местен, който не те удостои с честта да разговаряте на книжовен. Другата ми щерка се  уплаши дали 5 години в гимназията немски е учила, когато чу как говори домакинът на общежитието. Но стресът й бързо мина, когато срещна за първи път професори/тютори/администрация.
Да,  мелето е  било най-вероятно в работните дни, понеже  доста хора не работят в самия град, а в съседни и сега с тези цени на бензин/дизел са яхнали влаковете при тази смешна цена от 9 евро на месец.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 19:27 от пенсионирана русалка

# 658
Девойки французойки, много ви е френска гимназията!  Още малко повече нюанс и щеше да е цвят лавандула; само не знам кой ще ви мие прозорците 😜 Физсалонът е като притурен (малко стил Дефанс ), но поне изглежда голям: пожелавам ви да качите резултатите с поне една единица в него. Аааа и на тротоара нещо се работи … да не ви правят бистрО?

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 18:05 от saffron

# 659
  • София
Сигурно оправят плочките пред входа. Сега е тъпо в  гимназия с такъв мащабен ремонт  да си и с мърдащи плочки.

Общи условия

Активация на акаунт