2АЕГ "Томас Джеферсън" - Тема 3

• 70 900
  • 775
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Невинаги се сменят - дъщеря ми е с един учител по АЕ вече 3 години (класната им, ако има значение).

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 23:28 от Olive

# 556
Аз говоря за тези които сега ще са 9 клас, че няма да продължат със същата учителка. Аз го намирам за + защото ще има различен подход.

# 557
  • София
Да, разбрах, просто казах, че невинаги е така, защото дъщеря ми в 8, 9 и 10 клас беше с една и съща учителка. За другата година - в 11 клас - нямам идея, но подозирам, че пак същата ще остане. Защото по-горе питаха дали винаги се сменят - при нас изобщо не се смени досега учителя.

# 558
  • София
Дали се очаква в близко бъдеще гимназията да премине на едносменен режим?

# 559
Аз това го чаках 5 години. Базата била малка, паралелки много.
Така че по-скоро не.
Но не пречи да звъннете и да питате.

# 560
  • София
Не мисля, че това ще се случи скоро при този брой на паралелките, дори не съм чувала да се обсъжда подобно нещо. Къде ще ги поберат тези деца при 8 (нали са 8, или пък 7) паралелки новоприети годишно (почти 200 деца са нашият випуск, почти 1000 цялата гимназия - гледам данните от Школо).

# 561
  • София
Преди няколко години уж се говореше, че  училищата задължително трябва да минат в една смяна, пък било то и поетапно. Явно не се работи в тази посока. Все пак имах някакви надежди

# 562
Преди няколко години уж се говореше, че  училищата задължително трябва да минат в една смяна, пък било то и поетапно. Явно не се работи в тази посока. Все пак имах някакви надежди
Да, правилно - не се работи. Когато нищо не се регулира по нормален начин в България ще е така.
Никъде в друга държава няма подобна тъпотия!
Нашите деца учат повече от 12 часа на ден!!!!
Това е присихечси тормоз!

# 563
В кое училище учат повече от 12 часа на ден?

# 564
  • София
То у нас често само се говори по принцип.
Няма как да стане това всички училища да минат на едносменен режим в София. Трябва изграждане на нови корпуси, а не навсякъде е възможно поради градоустройствени специфики.
А където е възможно - процесът трае средно 8-10 години. То са десетки документи, търгове за проектиране, разрешения за строеж, чакане поне 2 години държавата да даде финансиране, търгове за строителство и после минимум 2-3 години строеж.
Дотук от известните гимназии в Сф само 9 ФЕГ приключи този процес, в НПМГ започва строителство скоро, Испанската и 129то бавно и славно се борят с НИНКН за преустройството на бившата общинска сграда в двора им.
1 АЕГ и 112то видно не минаха на едносменен режим, понеже нямаше опция за по-голям нов учебен корпус в двора.
За 2 АЕГ - идея нямам като е нова сграда, защо не са оползотворили максимално разрешената височина от 4 етажа за училища. Оттук насетне е много по-трудно да се НАДстроява, а за ПРИстрояване няма място според мен.
Изобщо не е толкова просто, да не говорим, че въобще не е работа на училищните ръководства да се борят с цялата тая дейност по строителство.

# 565
  • София
Преди няколко години уж се говореше, че  училищата задължително трябва да минат в една смяна, пък било то и поетапно. Явно не се работи в тази посока. Все пак имах някакви надежди
Да, правилно - не се работи. Когато нищо не се регулира по нормален начин в България ще е така.
Никъде в друга държава няма подобна тъпотия!
Нашите деца учат повече от 12 часа на ден!!!!
Това е присихечси тормоз!
Е, сега - 12 часа - къде е това? Смяната е от 7,30 до 12,30 или 13,20, в зависимост от програмата, втора смяна е от 13,30 до 19,20 макс., както и да го смятам са 6 ч.
За мен е по-смислено предвид климата в последните години да сложат по един климатик, защото юни настава страшна жега, но вероятно и тогава ще има претенции, като знам какви дрязги са по офисите… Simple Smile
Все ще оцелеят тези деца, спокойно. Доколкото си спомням и ние сме били на смени.

# 566
Никъде не съм написала, че седят в училище и учат там по 12 часа.
В най-добрия случай излизат в 7 от вкъщи (да не кажа, че някои деца и в 6,30 излизат).
След това в най-добрия случай в 14,30 са си вкъщи. От там нататък се започват едни уроци, тренировки, допълнителни занимания и т.н. и подготовки за следващия ден. Като се прибера към 18,30 почти тогава е приключил (дори и да няма нещо след училище). Събота и неделя също се учи.
В едно френско училище децата си почиват събота и неделя, освен ако нещо са отсъствали и са изпуснали уроците от седмицата.

# 567
Дъщеря ми поне в осми клас катерично нямаше такъв режим.

# 568
Здравейте,

Хромбуците родителите ли ги закупуват и ползват ли се активно при обучението?

# 569

Общи условия

Активация на акаунт