На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 41

• 89 354
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас / UK
Тефлон, Благодаря , че ни информира. Аз се пошегувах, но явно е сериозна работата. През МТ не съм минавала от две години ( откакто си намерих мъж от Свиленград 😀) Явно ги е “подгонила службата” след случая с мигрантите и си изпълняват стриктно служебните задължения, което не е добре за нас , но ми се струва, че ще е кратко това натягане …

# 631
Очаквах да се случат такива проверки и конфискация, след случат с автобуса. Но пак се бъркат нещата естествено Sad и страдат обикновените граждани.
Дано наистина е за кратко !
И да добавя, че макар леко сърдити, нацупени и подобни, в крайна сметка не са ни бавили с излишни проверки нашите митничари. Благодаря им за което !

# 632
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте! Някой знае ли ,дали в хотелите в Одрин може да се регистрираш с лична карта?

# 633
Тефлон, Благодаря , че ни информира. Аз се пошегувах, но явно е сериозна работата. През МТ не съм минавала от две години ( откакто си намерих мъж от Свиленград 😀) Явно ги е “подгонила службата” след случая с мигрантите и си изпълняват стриктно служебните задължения, което не е добре за нас , но ми се струва, че ще е кратко това натягане …
Не е.
миналата седмица 55 коли минаваха за 3 часа в посока изход от БГ. Без да е имало тази случка. Мързеше ги да си отворят устите и да ти поискат документите даже.

# 634
  • у нас
Здравейте! Някой знае ли ,дали в хотелите в Одрин може да се регистрираш с лична карта?
Последният път ни поискаха личните карти в хотела, но ние дадохме паспортите.

# 635
  • Където морето целува небето...
В момента се клатят много места в граничните на МТ. Шефът им е в оставка. Нормално следващите две седмици, докато по границата текат проверки и има някакви висшестоящи, да проверяват и конфискуват, както си трябва. После всичко ще утихне и пак ще е както си беше. На нас за толкова години веднъж ни се заядоха за каймак в кофа.
Просто следващите дни не товарете много млечни, че да не ви е яд. Малки бройки, за които няма да съжалявате при конфискация.

# 636
Напоследък много ни се върти идеята за пазаруване в Турция, но като за начало да попитам има ли група някъде, където предлагат дрехи от там Simple Smile

# 637
Напоследък много ни се върти идеята за пазаруване в Турция, но като за начало да попитам има ли група някъде, където предлагат дрехи от там Simple Smile
Във ФБ има доста групи , които предлагат посредничество при пазаруване от турски сайтове.

# 638
Знаете ли дали забраната за внос е само за млечни? Ще ходим да пазаруваме основно за училище, но ми се иска да купя стек захар, ориз, такива разни хранителни продукти, даже зеленчуци от пазара искам да си взема. Млечни няма да взимам, но от другите храни могат ли да конфискуват пак?

# 639
Млечни, месни и риба мисля. То като се минава границата има табели.

# 640
Риба може, даже мисля,че беше до 20 кг на човек. Нещо абсурдно беше. Не може още яйца, храна за домашни любимци, цветя, продукти от ветеринарни аптеки. Имаше ограничения за алкохол и цигари, но не консумирам и не съм запомнила колко.

# 641
  • Бургас
Вместо да мислите, прочетете първия пост, ще си отговорите на всички тези екзестенциални въпроси.

# 642
# 643
  • Варна
Знаете ли дали забраната за внос е само за млечни? Ще ходим да пазаруваме основно за училище, но ми се иска да купя стек захар, ориз, такива разни хранителни продукти, даже зеленчуци от пазара искам да си взема. Млечни няма да взимам, но от другите храни могат ли да конфискуват пак?
Не всички стоки са по-евтини от БГ. Може да погледнете в сата на Мигрос ( беше даван назад в темата) и да си направите сметка. По НГ в Мигрос даваха само по 2 бройки ( вземем от ориз Балдо по 2,5кд, но мъжа ми ме накара да вземем опаковки от по 1 кг, та на касата се наложи да дам пакети и на позната, за да мога да си взема 4*1кг. Незнам дали все още е така.

# 644
В Мигрос има ограничения, да, не знам дали за всички или защото виждат, че сме чужденци.
Памперси само 1 бр дават примерно.

Общи условия

Активация на акаунт