На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 41

• 89 376
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Малко инфо от петък-събота (08-09.07). Преминахме границата за половин час на влизане и около час на излизане около 14:00 часа и в двете посоки. Ulus пазарът работеше на пълни обороти и определено си струва посещението, що се касае за дрехи, обувки, дом. потреби и други. Спахме в Alan Suites - Unisite, препоръчвам (чисти и уютни стаи, прекрасна закуска). Събота...изненада, синият пазар не работи, както и почти всички аптеки (след час и нещо обикаляне, намерихме дежурна до болницата). Не работиха и повечето магазини и магазинчета вкл. и на пешеходната. Заведенията работиха повечето, както и тези за баклави и локуми ( без Baklava House в Маргито, но то и там само заведенията работиха). Мигрос....пълно разочарование - високи цени, липса на промоции на продукти, за които се пътува реално. Тугра...все още бива (сирене и кашкавал от там). Бензин - около 25.3 лири, дизел - около 24.3, газ - 10.5 (вече тук е по евтина даже). Споделям мнението на все повече  пазаруващи в Одрин, че същото вече е на ръба на изгодното, а ако се сметне и загубата на време.......

# 106
Ще ме прощавате, но във Варна газта е 1,40-1,55 лева. Пак е по-евтино там.
Планирам пътуване през август и следя коментарите на всеки един от вас.

# 107
  • Бургас
Не работят, щото е Байрям. По Байрям на пазар не се ходи - едно, че не работят, и второ - преди това са изпразнили магазините, защото самите турци пазаруват за празника.

# 108
Аз купувам магнезий с цинк.40 таблетки около 6 лв излиза.

# 109
Преминахме границата за половин час на влизане и около час на излизане около 14:00 часа и в двете посоки.

През коя граница минахте?

# 110
Преминахме границата за половин час на влизане и около час на излизане около 14:00 часа и в двете посоки.

През коя граница минахте?
През Капитан Андреево

# 111
Аз купувам магнезий с цинк.40 таблетки около 6 лв излиза.
Благодаря, но под какво име се продават? Пак магнезий или има друго?

# 112
# 113
# 114
  • Димитровград
Камерите на КА проработиха. В момента заради байряма е супер спокойно. Simple Smile
http://www.canlimobeseizle.com/kapikule-canli-izle/

# 115
  • Бургас
Здравейте. Има ли магазин за гоблени в Лозенград/Одрин? Изгодно ли излизат?

# 116
Допълнение към инфото относно картово разплащане - Fibank - 0.113 (картов курс плюс такса превалутиране) от днес 12.07 (пазарувано на 09.07). От чейнж в Одрин, купени лири с левове на 0.117 (пак на 09.07).

# 117
Обещах да пиша за разходката на девети баш на Курбан Байрям.

Бяхме с агенция и както по-горе някой беше писал минахме за нула време в шест сутринта и в два и половина следобяд на Капитан Андреево. Коли почти никакви нямаше и времето беше хладно за сезона, супер неочаквано за юли и добре дошло за разходка до Одрин.
Напазарувахме по-малко от обикновено по ясни причини, но въпреки това за мен все още цените много си заслужават и съм доволна от пътуването.
Цени бензин, дизел - около 25 лири * 0,12 = 3 лева (тук 3,50).
Смятам по 12 ст, но цената на лирата сега е по-малко поне към Тавекс, а по курса на Револют е още по-изгодно.
Успяхме да идем само до борсата, до един магазин на Марги Аутлет и до две заведения да хапнем.
На борсата аз шапка им свалям, че в празник отвориха поне половината магазини в шест-седем сутринта.
Може би 4-5 автобуса бяха в това време вече там и имаше магазинчета дето игла нямаше къде за падне от народ.
Не мога много да коментирам относно качеството, понеже нямаше кой знае какво разнообразие, но всичко което пробвах вече много ми хареса.
Взехме три вида сирена (молих се да ни подминат на границата) - прясно, обикновено и като фета сирене, всичките супер вкусни на цени около10-13 лв. Аз хубаво сирене в магазина у нас и на промоция не знам дали ще улуча за толкова. Кашкавал калъп 1 кг и той горе долу за толкова, тука вече доближават 30 лв./кг. Масло 1 кг - около 10 лв., тук 250 гр. 5-6 лв.
Сос от нар, който много се харесва у нас, 1л за 20 лири (2,40 лв.), тук 0,75 л е 6-7 лв. Другия път поне един стек ще вземем.
Маслини различни видове между 60 и 40 лири - 4,50-7 лв. Тук гонят 10 лв.
Баклава много вкусна с поръска от шам фъстък, да не излъжа сега за цената, но мисля идваше около 10-15 лв., тук в Кауфланд е около 50. Взехме само един кг и съжалявам, за нула време свърши.
Зехтин екстра върджин Taris 2 литра - 200 лири.
Средно голямо хлебче - 4 лири - 0,48 лв.
Отделно локуми, халва, течен шоколад и други сладости, подправки, ядки, перилни, шапоан, балсам - всичко е на по-добри цени и според мен с добро качество.
И тук приключихме с борсата и с почти всичко, което купихме. Само хляба беше от хлебарница до Селимие.
След това само в заведения успяхме да седнем.
Освен заведенията имаше само два отворени магазина в Марги Аутлет около 10-11 ч. и това бяха една сергия за чанти и един магазин в края на комплекса със уж маркови тениски, чанти, маратонки, парфюми на съмнително ниски цени. От там нищо не взех, но ми направи впечатление, че на всеки етикет ясно пишеше - 200 (примерно) лири в кеш/ с карта - 220 лири, т.е 10% отгоре за плащане с карта. Не ставаше дума за стоки на изплащане.
Исках и до Ераста да идем и по главната, но до МОЛа не стигнахме, щял да бъде отворен в 13ч, а на главната пешеходна улица имаше само заведения отворени.

Ако изключим някои грозни сцени с агенцията, с които не смятам да ви занимавам, аз съм доволна и към октомври имам намерение да повторим, зависи каква ще е ситуацията, че то всичко се променя с часове. Да сме живи и здрави и да вземе да свършва тая сбъркана война...
Дълго стана, извинявам се.

# 118
Соса от нар е страхотен за подправяне на салати. Hug

# 119
  • до най-прекрасния мъж
По-високата цена е за турци, които могат да купят дори дрехи на изплащане. По-ниската е за плащане на цялата сума, без значение кеш или с карта. Наскоро се писа по темата.
Иначе, благодаря за подробния пост. Чакам малката да порасне още малко, че е на едва 7 м и няма да издържи пътя и ще се вдигнем за един пазар там. В БГ цените на всичко вече са непоносими.

Общи условия

Активация на акаунт