Нашите кухни - тема 91

• 52 314
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
Единствено не разбирам за какво ще служат двата тесни процепа с рафтове и без врати.

В проекта запълват място, шкафовете на ИКЕА не са с произволен размер за съжаление
Ще видим техният консултант какво ще предложи за там

Кухнята е екстра, но помислете хубаво над останалата част от хола + нова стая.
Мислим го още, ще питам и в темата за интериора

# 541
valkyrian, може да направите шкафовете над печката и над ъгъла по 80 см и така ще отпаднат откритите рафтове.

# 542
Горния шкаф най-вдясно ще е труден за отваряне нагоре като се пресягаш над плота. Горе двете тесни отворени пространства не може ли да се съберат в един шкаф? Аспиратор няма ли? Също помислили ли сте за долния шкаф между мивката и печката как ще е уреден отвътре за да се оползотвори пространството?

# 543
На мен не ми допадат хоризонталните горни шкафове: като отворя, искам да мога да видя всичко от горе до долу.

Мивката ми се струва много малка. В познати съм виждала мивка и печка (котлони+фурна) на ъгъл, както е на проекта, като и мивката, и печката започваха от самия вътрешен ъгъл или много малко разстояние от ъгъла. Удобно изглеждаше. Може да използвате този шкаф за мивката, като "жертвате" използването на ъгловото пространство отдолу в шкафа, защото не си представям механизъм под мивката с достъп до ъгъла.
Скрит текст:

# 544
  • Street of Dreams
Май само на мен ми харесаха тези открити шкафове - внасят разнообразие.

# 545
Май само на мен ми харесаха тези открити шкафове - внасят разнообразие.

То и на мен ми харесват, ама кой ще ги чисти? Joy

# 546
Много лесно се почистват (забърсват), моите хем бяха покрай аспиратора Wink Държах високи буркани икейски със спагети и макарони, брашно, ориз, боб и те лесно се почистваха. Беше  ми много удобно, защото вкъщи са най-вървежните варива и на една ръка разстояние. А и кухнята с тях беше по-жива (раздвижена).

Последна редакция: ср, 31 авг 2022, 01:12 от drago_2008

# 547
До котлоните от години държа буркан с бонбони и дъвки. Замърсява се, но го почиствам без дори да махам наличното- само със забърсване с кърпа. Обаче ако трябва да правя това с 5-6 буркана- няма да ми хареса.

# 548
По повод почистването, може ли да ми кажете какво да очаквам от гръб с белите правоъгълни плочки? Притеснява ме, че колкото и да се чисти, по фугите все пак ще се набие прах и други красоти. Обаче пък друго не ми върви на моята селска кухня.

# 549
  • София
А какво е това помещение в долния десен ъгъл? бих го обмислила за бокс,а спалнята да стане малко по-голяма, така като гледам в момента и леглото едва се побира, място за гардероб не виждам.

Последна редакция: ср, 31 авг 2022, 10:28 от Angel_Dust

# 550
Скоро отново се писа за поддържането на бели плочки в кухнята. Върнете се няколко страници.

# 551
  • София
не  знам защо толкова ви притесняват плочките, с редовна поддръжка ще са си ок
А икеа дали имат по-дълъг кухненски плот от 246см... ако не може ли успешно да се снажда по дължина някой с опит, да сподели?

Последна редакция: ср, 31 авг 2022, 10:40 от Angel_Dust

# 552
Благодаря за всеки забележки, дават още поле за размисъл

Горния шкаф най-вдясно ще е труден за отваряне нагоре като се пресягаш над плота. Горе двете тесни отворени пространства не може ли да се съберат в един шкаф? Аспиратор няма ли? Също помислили ли сте за долния шкаф между мивката и печката как ще е уреден отвътре за да се оползотвори пространството?

Мда, това за отварянето не се сетих, мерси за напомнянето
Аспираторът ще бъде вграден в шкафа над печката
Ъгловите шкафове ще са с въртележка вътре

Откритите шкафове ако останат ще са за бутилки и готварски книги

А какво е това помещение в долния десен ъгъл? бих го обмислила за бокс,а спалнята да стане малко по-голяма, така като гледам в момента и леглото едва се побира, място за гардероб не виждам.
Това е дрешник
Ще бъде килер, а пред него ще има голям гардероб, който ще покрива цялата стена
(В килера ще се влиза през гардероба)
Твърде е малко това помещение, а и не можем да местим кухнята иначе щях да я сложа по цялата стена там

# 553
  • София
Защо да не може да я местите? Там е до банята, тръбите са близко. Не даваш размери, което малко затруднява, но килера+част от стената би станало чудесен бокс според мен

# 554
Защо да не може да я местите? Там е до банята, тръбите са близко. Не даваш размери, което малко затруднява, но килера+част от стената би станало чудесен бокс според мен

Ще пусна по-късно размерите
Не сме в БГ, трябва да спазваме правилата и да не променяме мястото на кухнята, за съжаление
Иначе и за мен там е най-подходящото място

Общи условия

Активация на акаунт