Нашите кухни - тема 91

• 52 314
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Защо да не може да я местите? Там е до банята, тръбите са близко. Не даваш размери, което малко затруднява, но килера+част от стената би станало чудесен бокс според мен

Ще пусна по-късно размерите
Не сме в БГ, трябва да спазваме правилата и да не променяме мястото на кухнята, за съжаление
Иначе и за мен там е най-подходящото място

Според мен, до банята и дрешника е най-логичното място на спалнята, а не на кухнята. При предложеното разпределение, за да си оправиш тоалета, ще трябва да кръстосваш из цялата къща, прекосявайки постоянно хола. Това не е много удобно, освен човек ако не е сам в жилището.

Ако преместите спалнята на мястото на трапезарията, всичко ще се нареди както трябва: ще имате гардероб, дрешник и баня точно където са ви необходими, а кухнята може да стане на една линия, или пък на две, но с остров, на който да може работите с лице към хола, а не към стената.

Единственият проблем би бил, че спалнята ще се отдели от прозореца, но има множество добри решения за него, включващи леки прегради вместо плътни стени. В такива малки пространства това не само е допустимо решение, но и би могло да бъде много стилно и уютно.

П.П. Допълвам с няколко примера за илюстрация на идеята:

Последна редакция: ср, 31 авг 2022, 13:56 от Vilemina

# 556
Vilemina, блгодаря за предложението, точно от този тип разположение искаме да избягаме (моля не ме карайте да обяснявам повече, в темата съм заради кухнята)

ето това са размерите
Скрит текст:

# 557
Нещо подобно правихме наскоро от голямо студио на компактен и доста уютен двустаен(ваканционен) имот. За мен лично е важно спалнята да е с гипосокартон (както и стана) отделна стая, а не просто преграда, защото с деца човек има нужда от самостоятелност понякога. Ще прикача снимки, макар разположението да не е същото.

В дясно долу е спалнята

Зони, които харесвам

Спалня с размери 300х 310 см

# 558
  • София
Кухнята я мисля ето така, моля за идеи и съвети, размерите ще бъдат 240*245, ще бъде отворена отдясно към мястото за хранене
(отляво - шкаф с хладилник/фризер, следва миялня 45 см, шкаф с мивка 40 см
в ъгъла - ъглов шкаф, до него вградена печка, 20 см шкаф с издърпване, ъглов шкаф (ще се направи и удължен плот като барплот))

Не съм сигурна, че ще се получи с два ъглови шкафа и удължен плот. Ъгловите обикновено са с рамене 90х90 и на стена от 2,45 няма да се поберат два такива плюс печка плюс 20 см бутилиера. Поне единият ще трябва да е глух шкаф с издърпващ се механизъм.

# 559
Vilemina, блгодаря за предложението, точно от този тип разположение искаме да избягаме (моля не ме карайте да обяснявам повече, в темата съм заради кухнята)

ето това са размерите
Скрит текст:

абсолютно съм „за“ отделна спалня- онова разпределение и аз не го понасям
единствено притеснителнен  за мен е даденият размер-дори при 1,90 дължина на леглото, едва се минава през оставащите  50см
доводът с преминаването през хола не стои ,според мен-та, нали в спалнята има само легло, а дрехите ще са в дрешника

# 560
Подкрепям за спалня с истински стени. Но за кухнята мнението ми е, че трябва още малко да се помисли разположението на шкафовете.

# 561
... Но за кухнята мнението ми е, че трябва още малко да се помисли разположението на шкафовете.

Благодаря
Може ли да уточните какво имате предвид

MayBach, според виртуалния планер на ИКЕА всичко се вмества
Но когато дойде моментът ще ходим до тях за дизайнерска помощ

Mamagemelar, така е за съжаление
Виждали сме обява на апартамент на съседи направен по подобен начин
Тясно е, но не невъзможно

Още го мислим
Снощи рисувах нов проект, кухня по цялата дължина, да се махне изцяло стената и да се сложат стени около леглото в голямата стая
В 3D модел не е хич добре, не ми харесва да се минава през кухнята за дивана, нито има нормално място за маса за хранене

Ще си поиграя и с модел с кухня на стената зад банята, това би бил идеалният вариант

# 562
  • София
това в помещението до банята стени ли са? защо са различни на чертежите?

# 563
... Но за кухнята мнението ми е, че трябва още малко да се помисли разположението на шкафовете.
Благодаря
Може ли да уточните какво имате предвид
За съжаление нищо конкретно нямам, просто не ми харесва ъгловия шкаф, не ми харесва идеята на издърпания шкаф, който ще играе допълнителен плот. Дали от програмата, с която работиш, дали от нещо друго, но....нещо ми липсва в проекта, за да му кажа "ДА", ако беше мой проект за моя кухня.

# 564
Ясно, благодаря, мислех че друго имате предвид
Програмата е на ИКЕА и ползвам техните шкафове
"Издърпаният" шкаф ще ми служи като барплот и ще улеснява сервирането към масата за хранене

Малък дрешник, който ще стане килер и пред него ще има гардероб покриващ цялата стена
Верният чертеж е този с малкото помещение, извинявам се за объркването

# 565
  • София
Ясно, благодаря, мислех че друго имате предвид
Програмата е на ИКЕА и ползвам техните шкафове
"Издърпаният" шкаф ще ми служи като барплот и ще улеснява сервирането към масата за хранене

Малък дрешник, който ще стане килер и пред него ще има гардероб покриващ цялата стена
Верният чертеж е този с малкото помещение, извинявам се за объркването

Да, друг ми беше въпроса, защото в дрешника имаше някакви странни преграждения, не можах да разбера той може ли да се ползва в дълбочината на банята колко е или е 1/3 по-плитко там по принцип. В смисъл бих помислила за местене на кухнята там, не мога да се справя мн с икейската програма, липсват ми много артикули, не мога да ги наместя нещата като хората...както и да е... Нещо в този дух може да се помисли за масата, размер място, може да се добави бар (не обърнат шкаф а истинско барче, защото иначе все от едната страна трябва да му гледаш шперплата на шкафа) или пък островче. Ако може да се местят стени - спалнята се прави малко по-широка и влиза един голям гардероб.
Скрит текст:

това би било мн по-добър вариант от обърнатия шкаф според мен
Скрит текст:
A такова разместване бихте ли могли да правите, пак само като примерна идея, само нахвърлям някакви варианти...
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 17:44 от Angel_Dust

# 566
Благодаря, добра идея е, но за съжаление нямаме право да местим кухнята

# 567
  • София
Благодаря, добра идея е, но за съжаление нямаме право да местим кухнята
Ясно, понеже видях, че все пак махаш една стена и реших че може и да стане(предполагам по същия начин не може да се мести и спалнята). Иначе извинявам се за много объркания пост, редактирах няколко пъти и в момента не знам дали е разбираемо.

Значи остава да пробваш в твоя си вариант островче или бар масичка. Но смени с нещо този шкаф към всекидневната.

# 568
Благодаря
Направих два варианта, за съжаление има само един кухненски остров в програмата
При първият горният шкаф стърчи осезаемо над плота
При втория разликата в нивата е едва забележима

# 569
  • София
Да може би на живо трябва  да ги разгледате не само на програмата да разчитате, по принцип няма лошо да е по-високотой не е точно част от кухненсия работен плот, особено ако някой ще посядва, шкафовете са високи за обикновен стол и ниски за бар стол, а и няма място за краката на човек.
Ако останеш все пак на варианта шкаф, трябва да помислиш с какво да скриеш гърба му.
Не знам дали си ги виждала

Общи условия

Активация на акаунт