Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава НВ-ВМХ?
Какви са основните препоръки за диета с ниско съдържание на въглехидрати, високо съдържание на мазнини (НВ-ВМХ)?
Какви са симптомите и лечението на инсулинова резистентност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава НВ-ВМХ?
-
Какви са основните препоръки за диета с ниско съдържание на въглехидрати, високо съдържание на мазнини (НВ-ВМХ)?
-
Какви са симптомите и лечението на инсулинова резистентност?
Симптомите на инсулинова резистентност включват наддаване на тегло, задържане на вода, повишен апетит, високи нива на кръвната захар и инсулин. Лечението включва спазване на диета с ниско съдържание на въглехидрати, увеличаване на физическата активност, приемане на лекарства като метформин и редовни прегледи при ендокринолог. Симптомите включват безсънни нощи, хронична умора, проблеми с менструалния цикъл, депресия и избухливост. Други симптоми могат да включват треперене при глад, нередовно хранене, проблеми с теглото, проблеми с щитовидната жлеза и стомашно-чревни проблеми. Важно е да се отбележи, че симптомите могат да варират и да бъдат различни за различните хора.
-
Какви са препоръките за хранене при инсулин-резистентност?
-
Какви видове физическа активност се препоръчват за подобряване на инсулиновата чувствителност и реакцията?
А с кокосово масло не се научих да готвя, мирише ми на нещо сладко и това е. На колко силен котлон се пържат? Че да видя в еърфраера на какви градуси да ги туря.
Няколко пъти ми продадоха разни неща последните месеци, не, че не усещам какво правят, просто исках да опитам да си го купя, за да видя какво е. Ми - измама се оказа във всичките случаи, стари неща, цената не е тази, която твърдят, ама за левче няма да се занимавам да изследвам в подробности. Бизнес.